Once upon a time in Turku

Vielä yhdet asukuvat Turusta! Tai no, ehkä mä siellä vielä joskus käyn, niin ei varmaan ole viimeiset asukuvat sieltä. :D Mutta ainakin viimeiset vähään aikaan! Oli tarkoitus nämä postata jo aiemmin, mutta muutto- ja työrumba olivat aikamoisia. Nämä kuvat on otettu syyskuun ensimmäinen päivä, taisi olla keskiviikko. Mentiin ystävän kanssa syömään Turun Kauppahalliin 450-pizzeriaan ja sen jälkeen jäkiruoalle Sammakon kirjakauppaan. Iso suositus näille paikoille, jos liikutte Turussa! 450 on italialaisten pitämä pizzeria, ja pizza on oikeasti samanlaista kuin Italiassa, ainoastaan hinta on ainakin kolme kertaa korkeampi. :D Tosi hyvää, suosittelen kokeilemaan ihan perus Marinaraa tai Margheritaa, simppeliys on usein italialaisen ruuan ydin. Pitsojen jälkeen suunnistettiin Sammakon kirjakauppaan, joka on pieni kirjakauppa sekä kahvila keskustassa. En voi uskoa, etten ole koskaan aiemmin käynyt siellä, niin symppis paikka! Ja ihana idea yhdistää kirjakauppa ja kahvila. Paljon mielummin tuen tuollaisia pieniä kirjapuoteja kuin ketjuliikkeitä. Kahvilan vitriini oli täynnä ihania kakkupaloja, oli vaikeus valita, joten otin kaksi kakkupalaa. :D Toinen oli perinteinen juustokakku ja toinen suklaalla kuorutettu mutakakku. Niin hyvää, otin toisen kakkupalan jämät mukaan, koska ei vaan pystynyt. Makeaöverit.


Ennen kahvilaan menoa pyysin ystävää nappaamaan minusta pari asukuvaa Kauppahallin oven edessä. Vähän piti varoa ovesta kulkevia ihmisiä, mutta onneksi saatiin pari kuvaa napattua! Turun kauppahalli on niin nätti ja oikein passeli asukuvien taustalle. Haikeana täältä kylmästä pohjolasta käsin katselen, miten olen vielä syyskuussakin tarennut pukeutua lyhyeen hameeseen ja kevyeen takkiin. :D Ei onnistuisi näillä leveyksillä. Asuna minulla oli käytettynä saatu pitsihame ja Italiasta aikoinaan jostain ketjuliikkeestä ostettu Irvikissapaita. Takin olen myös ostanut Italiasta siellä asuessani, se on ollut kevyempi luottotakkini jo yhdeksän vuoden ajan. Takissa on kivat niittiyksityiskohdat olkapäillä ja vetoketju on sivulla eli etukappaleet ovat epäsymmetriset. Käytin koko kesän tuota äidin Marimekon kassia, se on niin supertilava ja nätti! Tuntuu, että sinne mahtuu ihan loputon määrä tavaraa. Minulla on ollut ikuisuusprojektina työn alla oma kopioni siitä Markimekon simppelistä, läpällisestä olkalaukusta. Minulla oli sellainen aito punaisena käytössä lukioaikana, en tiedä, minne se on päätynyt. Otin kuitenkin siitä mitat joskus ja aloin tekemään vuosia sitten samanlaista kassia mustana, mutta jostain syystä projekti on jäänyt kesken, ei tarvitsisi kuin kiinnittää vuori ja hihna niin kassi olisi valmis. :D En tiedä, miksi joitain käsityöprojekteja ei vaan millään saa valmiiksi, vaikka työtä olisikin jäljellä enää vähän. Ehkä yritän nyt ottaa tavoitteeksi tehdä kassin valmiiksi vielä tämän vuoden puolella!

Onko teillä jotain ikuisuusprojekteja? :D



 

Kommentit

  1. Herkullisia vinkkejä, kiitos! Haluaisin jossain vaiheessa piipahtaa Turussa katsomassa Turun taidemuseon näyttelyn ainakin, ja 450 sekä Sammakon kirjakauppa-kahvila ovat just passeleita ruokailuhetkiä minikaupunkilomalle. 😄 Mielenkiinnolla odotan postausta siitä, millaista uudessa kaupungissa on asua. Ihanan kepeä ja väreiltään sointuva tuo asusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jos nykytaide kiinnostaa niin suosittelen myös Aboa Vetus Ars Novaa! Jos rauhallista ruokapaikkaa haluaa, niin sitten en suosittele kauppahallia, se on aina täynnä ihmisiä ja melua on. Toisaalta mun mielestä se on kiva, koska se on eloisa paikka, jossa näkee paljon paikallisia ja pääsee kiertelemään erilaisia putiikkeja. :)

      Poista
  2. Uu, tuo pizzeria täytyy kyllä testata kun Turkuun seuraavan kerran eksyy!
    Odotan innolla myös Rovaniemen ruoka -ja kulttuurisuosituksia, kunhan olet kotiutunut :p Sielläkin silloin tällöin tulee pyörähdettyä. No, ainakin parin vuoden välein ohikulkumatkalla!

    Ikuisuusprojekteja, kysytkin vielä :p Yksi muutoin valmis pusero on vailla nappeja ties kuinka monetta kuukautta, korsetin palaset ovat leikatut mutta eivät löydä tietään koneelle asti, ja korjausompeluiden pino vain kasvaa. Jokin tylsä pakko-projektiviikonloppu olis poikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo suosittelen! Juu pitää tehä jonkinlainen ruoka/kulttuurisuosituspostaus kunhan tutustun kunnolla kaupunkiin.

      Mulla on kans hirvee pino korjausompeluksia! Inhoon korjausompelua enkä saa mitään aikaseks, vaikka suurimman osan korjais tosi nopeesti, tyyliin yhen sauman ompeleminen tai jotain vastaavaa. :D

      Poista

Lähetä kommentti