Kahden viime viikon kuulumiset

Onpahan ollut aikamoista hulinaa nämä viimeiset kaksi viikkoa! En ole ehtinyt blogiakaan päivittää, ei ole ollut sellaista hetkeä, että ehtisin rauhassa koneen ääreen istua. Kouluhommatkaan eivät ole edistyneet... Toivottavasti ensi viikolla saan viettää muutaman päivän ihan vaan itsekseni ja tehdä koulujuttuja eteenpäin ja myös rentoutua rauhassa. Olen myös nukkunut todella huonosti viime aikoina, joten toivon, että saan vähän univelkaa pois nukuttua.

Juhannuksen jälkeen maanantaina veljeni saapui puolisonsa ja veljentyttöni kanssa meille. Lähtivät tänään Ouluun kahdestaan ja veljentyttö jäi meille hoitoon. Lähdettiin karavaanaroimaan tänään ja tarkoitus olisi käydä Kuusamossa ja jatkaa siitä sitten Rovaniemelle, viedään siis veljentyttö kotiinsa sinne. Juhannuksen jälkeisellä viikolla ei ollut paljoa mitään ihmeellistä ohjelmaa, mutta päivät menivät tosi nopsaan. Veljentytössä riittää virtaa ja vauhtia. :D Saunottiin paljon ja oltiin vaan. Pelattiin monta erää skipboa. Yhtenä päivänä käytiin Iisalmen satamassa syömässä. Tein myös ensimmäistä kertaa itse voileipäkakun, oli tosi hyvää ja maistui myös perheen sekasyöjille! Tein tällä ohjeella. Torstaina oli hellepäivä ja vietettiin se rannalla, kokeilin suppilautaa ja oli tosi kivaa! Jospa joskus pääsisi kokeilemaan uudestaan, sillä olisi kiva tehdä joku vähän pitempikin lenkki. Nyt sai olla aika varovainen, sillä ympärillä oli uimareita, enkä kunnolla vielä hallinnut lautaa.

Perjantaina taasen käytiin mummun luona Kiuruvedellä ja hyppäsin sieltä junaan ja matkustin Ouluun siskon luokse. Sunnuntaina oli siskontytön rippijuhlat ja olin luvannut tulla auttamaan juhlavalmisteluissa. Lauantaina sitten leivottiin kakkuja ja tehtiin salaatteja ja muita valmisteluja. Sunnuntaina oli rippijuhlat ja illalla ajettiin takaisin Iisalmeen.



Viime viikolla ystäväni Turusta tuli käymään maanantaista perjantaihin. Hän on italialainen, ja on elänyt Turussa monta monta vuotta, mutta ei ole nähnyt Savoa. Yritin keksiä kaikenlaista erikoista aktiviteettia hänelle, harmi vaan että satoi melkein joka päivä. Käytiin katsomassa lehmiä lähipellolla, ystäväni ei ollut koskaan nähnyt lehmiä. Keskiviikkona käytiin tutustumassa Iisalmen keskustaan, eipä siellä kauheasti nähtävää ole, mutta kierreltiin vähän paikkoja ja käytiin kahvilla. Käytiin satamassa katsomassa Olvin tehdasta ja maailman pienintä ravintolaa Kuappia. Torstaina mentiin veneellä lähikylpylään, mistä oltiin vuokrattu isälle syntymäpäivälahjayllätykseksi tila, jossa oli valtava savusauna ja kaksi poreammetta. Aivan ihanat löylyt oli siinä savusaunassa! Tila oli todella kaunis, rakennettu joen varrelle. Siellä vierähti nopeasti varaamamme kaksi ja puoli tuntia, sen jälkeen oli ihan vetelä olo. :D Venereitti kylpylälle on todella kaunis, ensin mennään järven selkää pitkin ja sitten jokea. Joen rannalla on paljon suloisia pieniä mökkejä ja rantasaunoja.

Perjantaina ystäväni juna lähti yhden aikaan kohti Turkua. Käytiin hänet heittämässä asemalle, jonka jälkeen mentiin testaamaan yhden ravintolan burgerit veljen ja hänen puolisonsa kanssa. Kiva huomata, että tällaiseen Iisalmen pikkukaupunkiinkin on tullut vegetarjontaa, aiemmin ei oikein mistään muualta kuin Hesestä löytynyt vegaanista ruokaa. Iltapäivästä kävin vielä korjauttamassa huhtikuussa otettua tatuointiani, josta oli pari kirjainta vähän haalistunut. Nyt se on taas tasaisen näköinen! :) Lauantaina juhlittiin taas isän kuusikymppisiä, tällä kertaa sukulaisten kera. Kesäkuun alussa oltiin juhlittu isän kavereiden kesken. Tuntuu, että tämä kesä on ollut yhtä juhlaa, ja että olen koko ajan ollut jotain kakkuja tekemässä. :D Isän juhliin tein raparperi-mansikkajuustokakkuja, ohje löytyy täältä. Todella hyviä kakkuja ja helppo tehdä! Minä laitoin myös raparperikiilteeseen mansikoita, sillä pelkästä raparperista olisi tullut vihreä kiille.

Mitäs te olette viime aikoina puuhailleet? :)





Kommentit

  1. Ihanan näköisiä kakkuja ^_^ Ja monenlaista puuhaa on tuntunut sinulla olevan :) On muuten hassua ajatella, että kun itse on maalla asunut lähes koko ikänsä, että niinkin tavanomainen eläin kuten lehmä, voi olla jollekkin ennennäkemätön juttu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jep, itekki suurimman osan elämästä maalla asunu, mut kaupungissa asuville on lehmätki aika outoja ja tuntemattomia eläimiä. :D

      Poista

Lähetä kommentti