Halloween-blogikalenteri osa 8: ovikranssi

Halloween-aiheisten ikkunakoristeiden lisäksi innostuin tekemään myös ovikranssin. Sain idean, kun näin kirjakaupassa kranssipohjia ja mietin, että olisi kiva tehdä jokin kaunis kranssi oman asunnon oveen. Sitten löysin myös oranssia silkkipaperia ja mustaa satiininauhaa ja päätin, että tekisin kranssin näistä. Löysin vielä näiden lisäksi askartelulaatikostani suuren pitsisen rusetin, joka on joskus ollut hiuspannassa, mutta lähtenyt siitä ajan saatossa irti. Mielestäni on aina jotenkin tosi tyydyttävää, kun tällaiset irronneet osaset yms saa hyötykäyttöön roskiin heittämisen sijaan. Säilytän yleensä myös tietyt osat rikkoutuneista koruista tai muista tavaroista ja esimerkiksi laukun tai vaatteen hajottua lopullisesti otan siitä talteen kaikki ehjät jutut esimerkiksi vetoketjut, napit ja d-renkaat. Kätevää kierrätystä!

Minulle oranssin ja mustan värin yhdistelmä tuo heti mieleen Halloweenin. Toisaalta oranssi on myös hyvin syksyinen väri, joten kranssi sopii hyvin myös syksyyn. Jännä, että muuten en oranssista väristä välitä ollenkaan, mutta yhdistettynä mustaan se näyttää kivalta. Onhan oranssi kaunis väri ja oranssit lehdet ruskaan aikaan ovat upeita, mutta en pidä oranssista esim vaatteissa tai oman kodin sisustuksessa. Jännä, miten jonkin toisen värin kanssa jokin itselle inhokkiväri muuttuukin kivaksi ja siedettäväksi! Tämä ovikranssi oli nopea ja helppo tehdä ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Vielä halloweenimaisemman loppusilauksen tekisi jokin pieni musta pääkallo rusetin väliin, harmi vaan ettei omista varastoista löytynyt sellaista. Kranssiin voisi myös laittaa lisäkoristeeksi mustia ruusuja, mutta niitäkään ei minulta löytynyt. Toisaalta, välillä simppelimpi on parempi!



Kommentit

  1. Ooh! Nyt haluan itse kanssa halloweenkranssin. 😄 Näin Unnew-nimisellä sisistustavaraan keskittyneellä kirpparilla pari päivää sitten erilaisia kuivakukkakoristeita, ja mietin, että niistä olisi kiva tuunata jotain vielä synkempiä versioita. Halloweenkranssi voisi olla hyvä projekti. 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuivakukkakoristeet olis nättejä kranssissa! <3 Vähän jottain pääkalloja yms sekaan niin heti tulee Halloween-vibat!

      Poista

Lähetä kommentti