Halloweenkalenteri osa 10: Luut kertovat-näyttely

Viime viikolla kerroin yhdessä postauksessa halloweenbrunssista, johon osallistuin viime kuussa. Pidin miniloman Helsingissä ja koska sunnuntaina bussini lähti kohti pohjoista vasta iltayhdeksältä, oli minulla yksi kokonainen päivä aikaa viettää Helsingissä turistina. Hommasin museokortin ja tavoitteenani oli ehtiä kolmeen eri museoon päivän aikana plus käydä syömässä jossain kivassa ravintolassa sekä nauttia Starbucksissa pumpkin spice latet. Kaikki nämä ehdin onneksi tehdä, eikä tullut edes kiire. Kävin päivän aikana siis Ateneumissa, Luonnontieteellisessä museossa eli Luomuksessa ja Kansallismuseossa. Ehdoton suosikkini näistä oli Luonnontieteellinen museo, josta nämä kuvatkin ovat. Sieltä erityisesti mieleen jäi Luut kertovat-näyttely, jossa on esillä erilaisia luurankoja ja luita. Luut ovat aina kiehtoneet minua ja ajattelin, että luunäyttely sopisi hyvin tähän halloweenkalenteriinkin. 

Näyttelyn näkeminen herätti sekä positiivisia että negatiivisia tuntemuksia. Negatiiviset tunteet liittyivät lähinnä ihmisten toiminnasta sukupuuttoon kuolleisiin eläimiin, esimerkiksi museossa olevaan stellerinmerilehmään. Tiesittekö, että Helsingin museon stellerinmerilehmän luuranko on museoharvinaisuus, sillä näitä luurankoja on maailman museoissa yhteensä alle kymmenen kappaletta?

Positiivisia tuntemuksia herätti esimerkiksi dinosaurusten luurangot. Olen lapsesta asti ollut kova dinofani ja oli huikeaa nähdä ensimmäistä kertaa dinosauruksen luurankoja! Ainakin T-Rexin kallo ei ollut aito, mutta oli se kuitenkin hieno näky. :) 

Iso suositus Luomukselle, jos et ole vielä käynyt!








Kommentit