10 asiaa, jotka tekevät minut onnelliseksi

1. Perhe

Tämä on aika itsestäänselvyys, mutta toisaalta eihän se kaikille niin ole. Kaikilla ei ole perhettä tai ovat huonoissa tai ei niin läheisissä väleissä vanhempiensa tai sisarustensa kanssa. Senkin takia pitää olla kiitollinen omasta ihanasta perheestäni. Sisarukseni ja vanhempani asuvat kaukana minusta, joten harvassa on ne hetket, kun koko perhe on kasassa. Onneksi nyt tänä vuonna ollaan ehditty viettää paljon aikaa yhdessä. <3

2. Ystävät

Toinen itsestäänselvyys, mutta pakkohan tämäkin on tässä listauksessa mainita! Olen onnellinen ja kiitollinen kaikista ystävistäni. <3 Olen kiitollinen heistä, joiden kanssa voin jakaa ilot ja surut. Ystävät tuovat iloa elämään, mutta he myös ovat tukena, kun sitä tarvitsee. Arkena näen ystäviä lähes päivittäin, mutta osaa harvemmin. Onneksi nykyään on helppo pitää yhteyttä, vaikka välimatka olisikin pitkä. Yliopistolta olen saanut paljon ihania ystäviä, ja toivon, että he pysyvät elämässäni koulun päätyttyä. Hieman hirvittää muuttaa joskus pois Turusta, sillä minulla on siellä niin paljon ystäviä ja tuttuja.



3. Luonto

Asuessani Italiassa kaipasin aina luontoa. Suomessa jopa kaupungissa asuessa on aika helppo päästä ainakin jonkinlaiseen metsään ja meille suomalaisille luonto ja luonnonläheisyys on itsestäänselvyys. Tarvitsen aina säännöllisesti luonnon kauneutta ja rauhaa rentoutuakseni ja rauhoittaakseni mieleni. Nyt kesää viettäessäni maalla olen saanut nauttia joka päivä kauniista maisemista ja rauhallisuudesta. Olen tehnyt pitkiä kävelylenkkejä pikkuhiekkateitä pitkin ja käynyt lähijärvessä uimassa. Ihanaa. <3



4. Hyvä ruoka

Elämä on liian lyhyt siihen, että söisi pahaa ruokaa. :D Nuorempana diettailin paljon, ja mietin hirveästi ruokien kaloripitoisuuksia ja ravinnearvoja. Nykyään minulle on tärkeää, että ruoka on hyvää ja kauniilta näyttävä annos on myös plussaa. Toki vegaanina pitää olla tietoinen ruokien ravintopitoisuuksista, jotta ei tule mitään puutostiloja ja lähtökohtaisesti syön tosi terveellisesti, koska terveellisellä ruoalla kroppani ja mieleni voivat hyvin. Herkkuja ei pidä kuitenkaan myöskään unohtaa! En enää ikinä halua vetää mitään vihersmoothiekuureja, joissa ruoka-annokset suurin piirtein vedetään naamaan nenää pidellen, ei kiitos enää. Ruoka pitää olla hyvää ja yritän pitää ruokailuhetket rauhallisina, jotta ehdin syödä rauhassa ja sitä ennen valmistaa ruuan rauhassa. Aina se ei toteudu, jos arki on kiireistä, mutta pidän huolen, että pitkinä päivinä minulla on hyviä välipaloja mukana ja jotain ruokaa on valmiina kotona. Aamupalat on mun lempparit, tykkään panostaa niihin. Tänään esimerkiksi söin sämpylää, kookosjogurttia granolalla ja vesimelonia kahvin ja appelsiinimehun kera. :)



5. Musiikki

Musiikki on ollut minulle rakas harrastus lapsesta asti. Aloitin pianonsoittamisen noin 9-vuotiaana omatoimisesti. Opettelin nuotit ja soittelin Beethovenia ja Mozartia. 2014 pääsin ihmeekseni konservatorioon opiskelemaan muusikon tutkintoa pääaineena klassinen piano. Konservatoriovuodet olivat ihan älyttömän raskaita, mutta samalla kehitin itseäni todella paljon! Sain myös töitä piano-opettajana, ja niitä hommia teen edelleen opintojen ohessa. Kotona ollessa olen aika kova ääninen, jos en pimputa pianoa hoilaan koko ajan jotain. Tai sitten molempia yhtä aikaa. :D Tykkään myös tehdä itse musiikkia, mutta se on jäänyt vähänlaiseksi viime vuosina. Konservatorioaikana sävelsin pari teosta orkesterille, ja yksi niistä esitettiinkin, se oli huippua! Haluaisin myös verestää kitaransoittotaitojani, kitaraan en ole koskenut vuosikausiin. Kuuntelen myös musiikkia päivittäin, minulla on aina kuulokkeet päässä esimerkiksi opiskellessani tai urheillessani tai liikkuessani julkisilla. Eniten kuuntelen metallia, klassista tulee kuunneltua paljon opiskellessani tai halutessani jotain rauhallista taustamusiikkia. Kuuntelen myös klassista ihan puhtaasti ammattisyistä, on hyvä tietää muusikkona ja tulevana musiikkitieteilijänä monipuolisesti klassisesta musiikista, sillä siihen olen suuntautunut. Toki olisi hyvä tietää kaikesta musiikista monipuolisesti, mutta en tykkää kauheasti popista tai muusta kevyestä ja olen ihan pihalla nykypopartisteista, esimerkiksi en ikinä tunnista edes 1/4 Ruisrockin esiintyjistä. :D

6. Muut luovat jutut

Tykkään tehdä luovia asioita vapaa-ajallani. Toivon, että tulevaisuudessa työni olisi myös jotain sellaista, missä saisin käyttää luovuuttani. Teen lähes päivittäin käsitöitä, yleensä neulon, mutta välillä tulee tehtyä jotain muuta. Ennen ompelin paljon, mutta se harrastus toteutuu nykyään harvoin. Pitäisi hommata hyvä ompelukone, nykyisellä ompelu on aika tuskaa. Tykkään myös piirtämisestä, mutta sitäkään ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan. Pakkasin kyllä piirustusvälineet mukaan kesäksi, jospa joku päivä innostuisin piirtämään. :) Valokuvaus on myös minulle rakas harrastus, jossa haluaisin kehittyä. Ajattelin syksyllä mennä jollekin kuvauskurssille.

7. Hyvät sarjat, elokuvat ja kirjat

Fantasia on lempigenreni, mutta tykkään myös scifistä, (semi)kauhusta ja rikoksista. Hyvään kirjaan, sarjaan tai elokuvaan uppoutuminen on ihanaa. Kirjoista tykkään muun muassa paljon Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin kirjoista. Millenium-trilogia on tosi hyvä myös! Elokuvista lempparini ovat Lord of the Rings-trilogia, The Crow ja useat Tim Burtonin leffat. Sarjoista sanoisin Game of Thrones (ilman vikaa kautta), The Witcher, American Horror Story, Outlanders ja Moderni perhe.

8. Matkustaminen

Tänä vuonna en ole vallitsevien olojen takia päässyt matkustamaan, mutta onneksi viime vuonna sitten tämänkin vuoden edestä! Reilattiin ympäri lähinnä Keski-Eurooppaa ja sen lisäksi kävin Italiassa ja Ruotsissa. Haaveina olisi reilata Aasiassa, etenkin Japani-Vietnam-Thaimaa, ja haluaisin käydä myös Yhdysvalloissa ja jossain Afrikan maassa. Matkustaminen on niin ihanaa ja avartavaa, tykkään tutustua eri kulttuureihin ja oppia eri maiden historiasta. Sen takia olen aika rasittava matkakumppani, sillä olen koko ajan menossa johonkin museoon tai taidegalleriaan. :D En jaksaisi pelkkää rannalla löhöilyä koko reissun ajan. Ehkä semmoinenkin reissu pitäisi silti kokea kerran elämässä hmm.




9. Eläimet

Olen ollut aina tosi eläinrakas. Sen takia kiinnostuin teininä eläinten oikeuksista ja luovuin lihansyönnistä. Kaikki eläimet ovat minulle tärkeitä, enkä halua, että kenenkään eläimen tarvitsee kärsiä minun takiani. Tykkään todella paljon nähdä kaikenlaisia eläimiä. Saatan lenkillä jäädä tuijottelemaan lehmiä tai sorsia ja juttelemaan niille. :D Koirat ovat ehdottomasti suosikkieläimiäni, tykkään kyllä myös kaikenlaisista pörröisistä ja vähemmän pörröisistä. Joskus mietin, että olisipa ihana omistaa sellainen Babe-possun farmi, missä olisi paljon erilaisia eläimiä! Taitaa kyllä jäädä vain haaveeksi tämä, sillä lannanluonti ei innosta. :D

10. Kauniit vaatteet ja kengät

Elämä olisi kovin tylsää ilman kauniita vaatteita ja kenkiä! Nyt poikkeusaikana olen pukeutunut aika "tylsästi", mutta yleensä tykkään pitää kauniita mekkoja tai hameita. Omistan paljon korkokenkiä, joista suurin osa ei ole käytössä, mutta ovat koristeena kirjahyllyssäni. Voisi sanoa sitä jonkinlaiseksi keräilyharrastukseksi. :D Käytän paljon korollisia saappaita ja nilkkureita, mutta avokkaita todella harvoin, ainoastaan juhlissa. Olen aina ihan fiiliksissä, kun hankin uusia, kauniita kenkiä tai vaatteita. Viimeksi ostin edullisesti kahdet parit Iron Fistin kenkiä, ne näkyvät täällä ja täällä.




Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi? :) Listaa omat top kympit!


Kommentit

  1. Olipa ihana lukea tätä! Pitää kyllä itsekin toteuttaa vastaavanlainen jossain vaiheessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Joo olisi kiva lukea sinunkin listaus. :) Jännä, että heti kaikki ei tule mieleen, mietin viimeistä kohtaa todella pitkään, hassua kun kengät ja mekot on mulle niin tärkeitä ja niistä tulee aina hyvä mieli. :D Mutta usein kun pitää jotain miettimällä miettiä niin ei heti tulekaan mieleen.

      Poista
  2. Ihana postaus, paljon samoja asioita kuuluu miunkin elämään ja nämä tosiaan tekevät onnelliseksi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Näitä on kiva välillä miettiä, ja on se hyödyllistäkin tiedostaa, mitkä jutut tekee onnelliseksi ja mitkä ei, ja arvostaa niitä asioita, jotka tekevät onnelliseksi. Se on jännä, miten välillä ainakin itsellä ne asiat unohtuvat, ja haalin elämään asioita, jotka eivät loppujen lopuksi tuo onnellisuutta.

      Poista

Lähetä kommentti