Halloween-blogikalenteri osa 3: kurpitsakeitto

Lämmin ja mausteinen kurpitsakeitto sopii täydellisesti pimeneviin ja kylmiin syysiltoihin! Kurpitsakeitto on myös hyvä tapa käyttää kurpitsan sisältö, jos innostuu kaivertamaan Halloween-kurpitsoja. Toinen hyvä käyttötapa on kurpitsapiirakka tai itsetehty pumpkin latte! Suosittelen kokeilemaan noita, kurpitsapiirakkaa ei oikein mistään saa Suomessa, mutta pumpkin latet tulevat aina syksyisin useisiin kahviloihin. Viime vuonna tein itse pumpkin lattea ja se oli kyllä paljon parempaa kuin kahvilaversiot. Kahviloissa käytetään yleensä makusiirappia, joten onhan se ihan erimakuista kun käyttääkin kurpitsapyrettä ja mausteita oman maun mukaan. Suosittelen kokeilemaan!

Takaisin kurpitsakeittoon. Tein tämän myskikurpitsasta, mutta seuraavaksi voisi kokeilla jotain muuta kurpitsalajiketta. Myskikurpitsa vaan on oma lemppari. Tällaisia sosekeittoja on superhelppo tehdä, sillä mitään ei tarvitse mittailla tarkasti. Paahdoin uunissa myskikurpitsan ja muutaman porkkanan. Toivoin, että porkkana olisi antanut syvemmän oranssin sävyn keitolle, mutta näköjään olisi pitänyt laittaa enemmän porkkanoita. Paistoin myös pannulla sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä, mutta olisi nekin voinut varmaan nakata uuniin paahtumaan. Surautin kaikki soseeksi sauvasekoittimella, lämmitin kattilassa ja lisäsin mausteita oman maun mukaan. Laitoin chilihiutaleita, inkivääriä, kanelia, oreganoa ja suolaa. En tiedä, onko tuo oregano ihan sopivin tähän, mutta mä nyt tungen kaikkeen oreganoa. :D Tuore chili olisi myös sopinut tähän hyvin, kiva kombo makean kurpitsan kanssa. Lopuksi vielä lisäsin reilusti kaurakermaa ja kaurajuomaa, niin paljon, että keitosta tuli tarpeeksi nestemäistä omaan makuuni. En tykkää kuitenkaan liian lirusta sopasta, joten jätin aika paksuksi. Tähän sopisi hyvin myös kookosmaito tai kerma! Lopuksi tein "hienot" hämähäkin seitit keiton päälle, aikamoinen taidonnäyte. :D Jos haluaisi keitosta ruokaisamman, sekaan voisi esimerkiksi heittää linssejä. Minä söin keittoa ruisleivän kera ja paahdoin leivän päälle tofua tuomaan lisää proteiinia. Näin Pinterestissä sellaisia hauskoja lämpimiä "muumioleipiä", eli leivän päälle oli tehty juustosuikaleista muumion kääreliinaa ja mustat oliivirinkulat silmiksi. Sellaisia voisi joskus kokeilla, pitäisi vaan keksiä millä korvaisi oliivit, en tykkää niistä yhtään.

Aiotko sinä tehdä kurpitsasta jotain tänä syksynä? :)



Kommentit

  1. Hienohan tuo koristelu on! :D Mulle tuli Hokkaido taloon hetki sitten, eli siitä pitäis tehdä jonkinmoinen keitto myöskin. Kokeilin viime vuonna kurpitsarisottoa, mutta se ei oikein ollu omaan makuuni. Kurpitsapiirakkaa oon myös joskus tehnyt, mutta siitä ei jostain syystä ole mitään muistikuvia. Siitäkin kai voi tehdä joko suolaisen tai makean version.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Mä tein viime vuonna kurpitsapastaa, se kurpitsakastike oli omaan makuun liian imelää pastan kanssa syötäväksi, ei jatkoon. Tein viime vuonna sellaisen aika perinteisen kurpitsapiirakan, mihin piirakkataikinan päälle tuli kurpitsatäyte. Olisi kiva testata sellaista porkkanakakkumaista reseptiä, johon laitettaisiinkin porkkanan sijaan kurpitsaa.

      Poista

Lähetä kommentti