Halloween-blogikalenteri osa 15: Tarot-korttien tulkitseminen

Pimeät syysillat ovat tunnelmaltaan täydellisiä tarot-korttien tulkitsemiselle. Viime aikoina minulla on jäänyt korttien käyttäminen vähälle, vaikka tekisi varmasti hyvää hetkeksi istua alas ja syventyä korttien pariin. Omistamani pakka ei vain ole ihan se helpoin tai aloittelijalle sopivin, mutta onneksi netistä saa apua tulkinnoissa. Riimujen tulkitseminen on kuitenkin itselleni edelleen helpompaa, joten usein katson päivän riimun Runic Divination-sovelluksestani, sillä en vielä omista omia riimunkiviä. Haluaisin kuitenkin opetella tulkitsemaan Tarotteja helpommin ja oppimaan pakan sisällön kunnolla, joten pitäisi yrittää malttaa käyttää pakkaa säännöllisesti. 

Olen aiemmin Tarot-korttien kanssa tehnyt joko yksittäisen "card of the day"-tyyppisen tulkinnan tai sitten kolmen kortin noston, missä yksi tarkoittaa menneisyyttä, yksi nykyisyyttä ja yksi tulevaa. Nyt halusin kuitenkin kokeilla neljän kortin nostoa. Oma Tarot-pakkani tulkintavihkonen kutsuu tätä "clarity spread"-nimellä ja sen tarkoitus on selventää jotain tilannetta. Pakasta nostetaan neljä korttia, joista ensimmäinen laitetaan ylös ja kolme muuta kortin alle. Ensimmäinen kortti selventää kokonaisvaltaista tilannetta ja kolme muuta korttia edustavat kolmea tahoa, jotka myötävaikuttavat tilanteeseen.

Olen pohtinut pitkään yrittäjyyttä tai kevytyrittäjyyttä ja nyt halusin kysyä korteilta neuvoa tähän eli että kannattaisiko minun kokeilla siipiäni yrittäjänä. Nostin pakasta ensimmäiseksi kortiksi Mother of Wandsin. Hahmokortit ovat minulle aina kinkkisiä tulkita. Ohjekirja kuvailee Mother of Wandsia avainsanoilla "attractive, domestic, vibrant". Ööh no ei vielä sano kauheasti mitään, mutta toki sanat puoleensavetävä ja eloisa voisivat viitata myöntävään vastaukseen kysymykselleni. Ohjekirja ei kauheasti avaa asiaa enempää, joten katson netistä apua. Carrie Mallonin nettisivuilla tarjotaan syvempää tulkintaa The Wild Unknown-tarotpakan korteille, joten katsoin sieltä apuja. Löysin seuraavanlaisia tulkintoja: 

- "not afraid to stand her ground"

- "She doesn’t do anything halfway – she’s in it to win it."

- "she is clear about her passions and devoted to nurturing them."

- "Live with your whole heart, be devoted to your path."

Nämä tulkinnat heti selventävät korttien antamaa vastausta! Olen todella iloinen tästä vastauksesta, sillä kyllähän tämä kortti selvästi kannustaa minua seuraamaan omaa polkuani ja sain tästä tulkinnasta sellaisen viban, että koska yrittäjyys on sellainen, mitä haluaisin tehdä, minun kannattaisi panostaa siihen koko sydämestäni. Tämä oli kiva kuulla. :)

Ensimmäinen kortti alemmalla rivillä, eli rivillä, joka edustaa myötävaikuttajia, on Two of Swords. Ohjekirjani antaa tälle kortilla kaksi avainsanaa: blocked vision, stalemate" ja esimerkiksi sanotaan, että "Many times this card will indicate you do not wish to face the truth the light will reveal." Tästä kortista ohjekirjan kuvauksen lukemisen jälkeen tuli heti mieleeni se, miten olen pitkään pohtinut yrittäjyyttä, mutta en ole päässyt tilanteesta eteenpäin, koska mietin, että entä jos epäonnistun, jos lähden kokeilemaan yrittäjyyttä. Carrie Mallonin sivuilla kortista on kirjoitettu näin:

"This card might ask you to consider what you are denying, repressing or avoiding. Are you straining to see things as they really are, or are you straining to see things as you WANT them to be? This card often appears when we feel like we are at a standstill.

Avoidance doesn’t make things go away. This card can ask you to ease up on all the mental energy you are spending on avoidance. Make a decision, get out of your head. Trust that the truth will set you free or it will imprison you, you get to decide which perspective to adopt."

Tämä vahvistaa aikaisempaa. Olen pähkäillyt ja pähkäillyt, ja nyt kortti neuvoo minua tekemään päätöksen. Usein päässämme kuvittelemme jonkin tilanteen pahemmaksi kuin mitä se oikeasti on. 

Toinen alarivin kortti on Four of Swords. Ohjekirjani kuvailee korttia sanoilla "stillness, mental power" ja kertoo että " it's time to look inward and find the mental power to cope with the pressures." Carrie Mallon kirjoittaa kortista:  

"The Four of Swords reminds you that it is necessary to take a reprieve from action and make space for contemplation. "

"This card can suggest consciously choosing to stabilize your thoughts. It can be useful to do whatever makes you feel the most centered and alert, such as journaling or meditation. Plan, prepare, and quietly stabilize yourself. Treat your mental energy as a precious resource, and do what you need to do to bring it back to full capacity."

Tulkitsen tämän niin, että kun edellinen kortti kehoitti tekemään päätöksen, tämä kortti kehoittaa valmistautumaan. Myös kortin "stillness" tuo fiiliksen siitä, että yrittäjyys toisi minulle tyyneyden ja jonkinlaisen pysyvyyden tai että minulla on tyyneyttä ja henkistä voimaa ryhtyä yrittäjäksi. 

Kolmas kortti alarivillä on Son of Cups. Tätä ohjekirjani kuvailee sanoilla "artistic, introspective" ja että Son of Cups on "usually a musician or a visual artist of some kind, and he finds success within his field." Siis vitsi miten osuva kortti! Minähän olen koulutukseltani muusikko! Vau. Ja kortin mukaan olen henkilö, joka löytää menestyksen omalta alaltaan. 

En ymmärrä, miten aina pakasta sattuu vetämään tilanteeseen sopivia kortteja, jotenkin mystistä. Nämä kaikki kortit tuntuivat tukevan toisiaan todella hyvin ja vastasivat selkeästi kysymykseen. Minun kannattaa tehdä sitä mitä haluan, lopettaa pähkäily ja tehdä päätös, muistaa valmistautua ja olla itsevarma siitä, että menestys kyllä omalla alallani tulee ennen pitkää. Näistä korteistani ja tulkinnasta tuli hyvä fiilis! 

Mitä mieltä te olette tulkinnasta, olisitteko tulkinneet jotenkin eri tavalla? Oletko itse ollut samanlaisessa tilanteessa, missä kortit tuntuvat supersopivilta tilanteeseesi?


Kommentit

  1. Mulla on kanssa usein tunne, että tarotkorteilla asioiden pohdiskelu on tosi hedelmällistä, ja että pakasta nousevat kortit antaa paljon ajateltavaa ja "tuntuu sopivan". 😊 Tärkein ainesosahan siinä on se, miten hyvin ihminen pystyy käyttämään mielikuvitustaan ja keksimään yhteyksiä korttien ja oman tilanteen välillä. Tämän ei kuitenkaan ole tarkoitus olla vähättelyä, päin vastoin! Musta tarotit on työkalu oman elämän, ajatusten ja intuition luotaamiseen, joten mitä paremmin tulee erilaisia tulkintoja ja ajatuksia, sitä paremmin homma toimii. 😄

    En itse koe, että tarot (tai kauheasti mikään muukaan) olisi hyvä väline ennustaa tulevaa. Musta siinä on ennemmin riski, että ihminen vetelee pakasta random kortteja ja alkaa sitten toteuttaa elämäänsä ja tulevaisuuttaan niiden mukaan. Eli ne ovat itseään toteuttavia ennustuksia, ja olisi tosi nihkeää, jos sieltä tulee joku negatiivinen kortti ja sitten alkaa tehdä tulevaisuudestaan sen mukaista. 😟 Mulla on tapana kysyä tarotin avulla ennemmin vinkkejä kuin päätöksiä. Esim. "miten voisin pitää huolta palautumisestani tällä viikolla" "mitä kannattaa ottaa huomioon, jos alan tavoitella asiaa X".

    Tuo oman alan yrittäjyys kuulostaa tosi ihanalta tulevaisuuden suunnitelmalta! 🧡 Kortit ainakin lupasivat hyvää sen suhteen, ja uskon, että huolellisen selvittelyn avulla menestystä sataa. Olet varmaan jo näistä asioista selvillä, mutta kevytyrittäjyydessä voi aika nopeasti tulla tulorajat vastaan, ja paikallisesta TE-toimistosta saa hyvää opastusta ja matskua yrittäjyyden aloittamiselle. 😊Menestystä tulevaan! 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oon samaa mieltä, en koe Tarot-korttien olevan tulevaisuuden ennustamista varten niin kuin yleensä oletetaan. Itse pidän niitä jonkinlaisena mindfulnessin apukeinona, vaikka saattaisinkin kysyä korteilta apua päätöksiin. Mielestäni kortit auttavat asioiden pohtimisessa, usein hektisessä maailmassa ihmiset harvoin pysähtyvät ja oikeasti kuulostelevat, miltä omassa mielessä ja kropassa tuntuu.

      Kiitos paljon! Juu tulorajathan tuossa kevytyrittäjyydessä mietityttää, mutta ajattelin, että se olisi hyvä tapa aloittaa osa-aikaisen palkkatyön ohessa. Pitää vielä katsella erilaisia vaihtoehtoja. :)

      Poista

Lähetä kommentti