Pari päivää kauniissa Prahassa

Seuraavan reilipostauksen aika. Viime kesän interrailin toiseksi viimeisin kohteemme oli Praha. Sinne matkasimme bussilla Bratislavasta, matka kesti muutaman tunnin. Prahassa emme maksaneet majoituksesta, vaan olimme löytäneet majoittajan couch surfingin kautta. Majoittajamme oli prahalainen taiteilijamies, joka ei sinä päivänä ollut kotona, mutta hänen ystävänsä oli majoittunut hänen asuntoonsa, joten hän päästi meidät sisään. Tämä nainen oli tehnyt ruokaa ja jakoi sen kanssamme, ihanaa! Ei oltu syöty koko päivänä mitään kunnollista, joten ruoka maistui. Oli jo ilta, mutta päätimme ystäväni kanssa lähteä vielä kävelemään kaupungille. Majoituksemme oli aivan Vltava-joen vieressä, joka on Tsekin pisin joki ja menee Prahan halki. Joen poikki kulkee lukuisia kauniita siltoja, joista kuuluisin on Kaarlensilta. Kävimme hakemassa kaupasta juomista ja istuimme asunnon lähettyville jokirannalle, siellä oli paljon porukkaa. Väsymyksen iskiessä lähdimme takaisin asunnolle. Meillä oli aika luksusmajoitus. Asunto oli vanha, vessassa ei ollut lukkoa ja makuuhuoneita oli vain yksi. Nukuttiin sitten ystävän kanssa pienellä patjalla pienessä keittiössä. :D Oli aika mielenkiintoinen majoitus, mutta ei voinut liikaa valittaa, sillä se oli ilmainen. Eipä me siellä asunnossa kauaa oltu.



Seuraavana päivänä lähdettiin aamulla tutkimaan kaupunkia. Vietettiin Prahassa vain kaksi yötä, joten tämä päivä oli ainoa, jolloin meillä oli kunnolla aikaa tutustua kaupunkiin. Lähdettiin kävelemään jokirantaa pitkin kohti Kaarlensiltaa. Siinä matkalla käytiin katsomassa Tanssivaa taloa, joka erottui selkeästi Prahan muuten vanhasta arkkitehtuurista. Rakennus on rakennettu 1990-luvulla ja jakaa varmasti mielipiteitä. Pidän enemmän vanhemmasta arkkitehtuurista, mutta olihan tuo hauska nähtävyys!

Tästä jatkoimme kävellen kohti Kaarlensiltaa, jonne oli vielä matkaa. Se ei haitannut, sillä kävellessä näkee parhaiten kaupunkia ja jokiranta oli tähän tarkoitukseen täydellinen. Pysähtelimme matkan varrella katselemaan mielenkiintoisia putiikkeja ja ostimme pakolliset matkamuistot, eli postikortin ja jääkaappimagneetin. Lopulta saavuimme Kaarlensillalle, joka oli täpötäynnä turisteja. Tämän takia en saanut sillasta mitään järkevää kuvaa. Postauksen ensimmäinen kuva on otettu heti sillan ylittämisen jälkeen. Kaarlensiltaa pitkin pääsee Prahanlinnalle, joka on kuulema maailman suurimpia linna-alueita. Alueella siis on muutakin kuin linna, mutta toki kuuluisimmat rakennukset ovat kuninkaanlinna ja Pyhän Vituksen katedraali. (Naurettiin niin paljon tolle nimelle. :D) Linna-alueella vierähti useampi tunti, jonka jälkeen oltiin väsyneitä ja nälkäisiä. Oltiin kävelty linna-alueelle, mutta pois sieltä ei jaksettu kävellä, vaan hypättiin ratikkaan ja matkattiin kohti lounaspaikkaan, jota oli kehuttu HappyCow-sovelluksessa. Hyvää ruokaa oli ja edullista!



Lounaan jälkeen suunnistettiin Vanhankaupungin aukiolle, joka oli ehdottomasti yksi lempparipaikoistani Prahassa. Aukiolta löytyy kuuluisa astronominen kello. Käveltiin alueella ympäriinsä. Oli kuuma, ja pysähdyttiin juomaan kaljat. Jokaisessa reissumaassa maisteltiin paikallisia kaljoja. En yleensä tykkää kaljasta, mutta aika monessa maassa tykkäsin! Outoa. Kroatia oli ainoa maa, missä en tykännyt. Prahassa juotiin Kozelia. Tuoppi oli halpaa, kuten muissakin reissukohteissamme. Levähdyksen jälkeen jatkettiin kaupungin ihailua ja pistäydyttiin nauttimaan jäätelöt kehutussa jäätelöbaarissa. Oli jo ilta, joten käytiin ostamassa reissun perinne-eväiksi tulleet leivät ja hummukset ja syötiin niitä jokirannassa. :D Palattiin asunnolle, ja sinne oli saapunut majoittajamme, taiteilijamies. Juotiin yhdessä teetä ja juteltiin. Hän häipyi muualle yöksi, kiva että kuitenkin antoi meidän majoittua asunnossaan. Aamulla oli aikainen herätys, pakattiin rinkat ja lähdettiin kävelemään linjaa-autoasemaa kohti. Sieltä matka jatkui reissumme viimeiseen maahan, Puolaan.

Praha oli ehdottomasti yksi kuukauden reissumme suosikkikaupungeistani. Tykkäsin kaupungin arkkitehtuurista ja yleisilmeestä mielettömästi! Visiittimme oli lyhyt, joten toivon, että tulen kaupunkiin takaisin jonain päivänä. Nähtävää jäi paljon näkemättä, ehdittiin käydä läpi vain tärkeimmät nähtävyydet. Ihanaa olisi viettää Prahassa viikko ja tutustua kaupunkiin rauhassa. Upea kaupunki, suosittelen, jos vanha arkkitehtuuri kiinnostaa. <3




Kommentit