Halloween-blogikalenteri osa 31: Halloween-tuparit

Eilen pidin perheeni kesken Halloween-teemaiset tuparit. En kauheasti koristellut kämppää muuta kuin omilla askarteluillani, mutta panostin enemmän tarjoilupöydän ulkonäköön, joten siitä nyt nämä kuvatkin. Leivoin kakun, josta piti tulla kurpitsan näköinen, mutta oranssin elintarvikevärin avullakaan kuorrutteesta ei tullut tarpeeksi oranssia ja kakun muoto ei ollut ihan kurpitsamainen, mutta eipä voi mitään. Siskontytöt askartelivat mustasta sokerimassasta kurpitsalle oksan ja muuta koristetta kakun päälle eli hämähäkkejä, lehtiä ja lepakoita. Kakun resepti on otettu Instagramista Anniina's Kitchenin sivulta. Kakun lisäksi tein myös donitseja. Ensin yritin tehdä gluteenittomia donitseja, mutta jokin meni pieleen eikä donitsit lähteneet donitsivuokasta irti ja lopulta kaavittiin ne sieltä pois ja "donitsit" olivatkin epämääräinen harmahtava kasa lautasella. Sanottiin sitten, että se on hirviön oksennus. :D En tiedä, miksi mulla usein nuo gluteenittomat ei onnistu, pitäisi varmaan seurata ohjetta tunnollisesti eikä lähteä sooloilemaan. Tein sitten vielä yhden donitsierän, tällä kertaa ihan vehnäjauhoon. Ne onnistuivat, ja nämä donitsit kuorrutin lakritsikastikkeen ja tomusokerin sekoituksella. Kakun ja donitsin lisäksi pöydässä oli Halloween-aiheisia karkkeja, sipsiä, suolakeksejä, holitonta boolia ja Halloween-kurpitsoiksi naamioituja mandariineja. Sisko toi minulla myös tuparilahjaksi pari pääkallokynttilää, ja nämä pääsivät pöytään koristeeksi. Suurin osa juhlijoista oli pukeutunut johonkin naamiasasuun, se oli kivaa ja jo itsessään loi Halloweenin tunnelmaa, vaikka teeman koristeita ei ollutkaan asunnossani paljoa. Kivat juhlat oli ja ihanaa että koko perhe pääsi juhliin! :)


Tämä on viimeinen Halloween-aiheinen postaukseni. Kivasti sain kyllä kuukauden ajan postattua ja vain kerran lipsuin päivätahdista. Parashan tällaista kuukauden blogirupeamaa varten olisi tehdä kasa postauksia etukäteen valmiiksi, niin ei sitten esimerkiksi pitkät työpäivät tai sairastumiset haittaa bloggaustahtia. Yleensä tein postauksen sinä päivänä, kun sen julkaisin, mutta useata varten saatoin ottaa kuvat jo etukäteen. Hommaa onneksi helpotti se, että olin etukäteen ideoinut 31 postausta, joten ikinä ei tarvinnut ruveta pähkäilemään, mitä minäkin päivänä teen. Välillä postausten päivät vaihtuivat alkuperäisestä suunnitelmasta, mutta muuten pysyin hyvin suunnitelmassani. Blogikalenterin teko oli aika työläs, mutta samalla todella mielenkiintoinen prosessi! En varmaan olisi ilman blogikalenteria tehnyt ja saanut valmiiksi niin montaa diy-juttua. Blogikalenteria varten otin myös selvää monien minua kiinnostavien asioiden taustoista, esimerkiksi tarot-korteista ja ouija-laudasta. 

Tämä oli ensimmäinen toteuttamani blogikalenteri ja kaiken kaikkiaan projekti oli mielenkiintoinen ja mukava toteuttaa! Ehkäpä toteutan sen myös ensi vuonna. Kiitos kaikille kalenteria seuranneille, toivottavasti tykkäsitte! :)



Kommentit

  1. Kiitos hyvästä kalenterista, sitä oli hauska seurata ja kerrankin riitti blogiluettelossa jotain lukemista! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Jospa olisi aikaa myös ensi vuonna tehdä samanlainen kalenteri!

      Poista
  2. Mukavan kuuloiset tuparit ja kiva että halloween sattui niin hyvin samaan aikaan, että teemaa sai käytettyä tuparijuhlissa! :) Tää sun blogin halloween-blogikalenteri oli muutenkin hirmu kivaa seurattavaa. Samalla tuli houkutus yrittää tehdä tämmöinen ensi vuonna itsekin, mutta pitää katsoa miten siinä käy. :D

    Oon huomannut, että gluteenittomia leipoessa reseptin noudattaminen on kyllä yleensä super tärkeää. Varsinkin jos ohjeessa on mainittu jokin tietty jauhoseos, niin siitä uskaltaa poiketa tosi harvoin, koska muuten pitäisi osata arpoa ominaisuuksiltaan mahdollisimman samankaltaiset jauhot. En tiedä millä ohjeella teit, mutta tämä Annin Uunissa -blogin uunidonitsiohje on ollut ainakin mulla käytössä ja toimii hyvin. Vaikuttaisi olevan myös aika helppo muuntaa vegaaniseksi :)
    https://www.anninuunissa.fi/gluteenittomat-uunidonitsit/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinpä! Ilman tupareita tuskin olisi tullut Halloweenia juhlittua, kiva että onnistui! :) Mahtavaa kuulla, että kalenteria oli kiva seurata, sitä oli myös kiva tehdä. :)

      Mä noudatin muuten ihan uskollisesti ohjetta, mutta lisäsin siihen turkinpippurirouhetta, tämä sitten varmaan sai taikinan jäämään liian löysäksi, eikä se suostunut tulemaan vuokasta ulos. :D Ei siis pitäisi lähteä sooloilemaan..

      Poista

Lähetä kommentti