Halloweenkalenteri osa 27: Tarot-tulkinta

Siskoni tuli perjantaina viikonlopun ajaksi vierailulle ja teimme illalla tarot-tulkintoja. Minulla on kirjahyllyssäni Meri Mortin Varjojen voima-kirja ja tehtiin siitä Monet kasvot-niminen tulkinta, joka liittyy kirjassa käsiteltyyn feminiiniin arkkityyppiiin Persefoneen.

Persefone on  Kreikan mytologiassa elävä kevään neito, josta tuli vastentahtoisesti Manalan kuningatar. Häneen yhdistyy kuun kierto sekä sisäinen kuu, kuukautiset. Persefone symboloi kevään tuloa, sadonkorjuuta ja vuodenaikojen vaihtumista, luonnon syklisyyttä. Hänen sanotaan olevan sielun jumalatar, joka ottaa vastaan mullan alle joutuneet ja nostaa sieltä heidät uuteen elämään. Hän on dualistinen jumalhahmo, hänen kasvoissaan hehkuu nuoruus ja kuoleman talvi.

 (Meri Mort: Varjojen voima)

Halusin tehdä sellaisen tulkinnan, joka voisi jotenkin liittyä halloweeniin ja päädyin lopulta tähän Persefonen tulkintaan, sillä hän symboloi sadonkorjuuta ja myös kuolemaa. Minä siis nostin kortit ja sisko teki tulkinnan minulle. Jätän siskon tekemän syvemmän tulkinnan ja sen herättämät mietteeni tästä pois, sillä minulle heräsi tästä paljon hyvin henkilökohtaisia asioita, joita minun pitää pohtia enemmän. Laitan tähän nyt vain millaisesta korttien nostosta on kyse ja nostamieni korttien merkityksiä, erityisesti tässä The Wild Unknown Tarot-pakassani.


Tässä tulkinnassa nostetaan neljä korttia. Ensimmäinen, vasemmalla oleva kortti kertoo sisäisestä elämästä. Mitä sisäisessä elämässäsi tapahtuu juuri nyt? Toinen, yläpuolella oleva kortti kertoo ulkoisesta elämästä: Mikä näyttäytyy elämässäsi vahvimmin ulospäin? Kolmas kortti taasen kertoo sisäisen ja ulkoisen elämän linjauksesta: Mikä auttaa linjaamaan monet olemuksesi yhteen? Neljäs kortti liittyy kotiin alisissa: Mikä auttaa hyväksymään varjoni?

Ensimmäinen kortti: Miekkojen ässä
 
Avainsanat: totuus, henkinen selkeys

Voi viitata uusiin ideoihin, tuoreisiin näkökulmiin ja mielen potentiaaliin. Piilotetut motivaatiot ja uskomukset ovat valmiina esiin kaivettaviksi. Kortti voi vihjata äkilliseen selkeyden hetkeen ja rehellisyyteen. 

Toinen kortti: Maljojen kymmenen

Avainsanat: harmonia ja ilo

Voi muistuttaa kiitollisuuden tärkeydestä ja osoittaa itseesi, ympäristöösi ja muihin ihmisiin liittyvän ilon ja yhteyden aikaa. Jos haluat saada rakkautta, iloa ja tasapainoa, pitää sinun itse heijastaa näitä asioita muille.

Kolmas kortti: Miekkojen vitonen

 Avainsana: itsetuho

Tämä kortti voi kehottaa tasapainottamaan omat tarpeet sekä muiden tarpeet. Onko mahdollista löytää ratkaisu, joka palvelisi kaikkia osapuolia? Älä reagoi tilanteeseen autopilotilla äläkä ole itsesi pahin vihollinen. Ole tietoinen tuhoisista taipumuksista ja pyri muuttamaan lähestymistapaasi.

Neljäs kortti: Maljojen nelonen

Avainsanat: itsekkyys, ahneus

Maljojen vitonen saattaa herätellä kysymystä siitä, oletko vellonut viime aikoina liikaa itsesäälissä ja pitäisikö ajatusmaailmaa hieman muuttaa. Toisaalta tämä kortti voi myös tarkoittaa sitä, että nyt olisi aika vetäytyä jostain tilanteesta. Kortti voi muistuttaa, että ulkoisten asioiden sijaan sinun pitäisi vetäytyä itseesi, jotta saavutat jonkinlaisen parannuksen. Eli ulkoiset seikat eivät paranna sinua, vaan sinä itse. Anna siis itsellesi tilaa prosessoida asiaa.



Kommentit