Halloweenkalenteri osa 15: Katsottavaa lokakuuksi

Tänään ajattelin listata teille katsomisvinkkejä lokakuuksi, ja miksei myöhemmäksikin. Vähän jännemmät elokuvat ja sarjat sopivat ainakin minun mielestäni hyvin pimeisiin syysiltoihin!


And Then There Were None (2015)

Tästä Agatha Christien klassikosta on vanha mustavalkoelokuvakin, se pitäisi katsoa myös. Eikä yksikään selvinnyt on mielenkiintoinen murhatarina. Kymmenen toisilleen vierasta henkilöä kutsutaan eräälle saarelle. Isäntää ei kuitenkaan näy ja pian yksi vieraista kuolee. Pienellä saarella ei ole kuin tämä yksi talo, jossa vieraat majoittuvat eikä saarella ole kuin nämä kymmenen henkilöä. Vai onko siellä joku muu henkilö, joka lahtaa vieraita yksi kerrallaan? Tämä 2015 vuoden versio on hieno toteutus Christien tarinasta. Minisarjassa on myös hyvä näyttelijäkaarti. Paras tämä katselukokemus on silloin, kun ei vielä tiedä loppuratkaisua, niin saa jännittää loppuun asti. Yle näytti tämän sarjan joskus, mutta tällä hetkellä se löytyy ainakin YouTubesta.

 

Suspiria (1977)

Tästä italialaisesta Dario Argenton elokuvasta on ilmestynyt myös uusi versio vuonna 2018, mutta siitä en osaa sanoa mitään, sillä sitä en ole katsonut. Suspiriassa yhdysvaltalainen Suzy matkustaa Freiburgiin arvostettuun tanssikouluun opiskelemaan tanssia. Hänen saapumisensa jälkeen paljastuu, että vasta koulusta erotettu tyttö on löydetty murhattuna. Muitakin veritekoja ja kamaluuksia alkaa tapahtua. Liittyykö tanssikoulu näihin jotenkin? Suspiriassa on koko ajan ahdistava tunnelma, ja värikäs miljöö luo tähän tunnelmaan ristiriitaa. Jylhä ja kolkko tanssikoulu on mielenkiintoinen tapahtumapaikka. Yleensä tällaiset vanhat kauhuelokuvat eivät ole mielestäni superpelottavia, mutta Suspiriassa on muutama todella jännittävä ja superahdistava kohtaus. Suspirian voi vuokrata ainakin YouTubesta.

 

Kuva Google hausta

The Sandman

Jos ette ole vielä katsonut tätä hypetettyä sarjaa niin suosittelen! Sandman on visuaalisesti upea, usein unenomaisesti toteutettu. Ei mikään helppo homma tuoda Neil Gaimanin sarjakuvia sarjaversioon, mutta mielestäni tämä sarja on onnistunut siinä. Unten maailmaa hallitseva Morpheus on vangittuna vuosikymmeniä, ja päästyään vapaaksi hän alkaa etsiä häneltä ryövättyjä, tärkeitä esineitä.

 

Memories of Murder

Jos tykkäsit Oscareita kahmineesta Parasitesta, suosittelen katsomaan myös tämän leffan samalta ohjaajalta. Elokuva perustuu löyhästi tositapahtumiin ja kertoo Etelä-Korean ensimmäisestä sarjamurhaajasta tai pikemminkin poliiseista, jotka koittavat saada murhaajaa kiinni. Elokuvassa on tiivis tunnelma, mutta myös huumoria. Murhatutkinta ei ole ollut selvästi etelä-korealaisten heiniä ja muutenkin poliisien toiminta on usein hyvin kyseenalaista, mikä tekee elokuvasta myös mielenkiintoisen ja erilaisen murhamysteerin verratuna esimerkiksi jenkkielokuviin. Leffa löytyy ainakin vielä Yle Areenasta.


Black Phone

Tämä kauhu/trilleri oli aika kuumottava ja aiheeltaan ahdistava. Elokuvassa Nappaajaksi nimetty sarjamurhaaja sieppaa ja tappaa lapsia jossain pienessä kaupungissa, tarkemmin jossain tietyssä naapurustossa. Ei siis mikään kevyt aihe tällä elokuvalla. Finney joutuu sieppaajan uhriksi ja herää sieppauksen jälkeen kolkosta kellarihuoneesta, jossa on vain patja lattialla ja vanha musta puhelin seinällä. Nappaaja ei paljasta kasvojaan, vaan käyttää naamaria ja vierailee välillä Finneyn luona tuomassa ruokaa tai katselemassa poikaa. Murhaaja kertoo, ettei puhelin toimi. Ollessaan yksin Finney alkaa kuitenkin saada puheluita, mutta ei eläviltä, vaan Nappaajan aikaisemmilta uhreilta. Tässä elokuvassa oli muutama tosi kuumottava kohta ja pari jump scarea, mutta uskalsin katsoa koko leffan, mikä on hyvä saavutus, koska yleensä liian pelottavan leffan kohdalla laitan aina kädet silmille. :D

Kuva Googlehausta

 

Kommentit

  1. Tosi mielenkiintoisia poimintoja! :) Sandman onkin mulla jo katselulistalla, kunhan vaan saa ensin Locke & Keyn kaksi viimeisintä tuottista alta pois. Suspiria olis kans kiva joskus nähdä, kun se on niin klassikkomaineessa ja visuaalisesti kuulemma kovin hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Locke & Key pitäisi kyllä katsoa myös, siitä olen kuullut paljon kehuja. Ja tuo Suspirian uusi versio kiinnostaa myös.

      Poista

Lähetä kommentti