Tavoitteet ja haaveet uudelle vuodelle

Uusi vuosi vaihtui rauhallisesti maalla lapsuudenkodissani. Vuoden vaihtumista juhlittiin yhdessä vanhempieni, siskoni ja siskontyttöjen kanssa. Saunottiin ulkosaunassa ja katettiin pöytä täyteen kaikenlaista hyvää ruokaa. Syömisen jälkeen vanhempi siskontyttöni meikkasi meidät kaikki isää lukuunottamatta. Siskontyttöni harrastaa kilpavoimistelua ja on oppinut kilpameikkejä tehdessä taitavaksi meikkaajaksi. Oli hauskaa vaan istua meikattavaksi ja antaa vapaat kädet lookin suhteen. Äitini koki ihan totaalisen muodonmuutoksen, hänelle tehtiin sellainen kunnon drag queen-meikki. :D Minulle laitettiin luomiin punaista ja kultaista glitteriä, tosi kiva kokonaisuus tuli, vaikka tummemmat kulmat näyttävät vähän oudoilta minulla, en nimittäin koskaan itse meikkaa kulmiani mitenkään. Luomissa on sävyjä siskontytön Jeffree Starin Jawbreaker-paletista ja minun Halloween-teemaisesta luomiväripaletistani. Huuliin laitettiin meikkipussistani Jeffree Starin nestemäistä huulipunaa.

Olen usein tehnyt jonkinlaisen koosteen edellisestä vuodesta, mutta nyt on sellainen fiilis, että en sitä halua tehdä eikä toisaalta paljoa olisikaan muisteltavaa, olihan se aikamoinen poikkeusvuosi... Sen verran sanon, että vuoteen mahtui paljon surua ja ahdistusta, mutta myös ihania hetkiä ystävien ja perheen kanssa. Parasta oli viettää kesä lapsuudenkodissa maalla ja karavaanaroida perheen kanssa. Sain viettää muutenkin paljon enemmän aikaa perheen kanssa kuin yleensä. Siitä olen kiitollinen, mutta toivon myös, että tämä uusi vuosi toisi tullessaan vähemmän sydänsuruja ja ahdistusta ja enemmän ihania muistoja ja hyviä ihmissuhteita. Toivottavasti maailma menisi kohti normaalimpaa ja saisimme kaikki viettää taas sitä elämää, mihin pandemiaa ennen olimme tottuneet. Toki toivon, että ihmiset ovat jotain tästä poikkeusajasta oppineet, ainakin arvostamaan niitä asioita, jotka oikeasti ovat elämässä tärkeitä. Itse olen oppinut arvostamaan yhä enemmän Suomea kaikkine nähtävyyksineen ja upeine luontokohteineen sekä omaa perhettäni ja ystäviäni ja kodin rauhaa. Olen oppinut olemaan itselleni armollisempi ja toivon että tänä vuonna keskityn enemmän positiivisiin asioihin kuin negatiivisiin. Elämässä on turha pitää asioita, jotka tuovat paljon pahaa oloa. Vaikka näistä asioista irti päästäminen tuntusikin todella vaikealta, esimerkiksi kuluttavan ihmissuhteen, loppujen lopuksi se on oman mielen rauhan ja onnellisuuden kannalta hyvä asia. Omasta hyvinvoinnista, niin henkisestä kuin fyysisestäkin, on pidettävä huolta. Tämä tuntuu välillä unohtuvan, vaikka onkin ihan supertärkeää.

En tehnyt mitään uudenvuoden lupauksia, sillä harvoin niitä tulee noudatettua ja ne tuovat usein vain turhaa stressiä. Mietin kuitenkin tavoitteita ja haaveita tälle vuodelle. Suurin tavoitteeni on valmistua keväällä. Olisi ihanaa juhlia valmistumista ystävien ja perheen kanssa isolla joukolla, mutta saa nähdä miten käy. Olisi ihanaa valmistumisen kunniaksi lähteä reppureissaamaan Britteihin. Toivon, että valmistumisen jälkeen saisin oman alan töitä ja mahdollisesti voisin töiden perässä muuttaa pohjoisemmaksi. Olen asunut Turussa vuodesta 2014 asti, ja vaikka toisaalta olen viihtynyt siellä, veri kuitenkin vetää takaisin pohjoisemmaksi. Haluan asua paikassa, missä saan talvisin nauttia lumesta ja pakkasesta, en vesisateesta ja ankeasta pimeydestä. Pienempiä haaveita on päästä kesällä festareille ja kiva olisi vielä kokea jotkin yliopistopippalot. Jospa jokin näistä haaveista toteutuisi, jos ei nyt tänä vuonna niin ehkä sitten joskus tulevaisuudessa. Valmistumistavoitteeni ainakin toteutuu, siitä olen varma. Muita tavoitteita valmistumisen lisäksi tälle vuodelle on soittaa enemmän pianoa, perustaa jokin omaan alaani liittyvä blogi, kehittää tätä blogia parempaan suuntaan ja julkaista säännöllisemmin. Näiden lisäksi aion toukokuussa juosta puolimaratonin Oulussa. Halusin jotenkin haastaa itseäni, ja ajattelin, että juoksua harrastavana puolimaratoni olisi hyvä tavoite. Tälle vuodelle on myös pari tatuointiaikaa varattu, en malta odottaa niitä!  :) Katsotaan mitä kaikkea tämä vuosi tuo tullessaan, toivottavasti paljon kaikkea hyvää niin minulle kuin kaikille muillekin! <3

Kiitos kaikille lukijoille viime vuodesta, on aina kiva saada kommentteja ja tietää, että blogiani luetaan. Jos sinulla on jotain toiveita blogipostausten suhteen, kuulisin niitä mielelläni! :) Hyvää vuotta 2021! <3 Onko teillä jotain tavoitteita tai toiveita tälle vuodelle?



Kommentit

  1. Viisaita sanoja! Omasta mielenrauhasta ja muusta hyvinvoinnista kannattaa huolehtia ja keskittyä hyviin muistoihin kipeiden sijaan. 😊Puolimaraton ja uudet tatuoinnit kuulostaa kivalta, mielenkiintoista sitten nähdä, millaisia tatskoja otat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep niinpä! Oon niin innoissani tatskoista, aivan hurahtanu niihin. :D Viime vuonna otin yhteensä viisi leimaa, katotaan montako tulee tänä vuonna otettua. :D

      Poista
  2. Toivottavasti ihmiset tosiaan olisivat oppineet tästä vuodesta jotakin! Itse myös lähennyin perheen ja isovanhempien kanssa tänä vuonna, jos nyt jotakin hyvää tästä pandemiasta pitäisi repiä - vaikka pääosin etänä oltiinkin liikenteessä.
    Hyviä tavoitteita vuodelle :) Liikunnallisia itsensä haastamisia on täälläkin päässä tiedossa, tavoitteena olisi myös kehittyä sirkus-poiden pyörittelyssä entisestään ja uskaltautua julkaisemaan vaikka jotakin videopätkiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ehkä tämä poikkeustilanne on opettanut suurimmalle osalle jotain. Kaikkien elämää se ei varmaan ole muuttanut, mutta suurimman osan varmasti ja samalla on ehkä mietitty elämänarvoja uudelleen. Kiva että olet lähentynyt perheesi kanssa! :) Oi, olisi mielenkiintoista lukea blogissasi tuosta sirkus-poiden pyörittelystä ja sun edistymisestä niissä!

      Poista
  3. Hyviä mietteitä siellä! <3 Täällä olisi joulun ja uuden vuoden jäljiltä tarkoitus palata normiruokavalioon ja rytmiin töissä, sekä treeneissä. Meinasin myös jonkin aikaa olla täysin alkoholittomalla ja vältellä sokereita, kun ne tuntuvat vaikuttavan myös hyvinvointiin. Ei siis mitään ihmeellisiä tavoitteita täällä, pelkästään tuohon normaaliin palaamista kaikin puolin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! :) Hyvä muistaa aina kuunnella kroppaa, se välillä tahtoo minulta ainakin unohtua, vaikka olenkin siinä asiassa skarpannut todella paljon viime vuosina. Alkoholi on kyllä semmoinen, mikä vaikuttaa unenlaatuun merkittävästi, mä huomaan eron jo parin viinilasillisen jälkeen. En tiiä onko tämä sitä vanhuutta. :D

      Poista

Lähetä kommentti