Halloweenkalenteri 4: Teemaideoita halloweenjuhliin

Olen koonnut tätä postausta varten muutamia halloweenjuhliin sopivia ideoita, joita haluaisin toteuttaa joskus tulevaisuudessa. En ole koskaan järjestänyt varsinaisesti mitään teemajuhlia, mutta vuoden 2022 halloweenjuhlat olivat aika vahvasti kulttiteemaiset, ainakin sisustukseltaan. Tänä vuonna tuskin järkkään juhlia minkään spesifin teeman ympärille. Halloweenteemalla mennään ja parasta on, jos kaikki vieraat pukeutuu jotenkin halloweeniin sopivasti. Mutta haluaisin ehdottomasti esimerkiksi ensi vuonna järjestää teemajuhlat! Toki onhan halloweenjuhlatkin teemajuhlat, mutta tarkoitan sellaisia halloweenjuhlia, jotka on järjestetty yhden selkeän teeman ympärille. Nämä listaamani teemaideat liittyvät melkein kaikki Tim Burtoniin. Olen Burton-fani, joten se selittää kaiken. :D


Sweeney Todd-bileet

Pukeutumiskoodi: jotain 1800-lukuun liittyvää, mieluiten elokuvan värimaailmaan sopivaa eli synkkää.

Sisustus: Hämyinen, hämähäkin seittejä täynnä oleva piirakkapuoti tai parturin salonki (tai molemmat?) Yksi huone piirakkapuoti, yksi parturin salonki.

Tarjoilut: "liha"piirakoita (itse tekisin soijarouheesta tai ostaisin valmiita Vihiksiä), booli jotain tummaa ja epämääräisen näköistä.

Oma asu: Pukeutuisin Ms. Lovetiksi, tällaiseen asuun.


Beetlejuice-bileet

Pukeutumiskoodi: värinä valkea, vaalean vihreä, musta ja violetti

Sisustus: Elokuvassa oleva kuolleiden odotusaula, jokainen vieras saa odotusnumeron.

Tarjoilut: Teemaväreihin sopivia tarjoiluja. Sellainen Handbook for the Recently Deceased-teemainen kakku olisi huikea! Booli voisi olla vihreää tai mustaa.

Oma asu: Pukeutuisin odotushuoneen virkailijaksi, Miss Argentinaksi


Kuva: Nightmare Before Christmas Wiki

Nightmare Before Christmas

Pukeutumiskoodi: elokuvan hahmoihin liittyvää (eli periaatteessa joulupukkiasukin kävisi!)

Sisustus: Halloween town, eli kaupunkiin liittyviä sisustusjuttuja, esim kurpitsoja ja kummituksia. Varaston oveen voisi laittaa Christmas Town-kyltin.

Tarjoilut: Boolit erilaisista lasipulloista, joissa olisi Deadly Nightshade-etiketit. Ötökän muotoisia karkkeja. Kurpitsakakku.

Oma asu: Pukeutuisin Sallyksi.


Alinen

Tämän idean "varastin" parin vuoden takaisilta Pakanallisilta syysmessuilta. Illalla oli kahdet bileet, yliset ja aliset. Me ei siskon kanssa päästy alisiin, joten se jäi kokematta. Pitää siis joskus järkätä sellaiset teemabileet.

Pukeutumiskoodi: Kuoleman maailmaan sopiva 

Sisustus: Siinä missä Halloween Town voi olla veikeä, Alinen on synkkä eli ei mitään epäaidonnäköistä muovikrääsää. Tummia värejä, hämärä tunnelma.

Tarjoilut: Tummanpunainen booli, mustia leivoksia ja karkkia.

Oma asu: Pukeutuisin shamaaniksi, joka on vierailulla Alisissa. Asussa olisi luukoruja, mahdollisesti sarvet, tekoturkista.


Millaiset teemabileet järjestäisit Halloweenina?

Kommentit