Täysikuu: vaikutukset ja mystiikka

Ensi torstaina on täysikuu. Kuu oon minusta yksi kauneimmista asioista. Kuu on kaunis valon pilkahdus kaiken pimeän keskellä. Se on mystinen hahmo yötaivaalla, joka jotenkin vaikuttaa moneen asiaan maapallolla. Mielenkiintoista, että niin kaunis valo ei kuitenkaan ole kuun tuottamaa, vaan heijastamaa. Kuun on myös mielenkiintoinen muuntumisensa takia, välillä se näkyy vain pienenä sirppinä, ja joka kuukausi se on hetken yötaivaan täyttäjä. Kuu muistuttaa minua juurikin siitä, että elämässä pitää muuntautua ja kasvaa. Minuutemme ei ole pysyvä asia, vaan muutumme koko ajan. Asioista pitää päästä yli ja kasvaa vahvemmaksi. On myös ookoo olla pieni kuun sirppi, aina ei jaksa olla valloittava, loistava täysikuu. Välillä on aika loistaa, välillä on aika kerätä voimia. Aina kun näen kuun, jään tuijottamaan sitä jotenkin aivan paikalleen liimautuneena. Jonkinlaisesta kuuhulluudesta kertoo varmaan sekin, että minulla on kaksi tatuointia, joissa on puolikuu. Ensimmäisestä tatuoinnista ja puolikuun symboliikasta voit lukea tästä vanhasta postauksesta. Nämä postauksen kuvat otin joululomalla, edellisen täydenkuun aikaan. Täysikuu oli niin kirkas, että metsässä pystyi hyvin kulkemaan ilman muuta valaistusta. Oli todella maagista ja mystistä kävellä metsäpolkua pitkin ja ihastella puiden takaa kurkistavaa kuuta. Niin kaunista! Latasin kännykkääni sovelluksen, joka näyttää kuun vaiheet eli se on eräänlainen kuukalenteri. Sovellus näyttää myös kätevästi päivän pituuden, näin pimeänä talviaikana on kiva tietää, milloin kannattaa suunnata ulos lenkille. Merkkasin täysikuut kalenteriini niin muistan, milloin ne ovat tulossa ja voin varautua niihin etukäteen. Sovelluksen nimi on Moon Phase Calendar, jos teitä kiinnostaa testata!


Tiedän, että tieteen mukaan kuun ei pitäisi vaikuttaa, mutta miksi ihmisten uskomuksia ja kokemuksia pidetään humpuukkina, vaikuttaahan kuu vuoroveteenkin? Minusta maailmassa on asioita, joita ei voi tieteen avuin todistaa, mutta tarvitseekokaan. Sehän onkin osa kuun mystiikkaa, mikä siinä on että se aiheuttaa joissain ihmisissä esimerkiksi unettomuutta? Kuun vaikutus-kirjan mukaan täysikuun aikaan myös haavat vuotavat enemmän, leikatut puut voivat kuolla helpommin, väkivaltarikokset ja onnettomuudet lisääntyvät ja kätilöiden työmäärä lisääntyy. En tiedä miten nämä oikeasti pitävät paikkaansa, mutta unettomuuteen voin samaistua. Minuun kuu vaikuttaa siinä, etten paria yötä ennen täysikuuta saa kauheasti unta. Saatan nousta sängystä neljältä ja aloittaa päivän hommat. Illallakaan en millään meinaa saada unen päästä kiinni. On joillakin uskomuksilla ja perinteillä varmasti jotain perää, eliväthän ihmiset ennen nykyaikaa vuodenaikojen ja kuunkierron mukaan, se piti heidät elossa. Silloin ihmiset tuntuivat olevan enemmän harmoniassa luonnon kanssa ja ymmärsivät paremmin sen kulkua. Olen miettinyt, että olisi mielenkiintoista tarkastella, miten kuunkierto vaikuttaa omaan olotilaan, sillä naisten elämä kuitenkin jossain määrin menee kierron mukaan. Ehkä se selittäisi ne päivät, kun olotila on sellainen, ettei huvita yhtään mitään tai on jotenkin hurjan tunteellinen ilman syytä. Tai väsyttää aivan julmettomasti, tai on sellainen fiilis, että haluaisi vain syödä sitä Ben & Jerrysin suklaajäätelöä pari purkkia. Välillä sitä miettii, että mistäköhän tämäkin tunne ilmestyi ja miksi ajattelen tämmöisiä, mistä tämä väsymys tulee ja niin edelleen. Osaako naislukijat samaistua tähän? Jos oppisi tunnistamaan niin sanotusti hankalat päivät kuukaudesta, niin osaisi varmasti varautua niihin paremmin. Esimerkiksi ei ottaisi silloin liikaa hommaa itselleen, olisi lempeä mielelleen ja kropalleen. Ottaisi ihan iisisti.  Jos teitä kiinnostaa lukea enemmän kuun vaikutuksesta ja siihen liitetyistä uskomuksista, niin suosittelen tuota Kuun vaikutus-kirjaa! Lainasin sen kirjastosta ja olen lueskellut sitä viime aikoina, mielenkiintoista tekstiä.

Vaikuttaako täysikuu sinuun jotenkin?





Kommentit

  1. Mielenkiintoisia ajatuksia! Haluan itse kans uskoa, että kaikki maailmassa ei ole selitettävissä tieteellä. 😊 Joskus päättelin, että kuu ei taida muhun vaikuttaa, koska olen kyllästänyt kehoni hormonaalisella ehkäisyllä niin pitkään. Mutta olen tässä viimeisen puoli vuotta seuraillut mielialoja suhteessa kuukautiskiertoon, eikä niissä ole löydettävissä kuviota. Ehkäpä se kuvio toimiikin yhteen kuun kanssa! Pitää tutkia. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä mun mielestä tarviikkaa kaikkea selittää tieteellä, kiva olla jotain mystiikkaa elämässä. :D Mä oon kans nappailu e-pillereitä melkein koko aikuisikäni, paljon se varmasti myös vaikuttaa yleiseen mielialaan, mielenkiintoista tarkkailla löytyykö kuvio itsellä!

      Poista

Lähetä kommentti