MY DAY: etäopiskelupäivä

Ajattelin pitkästä aikaa tehdä my day-postauksen ja kuvasin päivääni torstaina. Aamulla heräsin poikkeuksellisesti jo seitsemältä. Pari viimeistä viikkoa olen nukkunut kahdeksaan tai yhdeksään, mutta nyt ei näköjään nukuttanut enempää. Oli kyllä vähän väsynyt olo, mutta uni ei tullut. Story of my life. :D Jäin sänkyyn lukemaan melkein tunniksi, jonka jälkeen hipsin keittiöön tekemään aamupalaa. Aloitin pari päivää sitten lukemaan kaverilta lainattua Neil Gaimanin kirjaa, jota en aiemmin ole lukenut. Gaiman on yksi lemppari kirjailijoistani ja tämä kirja on suomennettuna nimellä Hautausmaan poika. Kirja on osittain kuvitettu, tosi kivannäköinen!

Söin aamupalan kahdeksan aikoihin. Aamupalaksi tein perinteisen puuroannoksen proteiinijauheen, maapähkinävoin, pellavasiemenrouheen ja marjojen kera. Tällä lähtee nälkä! Kylkeen iso kuppi kahvia, sillä aamukahvi on ihan must. Ilman sitä ei lähde päivä käyntiin kunnolla. Aamupalaa syödessä katsoin Netflixistä jakson American Horror Storya. Meinasin sitten lähteä juoksulenkille, mutta oli väsy olo huonosti nukutun yön jälkeen, joten päätin lykätä lenkkiä. Rupesin sitten tekemään gradua ja tein sitä ahkerasti kahteentoista asti! Minun pitäisi hioa ja palauttaa yksi luku gradusta proffalle tämän kuun lopussa, jotta saan loppuarvosanan gradu-seminaarista.




Kahdeltatoista pidin taukoa opiskelusta, söin lounasta ja katsoin pari jaksoa Santa Clarita Dietiä ja neuloin. Kiva olla jokin huumorisarja tuon American Horror Storyn kyljessä, aina ei jaksa katsoa kauhua. Okei, on tuo Santa Clarita Dietkin tosi verinen, mutta se on komediasarja. Edellisenä päivänä olin tehnyt superhyvää ruokaa ajatuksella "pakko tyhjentää pakastin", heitin pannulle kookosmaitoa, vihreän curry pasten jämät, ison kasan wokkivihanneksia ja muita vihannesjämiä pakkasesta, tofua ja mausteita. Niin hyvää! Lounaan kylkeen keitin ison kupin teetä. Nyt jatkuvasti kotona ollessa tuntuu, että teenkulutukseni on varmaan nelinkertaistunut. :D Saapahan vähän varastoja tyhjennettyä.. Katsottuani pari jaksoa kello oli noin yksi, ja istuuduin pianon ääreen soittamaan. Soitan yleensä joka päivä edes jonkin verran, soittaminen on yksi rakkaimpia harrastuksiani. <3 Nyt viime aikoina olen soittanut paljon Beethovenin sonaattia numero kahdeksan, lisänimeltään Pathétique. Varsinkin tuo alku on aivan uskomattoman kaunis! Varmaan naapurit rakastaa minua kun olen tuota päivästä toiseen veivannut. :D Sitä vaan haluaisi välillä oppia kappaleen heti kunnolla, mutta tuollaisten pitkien teosten opettelussa menee minulla ainakin aikaa, varsinkin kun en kerrostaloasunnossa kehtaa soittaa montaa tuntia putkeen tai toistaa jotain vaikeaa kohtaa miljoona kertaa. Saatan yhtä kappaletta veivata monta päivää, sillä koko ajan haluaa vaan oppia lisää ja lisää ja saada kappaleen opeteltua kokonaan.



Kahden aikoihin vedin jalkaan juoksulenkkarit ja suuntasin lenkkipolulle. Kuuntelin samalla true crime-podcastia, olisikohan ollut Murha Joka Tapahtui. Onneksi hankin uudet lenkkarit, juokseminen tuntuu paljon kevyemmältä. Juoksulenkin jälkeen on aina niin mahtava olo, parasta. Lenkin jälkeen tein vielä lyhyen joogan ja meditaation, jonka jälkeen kävin suihkussa. Söin välipalaa ja katsoin lisää Santa Clarita Dietiä ja neuloin. Noin kuuden aikoihin jatkoin kouluhommia, tein gradua jonkin aikaa ja työstin yhden enkun kurssin esseetä. Kasin aikoihin veli soitti videopuhelun, oli kiva nähdä pikkuista veljentyttöä. <3 Suurin osa puhelusta meni juorutessa veljen puolison kanssa, lapsi on niin liikkuvaista sorttia ettei jaksa pitkään olla paikallaan puhelimen äärellä. :D Yhdeksän aikoihin jatkoin vielä noin tunnin gradun tekoa. Olin ihan ahkera sinä päivänä! Välillä olen tehnyt gradua vaivaiset puoli tuntia päivässä, mutta toistaalta on se parempi kuin ei mitään. Loppuillan katsoin Netflixiä ja jatkoin neulomista. Olen tekemässä veljentytölle keltaista palmikkoneuletakkia, pääsin jo hihojen kiinnitysvaiheeseen. Kello oli jonkin verran yli kahdentoista kun menin nukkumaan. Outoa, että jaksoin valvoa, yleensä simahdan ennen kahtatoista. :D

Oli mukavan produktiivinen päivä! Etäpäivien parhautta on kyllä se, että ehtii keskittyä myös harrastuksiin. Toisaalta huono puoli on se, että saattaa keskittyä vain harrastuksiin, ja jää kouluhommat vähemmälle, kröhöm. Normaalisti minulla saattaa venyä koulu- ja työpäivät niin, ettei vapaa-aikaa aina ole paljoa, enkä esimerkiksi ehdi soittamaan pianoa joka päivä. Tuollaista kovaäänistä pystypianoa ei pysty ihan milloin vain soittamaan, vaan pakko soittaa päiväsaikaan. Onneksi nyt on ollut aikaa soittaa. :)

Tälläinen etäpäivä oli minulla torstaina. Onko teillä ollut etäpäiviä? :)





Kommentit