Halloweenkalenteri 9: Lämmittäviä syysjuomia (kurpitsalatte ja -kaakao)

Ostin Tokmannilta kaksi söpöä halloweenmukia, kurpitsan ja kummituksen, ja sain siitä idean tehdä pari erilaista lämmintä syysjuomaa. Kylminä ja kosteina syysiltoina on parasta kääriytyä vilttiin kuuman juoman kanssa ja lukea tai katsoa jotain jännärisarjaa. <3 Tai vaikkapa piristää työpäivää söpöllä juomalla!

Kurpitsakaakao

- tummaa kaakaojauhetta (laitoin kaksi teelusikkaa)

- kuumaa vettä

- 1-2 tl kurpitsasosetta (riippuen kuinka vahvan kurpitsan maun haluat, voi myös korvata kurpitsasiirapilla, etenkin jos haluat juomasta makeamman)

- 1 tl kurpitsamaustesekoitusta eli pumpkin spice mix

- agavesiirappia tai muuta makeutusta oman maun mukaan

- kauramaitoa

- kauravispiä

Laita mukin pohjalle kurpitsasose, kaakaojauhe ja kurpitsamauste ja kaada päälle kuumaa vettä noin puolet mukista. Sekoita hyvin. Lisää kauramaitoa noin 1/2 kupin koosta ja lisää makeutusta oman makusi mukaan. Tämän jälkeen lusikoi mukin päälle kauravispiä ja hieman kurpitsamaustetta. Kaakaon voi tehdä myös kattilassa pelkkään kasvimaitoon, silloin ei tarvitse vettä ja mausta tulee parempi. 

Syksyn aikaan kaakaon sijaan usein varmasti herkutellaan pumpkin spice latella. Olen tehnyt kurpitsalattea aiemminkin kotona, ja mielestäni parhaan saa käyttämällä siirapin sijaan kurpitsasosetta. Yleensä kahvilassa kurpitsalaten päälle laitetaan kermavaahtoa, mutta jätin sen pois tästä versiosta, sillä mielestäni kahvi on parempaa ilman kermavaahtoa, varsinkin espresso. Kermavaahdon sijaan vaahdotin maidon maidonvaahdottimella, nam!

Kurpitsalatte

- tuoretta espressoa (tai peruskahvia)

- 1-2 tl kurpitsasosetta (tai kurpitsasiirappia)

-1 tl kurpitsamausteseosta

- makusiirappia (käytin chai-siirappia)

- kauramaitoa

Valmista kahvi. Sekoita kuumaan kahviin kurpitsasose ja -mausteseos. Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa, lisää siihen makusiirappia ja vaahdota maidonvaahdottimella. Kaada vaahto kahvin päälle, koristele kurpitsamausteseoksella. Jos haluat kahvista makeampaa, lisää kahviin maustesiirappia tai sokeria.

Kommentit