Halloweenkalenteri osa 29: DIY kalenterin tuunaus

Minulla on tänä vuonna ollut käytössä Sita Salmisen vuosikalenteri 2022. Olen tykännyt kalenterista todella paljon, mutta ulkoasultaan kalenteri on vähän plääh. Minulla on ollut tarkoitus tuunata kalenterista oman näköistä jo aikoja sitten, mutta kai se on parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :D Eipä tässä ole enää paljoa tätä vuotta jäljellä. :'D Toisaalta hyvä harjoitella tällaisella kalenterilla, sillä sitten ei niin kovasti haittaa, jos kalenterista olisi tullut ruma, kun vuottakaan ei ole enää paljoa jäljellä. Välillä on vaikeaa löytää ulkoisesti nättiä kalenteria, joka on sisällöltään samalla sopiva omiin tarpeisiin. Salmisen kalenterissa on se hyvä puoli, että jokainen kuukausi alkaa kuukausinäkymällä, ja tätä ei monista kalentereista löydy, harmi. On niin kätevää nähdä koko kuukausi yhdellä vilauksella, se helpottaa hahmottamaan paremmin kuukautta ja lähestyviä deadlinejä. 

Mietin ensin, päällystäisinkö kalenterin pelkästään tarroilla ja kuvilla. Päädyin kuitenkin siihen, että peittäisin kalenterin persikanvärin kokonaan. Sitten mietin, käyttäisinkö kangasta vai paperia vai servettejä. Ostan aina kivoja servettejä askartelukäyttöön, niistä tulee kivoja kortteja ja niillä voi myös päällystää kaikenlaista. Minulta löytyy askartelulaatikosta mustavalkoraidallisia servettejä ja kukallisia, ja lopulta päädyin raidalliseen. Ajattelin ensin päällystää kalenterin raitaserveteillä ja liimailla sitten erilaisia tarroja ja kuvia. Sitten muistin vasta ostetut pääkalloservetit ja päätinkin siitä leikata pääkallokuvan kalenterin kanteen raitaservettien päälle. Tällainen työ on tehtävä osissa, joten perustin askartelupisteen keittiön pöydälle, liimailin ensin osissa raitaservettiä kalenterin kansien päälle. Niitten kuivuessa lisäsin vielä pääkallon. Käytin tähän liimailuun ihan perus erikeepperiä, jota ohensin vedellä. Sivelin liimalla myös servettien päältä, jotta siihen muodostuisi kova kerros. Toki tämä ei ole vedenkestävä, mutta jospa tämä servetti-liimayhdistelmä kestää kalenterikäytössä. Kalenterista tuli kyllä kiva ja omannäköinen! <3 Epätasainen pinta antaa kivaa rosoisuutta. Mustavalkoraita yhdistettynä pääkalloon näytti niin kivalta yhdistelmältä, että innostuin tekemään samasta combosta vielä taulunkin. Helppoa ja halpaa sisustusaskartelua!





Kommentit

  1. It turned out beautiful. I love it!
    I also like working with pva glue, I want to make a book of shadows soon, unfortunately, I can't find such special napkins as this skull printed(and the striped omg). in Hungary the stores only sell Halloween napkins once a year.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! :) I am also happy with the outcome of this diy project. I hope you find beautiful napkins so you can decorate your book of shadows! :) Maybe online stores have better selection.

      Poista

Lähetä kommentti