Kotitekoinen pumpkin spice latte

Jos olet juonut pumpkin spice lattea Espressoa Housessa tai Starbucksissa ja tykännyt siitä, kannattaa kokeilla tehdä tätä kahvijuomaa myös kotona! Sain tällä viikolla idean kokeilla tätä, sillä minulla oli jääkaapissa kurpitsapiirakan teosta jäänyttä uunissa paahdettua myskikurpitsaa ja piirakan päälle vispattua kermavaahtoa. Googlettelin syksyisiä reseptejä ja törmäsin pumpkin spice latten ohjeeseen ja sitä piti kokeilla heti. Tämä on hyvä resepti käyttää hyödyksi kurpitsanjämät! Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Ohjeessa käytettiin pumpkin spice mixiä, Suomesta sellaista ei varmaan valmiina saa. Minä laitoin kardemummaa, kanelia, inkivääriä ja pikkuisen muskottipähkinää. Kannattaa maistella ja lisäillä makeutusta ja mausteita. Minä tykkään aina laittaa paljon inkivääriä, tykkään että se maistuu kunnolla. Täytyy kyllä sanoa, että tästä tuli parempaa kuin Espresso Housessa juomani! Espresso Housen juoma on tosi imelää, itse kun tekee voi tehdä juuri sellaisen mistä tykkää. Minun mielestäni kermavaahto päällä on jo tarpeeksi imelää, joten kahvijuoma ei tarvitse niin paljon makeutusta. 

Tämä juoma on ihan täydellinen pimeisiin syysiltoihin. Olen tehnyt tätä pari kertaa tällä viikolla. Se tuntuu pikku hemmottelulta kiireisessä arjessa. Ihanaa valmistaa itselle kupillinen iltapäivällä ja pitää breikki kouluhommista. <3

Pumpkin spice latte (1 annos)

- 2 rkl kurpitsasosetta

-2 rkl vaahterasiirappia (agavesiirappikin varmasti käy)

- mausteita oman maun mukaan (kardemumma, kaneli, inkivääri, muskottipähkinä)

- reilu desi jotain kasvimaitoa (käytin iKaffea)

- reilu desi kahvia

-kermavaahtoa


Valmista kahvi. Kuumenna kattilassa kurpitsasose ja vaahterasiirappi ja mausteet. Lisää kasvimaito ja kuumenna, mutta älä keitä. Maista, tarvitseeko mausteita lisätä. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kahvi, kaada kuppiin. Maista ja lisää tarvittaessa kahvia tai makeutusta tms. Kun olet tyytyväinen makuun, lisää päälle kermavaahto ja kermavaahdon päälle ripaus kanelia. Juoma on valmis. <3




Kommentit

  1. Nam, olipas herkullinen vinkki! Harmi, kun mulla on ollut kurpitsasoseen jämät jääkaapissa jo viikon, on vähän siinä rajalla viitsiikö enää käyttää vai heittääkö pois. :D Espresso Housen Pumpkin latte taisi taas poistua tältä vuodelta, kun tilalle oli tullut tonttulatte, jota kävin optimistisesti maistamassa. En kyllä suosittele sitä. Oli ihan kuin tavallinen latte, jossa oli vain ripaus piparkakkumaustetta ehkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun periaate on että jos se ei haise tai maistu pahalta niin sitte sitä voi käyttää. :D Mä taisin testata sitä tonttulattea viime vuonna, oli kyllä pettymys. Perinteinen chai latte on paljon jouluisampi ja paremman makuinen!

      Poista

Lähetä kommentti