Halloweenkalenteri osa 5: DIY Neulotut kurpitsat

Tänään kalenterissa on luvassa jotain käsitöihin liittyvää. Alunperin minulla oli tämän päivän kohdalla ideana tehdä joku aivan muu diy-postaus, mutta sain idean näistä kurpitsoista, kun ihastelin kurpitsakoristeita netistä. Jämälankakorista löytyi sopivasti kurpitsoille sopivia värejäkin. Tällaiset pienet neulonta- tai virkkaustyöt ovat täydellisiä jämälankojen käyttämistä varten! Neulon paljon, joten minulla pyörii lankakorissa vaikka kuinka monta pientä jämälankakerää. On aina onnistunut fiilis, kun saa jämät käytettyä, oli ne sitten lankaa tai kangasta tai muuta käsityötarviketta.

Keskimmäisen eli keltaisen kurpitsan tein tällä ohjeella, paitsi kurpitsan kannan virkkasin mustalla ja kiinnitin kurpitsaan. Tässä kurpitsassa loin ohjeen mukaan 40 silmukkaa ja tein yksi oikein, yksi nurin-joustinneuletta. Muut kurpitsat tein vähän eri silmukkamäärillä, jotta saisin erikokoisia kurpitsoita langan ollessa kaikissa saman paksuinen. Isompaan kurpitsaan loin 48 silmukkaa ja pienimpään 33 ja molemmissa tein yksi oikein, kaksi nurin-joustinneuletta. Isoa kurpitsaa neuloin kaksitoista senttiä ja pienintä kahdeksan senttiä. Kurpitsoita kannattaa myös niin sanotusti "litistää" langan avulla eli viemällä päälle jäävä lanka kurpitsan läpi pohjaan ja kiristämällä, jolloin päälliosa menee vähän kuprulle.

Yritin ensin virkata kurpitsoja, mutta ensimmäinen versio oli aika fiasko, joten luovutin. :D Neulottu versio on mielestäni paljon helpompi, sillä siinä ei tarvitse miettiä lisäyksiä tai kavennuksia, neuloo vaan joustinneuletta suljettuna neuleena tarpeeksi pitkästi, että kurpitsan saa täytettyä muhkeaksi ja oikean muotoiseksi. Näistä kurpitsoista tuli kivat ja sopivat hyvin keittiöön hellan viereen! :)





Kommentit

  1. Kovin suloisia kurpitsoja ja mainiota käyttöä jämälangoille! Tää voiskin olla semmoinen kiva pieni neulontatyö, jonka saisin jopa valmiiksi. Aloin tekemään viime talvena joustinneuloksella säärystimiä ja niistä on edeleen ensimmäinen kesken. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Pikkuhiljaa hyvää tulee. :D Joo nämä valmistuu aika nopsaan, eikä tarvitse miettiä mitään lisäyksiä tai muuta, joustinneuletta vaan!

      Poista
  2. Onpa söpöjä! 😍 Tekee mieli askarrella tuollaisia itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Siitä vaan jämälangat käyttöön!

      Poista

Lähetä kommentti