Kroatia: Plitvicen kansallispuisto

Olisi vielä pari reissupostausta julkaisematta vaihto-opiskeluni ajalta, sen jälkeen ei varmaan hetkeen ole tulossa reissupostauksia ulkomailta, sillä taitaa tänä vuonna jäädä reissut reissaamatta. Nämäkin reissut ovat siis jo parin vuoden takaa, ne vain unohtuivat minulta kokonaan ja päätin ne julkaista tänne blogin puolelle näinkin myöhässä. Firenzessä vaihdossa ollessani siis tein parin kaverin kanssa reissun, joka koostui Italian Triestestä, Sloveniasta ja Kroatiasta. Aikaisemmat reissuun liittyvät postaukset (eli Trieste, Ljubljana ja Bled-järvi) löytyvät täältä, täältä ja täältä.

Tänään vuorossa Kroatiassa sijaitseva Plitvicen kansallispuisto. Sinne saavuttiin Ljubljanasta Flixbussilla, bussi jätti ihan kansallispuiston eteen. Plitvice oli minun henkilökohtainen suosikkini koko reissusta, aivan mielettömän upea puisto! Ja valtava. Oltiin ajateltu kavereiden kanssa, että käveltäisiin kokonaan jokin kiva reitti puistossa, mutta paikan päällä vasta tajusimme, miten suuri puisto on. Ei siellä vaan kävellä, vaan pakko ensin mennä paikasta A paikkaan B autokyydillä. Saavuttuamme siis puistoon ja liput ostettuamme (lippu maksoi about vähän alle 30 euroa euroa) hyppäsimme puiston tarjoamaan kuljetukseen, joka jätti meidät varsinaiselle kävelyreitille. Puistossa on erilaisia reittejä, me valitsimme suht pitkän reitin, sillä meillä oli koko päivä aikaa. Reitti kulki välillä metsässä ja välillä järven rannalla, osan matkasta taitettiin jonkinlaisella vesibussilla. Maisemat olivat koko ajan upeita ja puisto oli täynnä vesiputouksia. Vesi oli kaikkialla todella kirkasta.

Koko päivän käveltyämme olimme aivan puhki, ja suosiolla tilasimme taksin, joka ajoi meidät majapaikallemme. Olimme varanneet huoneiston kansallispuiston läheltä olevasta kylästä, paikka oli yhden paikallisen perheen pyörittämä bed and breakfast-tyyppinen. Majoitus oli ihan nappi valinta, sillä pääsimme näkemään paikallista kyläelämää. Paikka oli rauhallinen ja majoittajat olivat todella ystävällisiä. Omistaja jopa tarjoutui kyyditsemään meidät seuraavana aamuna takaisin puistoon, mistä Flixbussimme lähti kohti seuraavaa, ja samalla reissumme viimeistä määränpäätä, eli Pulaa.

Kroatiaan menijöille suosittelen lämmöllä Plitviceä! Kroatiasta toki löytyy muitakin puistoja, jos Plitvice ei satu oman matkareitin varrelle. Kroatia on muutenkin reissukohteena monipuolinen, sillä sieltä löytyy niin historiallisia kaupunkeja kuin upeita luontokohteita.









 

Kommentit