Halloweenkalenteri osa 25: Katsottavaa loppusyksylle

What We Do in the Shadows

Tarkoitan tällä nyt sarjaa, en elokuvaa. Mielestäni sarja on paljon parempi. Disney plussaan oli ilmestynyt uusin kausi, en tosin tiedä milloin, mutta ollaan sitä katsottu nyt lokakuussa puolison kanssa. Sarja on olevinaan dokumenttisarja, jossa seurataan neljää yhdessä asuvaa vampyyria. Yksi heistä on satoja vuosia sitten elänyt soturi Nandor, hullunkurinen vampyyripari Laszlo ja Nadja ja neljäs on kuolettavan tylsä energiavampyyri Colin Robinson. Tämän lisäksi samassa talossa asuu Nandorin palvelija Guillermo, joka palvelee herraansa siinä toivossa, että tämä tekisi hänestä vampyyrin joku päivä. Jaksot ovat alle puolen tunnin mittaisia, joten sarjan katsoo aika nopeasti läpi. En yleensä tykkää kauhun ja komedian liittämisestä toisiinsa, eikä tämä olekaan kauhusarja, mutta siinä on kauhuelementtejä vampyyreiden ja ihmissusien muodossa. Hauska sarja, jossa moderni maailma on yhdistetty vampyyriestetiikkaan.

Kuva: Episodi

American Horror Story: 1984

Sarjan yhdeksäs kausi, joka oli minulta jäänyt aikaisemmin jostain syystä katsomatta. Olin skipannut sen ja katsonut kasikauden jälkeen kympin. Tämä ysikausi sijoittuu nimensä mukaisesti 80-luvulle. Neljä nuorta menevät lasten kesäleirille ohjaajiksi ja saavat selville, että leirissä on vuosia sitten tapahtunut verilöyly. Herra Helinä tappoi monta nuorta ja joutui teoistaan telkien taakse. Veriteosta selvinnyt päätti vuosia myöhemmin avata leirin uudestaan. Uudet ohjaajat viettävät viimeistä yötä leirillä, ennen kuin lapset saapuvat ja yllätys yllätys Herra Helinä karkaa vankilasta. Tähän mennessä juoni voi kuulostaa todella ennalta-arvattavalta ja ensimmäisen jakson perusteella voisi luulla, että luvassa on perus teinislasher-meininkiä luvassa. Suosittelen kuitenkin antamaan kaudelle mahdollisuuden, sillä se muuttuu jakso jaksolta mielenkiintoisemmaksi. Kaikki AHS-kaudet eivät ole olleet mielestäni superhyviä (esimerkiksi en tykännyt tuosta kymppikaudesta vaikka siinä olisi ollut paljon potentiaalia), mutta tästä kasarikaudesta tykkäsin.


Kuva: The Holliwood Gossip

Hotel Transylvania

Tämä ei ole mikään tuore elokuva, vaan on julkaistu vuonna 2012. Se on yksi suosikkilastenelokuvistani. Elokuva kertoo Transylvaniassa sijaitsevasta hotellista, jota pyörittää kreivi Dracula. Hotelli on tarkoitettu ei-ihmisille eli kaikenlaisille yliluonnollisille otuksille, jotka kaipaavat rentouttavaa lomapaikkaa. Draculalla on teini-ikäinen tytär, joka ei pidä isänsä ylisuojelevasta asenteesta. Eräänä päivänä hotelliin saapuu ihmispoika, joka ei älyä olevansa hirviöhotellissa, vaan ajattelee kaiken olevan vain lavastusta. Jossain vaiheessa tämä poika ja Draculan tytär kiinnostuvat toisistaan. Mitä Dracula tekee? Jos kaipaa jotain kevyttä halloweenkatsottavaa, niin tämä elokuva on hyvä valinta. 

Kuva: Imdb

Sinister

Tämä on yksi suosikkikauhuelokuvani. En ole mikään kauhun suurkuluttaja, sillä näen helposti painajaisia kauhuelokuvista enkä uskalla kaikkea katsoa. Tämän lisäksi tosi monessa kauhuelokuvassa on kökkö juoni. Se yleensä alkaa lupaavasti, mutta lopussa kaikki aikaisemmat juonenkuviot unohdetaan ja usein loppu voi olla hyvin ennalta-arvattava. Sinisteristä tykkäsin, vaikka samalla se oli ainakin ensimmäisellä katselukerralla ihan superpelottava minulle. Mielestäni juoni on rakennettu paljon paremmin kuin keskivertokauhuelokuvissa. Elokuva on todella synkkä, mutta mitään yltiömäistä verellä mässäilyä ei ole. Elokuvan päähenkilönä on true crime-kirjailija Ellison Oswalt, joka muuttaa perheineen uuteen kotiin. Yllätys yllätys, talossa on aiemmin murhattu perhe. Tämän Oswalt tietää, ja hän haluaakin inspiroitua talosta ja tämän avulla kirjoittaa mestariteoksen. Mutta pian alkaa tapahtua  kummia. Toinen lapsista alkaa piirtämään seinään ja toinen näkee painajaisia. Oswalt löytää ullakolta laatikon täynnä filmirullia, joissa on kuvattu edellisten asukkaiden murhaaminen. Oswaltille myös selviää, että heidän talossaan asustaa joku muukin, eikä se ole ihminen.




Kommentit