Halloweenkalenteri 18: Herkullinen kurpitsahillo
Maistoin alkukuusta vanhempieni tekemää kurpitsahilloa ja yllätyin, miten hyvää se oli. Maku oli vähän lakkamainen. Halusin sitten testata hilloa itsekin, mutta tämä oli vähän eri reseptillä. Vanhempieni käyttämässä hilloreseptissä ei ollut inkivääriä, ja halusin inkiväärifanina ehdottomasti lisätä sitä hilloon. Jos haluat erittäin helpon, lakkamaisen hillon, kannattaa käyttää tätä reseptiä. Jos taas haluat oranssimman, inkiväärisen hillon, käytä tätä reseptiä. Tämä jälkimmäinen on marmeladiresepti, ja siinä on käytetty hillo-marmeladisokeria, mutta minä käytin ihan perinteistä hillosokeria (en tiedä, onko niissä kauheasti eroa loppujen lopuksi). Tämän lisäksi tein hillon valmiista soseesta eli loppujen lopuksi ohjeeni oli tällainen:
425 g valmista kurpitsasosetta
1 appelsiinin mehu
puolikkaan sitruunan mehu
reilu 1 rkl raastettua inkivääriä
vaniljasokeria
noin puoli pussia hillosokeria
Laitoin kaikki kattilaan kerralla ja kiehautin kymmenisen minuuttia. Annoin seoksen jäähtyä, jonka jälkeen laitoin sen lasipurkkiin. Tästä tuli aika appelsiinimaisen makuinen eli jos haluat enemmän lakkamaisuutta, jätä appelsiini pois. Lopputulos on oikein herkullinen, tämä on niin hyvää esimerkiksi paahtoleivän tai puuron kanssa! <3
Kommentit
Lähetä kommentti