DIY rusettipanta ja hiusdonitsit

Pitkästä aikaa vähän käsityöjuttuja! Tänään ikuisuudelta tuntuvan tauon jälkeen otin ompelukoneen ja saumurin kaapin perältä pölyttymästä ja ompelin. Olin jo pitkään miettinyt hiusdonitsien ompelemista, sillä kaupasta ostettu tuntui aika hinnakkaalta siihen nähden, miten helppo ja nopea itsetehtynä hiusdonitsi olisi. En tykkää ohuista pompuloista, tuntuu että ne vaan katkovat hiuksia, joten hiusdonitsi vaikutti paremmalta vaihtoehdolta hiuksille. Järjestelin kangasvarastoja ja löysin kangastilkkuja ja -suikaleita, joita en ollut raaskinut heittää roskiin. Nyt pääsivät hyötykäyttöön! Ompelin yhteensä kolme hiusdonitsia, kaikista tuli hieman eri malliset, sillä kangastilkutkin olivat erilaisia. Harmaa hiusdonitsi on ommeltu vanhasta ylipolvensukasta, siitä tuli vähän isompi kuin muista. Mustavalkoinen oli hameenompelusta ylijäänyttä puuvillakangasta ja musta on silkkikangasta, joka jäi vuosia ja vuosia sitten jämäksi kankaasta, jota käytin vanhojentanssipukuuni. Hiusdonitsit valmistuivat nopsaan ja ovathan nämä ihan erilaisia hiuksissa kuin ohemmat pompulat! Tukan saa helpommin nutturalle ja näyttää kivalta. Tällainen hiuspanta & nuttura yhdistelmä on täydellinen, kun tukka on hieman likainen, ei viitsi pestä, mutta silti haluaa näyttää siistiltä. Laiskojen hiustenpesijöiden pelastus siis! :D

Hiuspannan sain eilen illalla valmiiksi telkkaria katsellessa, tämäkin oli helppo ja nopea käsityö. Ohjeen löysin Novitan sivuilta. Helppohan tämä olisi tehdä ilman ohjettakin, mutta en jaksanut ruveta säätämään ja pohtimaan tarvittavaa silmukoiden määrää. Lankana käytin ohjeen langan sijasta Novita Suvi-lankaa, joka on valmistettu pellavasta ja viskoosista. Lanka olisi voinut olla napakampikin, niin rusetistakin olisi tullut ryhdikkäämpi. Voisin neuloa vielä toisenkin pannan jostain napakammasta langasta, ainakin Novitan kierätyspuuvillasta tehty lanka vaikutti aika napakalta, kun sitä kaupassa hypistelin.

Mietin, että tällainen hiuspanta tai hiusdonitsit olisivat kivoja lahjaideoita! Ja helppo toteuttaa, sillä tarvikkeet luultavasti löytyvät kotoa jo valmiiksi. Hiuspantaan ei paljoa lankaa mennyt, joten siihen voisi hyödyntää ylijäämälangat. Vaatteiden ompelussa aina jää jotain pikkutilkkua tähteeksi, ne on kätevä käyttää hiusdonitseihin. Sellainen erilaisista pikkutilkuista koottu hiusdonitsi olisi varmaan kivan näköinen!




Kommentit

  1. Voi miten söpöjä niistä tuli! Mulla ei ole ollut tuon tyyppisiä ponnareita vuosiin, niin nyt aloin miettimään että pitäisiköhän kokeilla. Kaikenlaisia tilkkuja ja jämäpaloja on muutenkin kyllä kaapit pullollaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mäkään en ole vuosikausiin pitänyt kuin ohuita pompuloita, mutta ajattelin, että pitää kokeilla jos nämä donitsit katkoisivat hiuksia vähemmän! Mulla ainakin jää aina hiukset jotenkin kiinni ohuisiin pompuloihin eikä ne pysy kunnolla päässä esim urheillessa.

      Poista

Lähetä kommentti