Päivän asu: Alchemy England ja Queen of Darkness

Tilasin pari viikkoa sitten itselleni vihdoin jalustan kameraan, en tiedä miten olen näin pitkään selvinnyt ilman sitä! Nyt yksinään asukuvien ottaminen on niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse viritellä ihmeellisiä viritelmiä, jotta kameran saa tarpeeksi ylhäälle asukuvien ottamista varten. Minulla oli entisestään sellainen pieni jalusta, sillä sentään sai kameran ottamaan kuvia pystyasennossa, mutta jalusta piti aina laittaa jonkinlaisen tuoliviritelmän päälle. Tilasin Rajalan Proshopista alennuksessa olleen jalustan, joka on superkevyt ja sen voi taitella todella pieneksi, joten sen kuljettaminen on helppoa. Tuskailin pitkään, että minkä jalustan valitsen, sillä valikoimaa on paljon enkä halunnut ostaa mitään superpainavaa, mutta kuitenkin sellaisen jalustan, joka kannattelee järkkärin painon. Tämä valitsemani jalusta osoittautui hyväksi valinnaksi, vaikka aluksi olikin vähän säätämistä ja opettelua sen kanssa. Samalla kertaa tilaisn myös mikin kameraan siltä varalta, että innostuisin kokeilemaan videokuvausta. Tilasin myös rengasvalon jalustimen kanssa, se on aivan huippu! Kunnon valaistuksen kanssa on niin paljon parempi ottaa kuvia sisällä kun on hieman hämärä kämppä. Testasin rengasvaloa ja uutta kameranjalustinta näiden asukuvien kanssa. Nämä on otettu keskiviikkona, jolloin lähdin keskustaan ensin tatuoitavaksi ja sitten kavereiden luokse pelailemaan lautapelejä. Tällä kertaa päälle valikoitui pitkästä aikaa hame ja toppi. Hame on Queen of Darknessin ja toppi Alchemy Englandin. Molemmat ovat olleet minulla käytössä yli kymmenen vuotta eikä kulumista näy edelleenkään. Tuo Queen of Darknessin hame on yksi suosikeistani, siinä on kivasti yhdisteltynä tylliä ja verkkokangasta. Alchemy Englandin toppi on mukavan väljä ja siinä on kivat yksityiskohdat takana, harmi että en älynnyt ottaa kuvaa takaa.


Ehdin tässä vähän yli viikon lomailla, lähinnä otin vaan iisisti, koska olin todella uupunut gradusta ja pedagogisista. Katsoin paljon The Crownia ja tein käsitöitä. Suunnittelin verhoja keittiöön, mutta kangasvarastostani ei löytynyt sopivaa kangasta. Virkkasin vihdon valmiiksi matonkuteista säilyytskorin ja aloitin kauan mielessä olleen projektin eli eteisen maton virkkaamisen. Itse virkkaushommiin en vielä ehtinyt, sillä päätin tehdä matonkuteet itse. Esimerkiksi Novitan kude maksaa ihan mansikoita ja matolle olisi tullut tosi paljon hintaa, joten kaivoin varastosta ison pinon vanhoja, kulahtaneita mustia trikoopaitoja, joista aloin leikellä kudetta. Tämä osottautuikin paljon aikaavievämmäksi asiaksi kuin olin olettanut, joten kuteiden leikkaaminen on vielä kesken. Mutta ihanaa tehdä tällainen käsityöprojekti ihan alusta asti itse ja olen tyytyväinen että saan tällä tavalla kierrätettyä vanhat paidat! Ne olivat jo niin huonossa kunnossa, ettei niitä olisi voinut lahjottaa vaatekeräykseen.

Eilen aloitin sitten kesätyöt. Olen ollut samassa paikassa kesätöissä jo monta monta kesää. Toivottavasti tämä olisi viimeinen, sillä haluan syksyllä päästä oman alan töihin. Jospa jokin paikka tulisi tarjolle, mutta tilanne kulttuurialalla on kyllä hyvin heikko. Plus että minulta puuttuu työkokemus, paitsi piano-opettajana toimimisessa löytyy kyllä monen vuoden kokemus, mutta en tiedä haluanko tehdä sitä kokopäiväisesti. Kiva on ollut katsella työpaikkailmoituksia, kun niissä lukee tyyliin "kymmenen vuoden työkokemus vaadittu". Miten vastavalmistuneet voivat saada töitä, pakkohan se ensimmäinen kokemus jostain on saatava, mutta miten sen saa jos aina vaaditaan aikaisempaa kokemusta? 

Ihanaa viikonloppua kaikille! Onko sinulla jokin keskeneräinen käsityöprojekti? :)



Kommentit

  1. Ihanan synkkiä kuvia sinusta ja ah tuo sisustus ♥
    Itsellä on ns. arkivaateprojekti kesken ja olen ommellut koeversioita tulevista jutuista. Jotenkin inspiraatio antaa taas odottaa itseään, mutta toivottavasti viimeistään kesällä olisi jo homma pidemmällä. Takki, pari hametta ja joogahousut olisi ainakin tehtävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sulla on siis monta projektia tiedossa, löytäisinpä mäkin inspiraation ommella vaatteita taas pitkästä aikaa.. toi mun kökkö ompelukone vaan tappaa kaiken inspiraation :D

      Poista
  2. Oletpa kaunis! 🧡 Ja tosi mukavaa, että löytyi hyvä kamerajalusta. Minulla kanssa on varusteissa tosi tärkeää, että ne painavat mahdollisimman vähän, oli kyse sitten läppäristä tai joogamatosta. 😄 Toivottavasti oman alan töitä löytyy pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) <3 Joo kyllä se kevyys helpottaa elämää! Mulla on kans sellanen pieni ja kevyt läppäri, sitä on aina niin helppo kuljettaa mukana kun ei vie paljon tilaa. :)

      Poista

Lähetä kommentti