Halloweenkalenteri 11: Helppo vegaaninen kurpitsajuustokakku

Viime viikonloppuna juhlittiin pikkuveljeni syntymäpäiviä ihanassa mökissä Ranualla. Synttäreiden kunniaksi halusin leipoa jotain vegaanista kakkua, ja päädyin tekemään kurpitsajuustokakun. Olen aikaisemmin tehnyt kurpitsapiirakkaa, mutta juustokakkua en, joten oli kiva testata uutta reseptiä. Päädyin tekemään juustokakun tällä reseptillä. Kyseessä on siis uunissa paistettu juustokakku. 

En löytänyt kaupasta inkiväärikeksejä, joten korvasin ne Annas-appelsiinipiparkakuilla. Tuorejuustona käytin Oatlyn tuorejuustoa. Onneksi tässä reseptissä on myös grammaversiot, sillä et tykkää säätää cup-mittojen kanssa. Juustokakku oli nopea ja helppo tehdä eikä tähän tarvinnut liivatteen korvaajaa, jotka usein koetaan hankaliksi, esim vegegel tai agar agar. Taikinaan laitettiin kookoskermaa, joten varmaan se on auttanut kakun hyytymisessä. Paistoin tätä kakkua paljon pitempään kuin ohjeessa, ehkä meidän uuni on sen verran tehoton, mutta onneksi kakku onnistui lopulta. Pelkäsin nimittäin, että se jää aivan löllöksi ja leviää pitkin pöytää kun otan reunat pois. Jätin kakun vielä uuniin uunin sammuttamisen jälkeen, jospa se auttoi.

Koristelin kakun ohjeen mukaan pekaanipähkinäpäällysteellä, jonka tein juuri ennen kakkukahveja. Päällysteestä tuli herkullinen, mutta jämähti kovaksi kasaksi kakun päälle, mikä vaikeutti kakun leikkaamista. Syötiin kakun tähteitä vielä sunnuntaina ja maanantaina, ja laitoin kakun päälle kauravispiä, se toimi myös hyvin. Kakusta tuli oikein herkullinen, ja mielestäni maku parani ja syveni pari päivää paistamisen jälkeen. 




Kommentit