Halloweenkalenteri 5: Lepakonmuotoisia kurpitsakeksejä

Kuten kerroin jo halloweenkalenterin toisessa postauksessa, tilasin Korosta kahdeksan purkkia valmista kurpitsasosetta, koska haluan leipoa kaikenlaisia kurpitsaleivonnaisia ja -ruokia. Aloitin erittäin helpolla reseptillä, nimittäin kurpitsakekseillä. Bongasin tämän ohjeen Pinterestistä, resepti löytyy täältä. En ihan pilkun tarkasti noudattanut mittoja, sillä ne ovat cup-mittoja enkä omista valmista kuppimittaa eli desimitalla mentiin. Eipä keksitaikinan teko ole onneksi niin tarkkaa, aineksia voi lisätä tarvittaessa, niin kuin minäkin tein. Laitoin kurpitsasosetta vähän reilummin taikinaan ja lopuksi lisäsin vähän OddlyGoodin Pumpkin Spice-kauramaitoa. Taikina muistuttaa maultaan todella paljon piparitaikinaa, mutta väri on oranssimpi. 

Tilasin pari vuotta sitten halloweenia varten lepakonmuotoisen keksimuotin, mutta en ole sitä käyttänyt vielä kertaakaan. Tämän takia halusinkin testata keksitaikinaa, jota voisi muotoilla muotin avulla. Näiden lepakkokeksien valmistus ei paljoa eronnut pipareiden valmistuksesta, ja makukin oli vähän piparimainen, hieman miedompi kuitenkin. Onhan pumpkin spice-maustesekoituksessa samoja mausteita kuin piparimausteessa. 

Ripottelin valmiiden keksien päälle kanelisokerisekoitusta. Keksit onnistuivat mielestäni hyvin, mutta pidän itse enemmän sellaisista vähän överimmistä kekseistä. Nämä olivat mietoja maultaan. Halloweentarjoiluihin nämä sopisivat kyllä kivasti, ja keksejä voisi koristella mustalla kuorutuksella. 

Näihin kekseihin meni vain puolisen desiä kurpitsasosetta, eli reilusti on sitä vielä varastossa muita leipomuksia varten. :D






Kommentit