Halloweenkalenteri 24: Superhelpot vegaaniset kurpitsa-suklaakeksit

Olen jo täällä halloweenkalenterissa julkaissut yhden keksipostauksen, mutta pakko julkaista vielä yksi, koska nämä keksit ovat ihan superhyviä! Plus erittäin helppo ja nopea tehdä, joten siitäkin plussaa. Tähän reseptiin tarvitaan vain yhdeksän ainesosaa (kookosöljyä, kurpitsasosetta, fariinisokeria, sokeria, jauhoja, kurpitsamausteseosta, suolaa, ruokasoodaa ja suklaahippuja) ja kaikki vaan sekaisin, that's it. Resepti ei ole omani, vaan bongasin tämän täältä. Korvasin kookosöljyn rypsiöljyllä ja suklaahippujen sijaan leikkasin Pandan Tumma Suklaa-levystä pieniä palasia. Välillä nämä kuppimitat tuntuvat vähän työläiltä, mutta onneksi tämmöisessä keksitaikinassa ei ainekset tarvitse olla mitattuna millilitran tarkkuudella. Esim jos ohjeessa on 1/2 cup se tekee noin 120ml eli laitan yhden desimitallisen ja 50ml mitallisesta vajaan puolikkaan. Mausteita laitan aina enemmän kuin ohjeessa sanotaan, nytkin laitoin reippaasti enemmän kuin yhden teelusikallisen kurpitsamausteseosta. Ohjeen mukaan taikinaa kannattaa pitää jääkaapissa vähintään yhden tunnin ennen kekseiksi leipomista, mutta minä en malttanut odotella vaan tein keksit heti. Varmasti maku on parempi, jos taikina tekeytyy jääkaapissa, mutta olin hätähousu. Pitää toista erää tehdessä olla kärsivällisempi ja katsoa, onko maussa eroa.

Nämä keksit ovat niin ihanan pehmeitä, nam. <3 Täytyy tehdä lisää halloweenjuhliin!



Kommentit