"Tatuointeja on vain merimiehillä" ja muita viisauksia

Vaikka elämmekin jo 2020-lukua, on silti edelleen valloillaan erilaisia ennakkoluuloja ja -asenteita tatuointeja ja lävistyksiä kohtaan. Muutenkin kaikki ihmiset, jotka eivät niin sanottuun "normaaliin" muottiin taivu, saavat osakseen kummastusta ja kauhistelua. Minusta tämä on aina ollut aivan käsittämätöntä. Miksi kaikkien pitäisi olla samanlaisia? Vaikka itselle ei jokin tyyli tai ulkonäöllinen seikka olisi se oma juttu, ei se tarkoita etteikö se sitä voisi olla jollekin toiselle. Ihmisiä tuomitaan liian helposti pelkän ulkonäön perusteella. Eikö voitaisi vain antaa kaikkien olla sellaisia kuin ovat? Peace and love.

Kokosin tähän tatuointeihin ja lävistyksiin liittyviä lausahduksia, joita olen kuullut omassa elämässäni. Nämä ei kaikki ole minulle itselleni suoraan kommentoitu (suurin osa kylläkin), vaan olen kuullut jonkun lausuvan esimerkiksi työpaikalla tai sukulaisten parissa.

Oletko sinä saanut kuulla kommentteja tatuointeihin tai lävistyksiin liittyen?

 

"Tatuointeja on vain merimiehillä."

Öööh joo ehkä joskus 1800-luvulla?

 

"Jos minun lapseni ottaisi tatuoinnin, niin kotiin ei olisi enää sen jälkeen asiaa."

Nyt on kyllä isot respectit lapsen itsemääräämisoikeutta kohtaan. Toki alaikäisen ei pitäisi ottaa tatuointia, mutta jos hän aikuisena sen haluaa, niin sitten ottakoot. Vanhempien marmatus ei pitäisi siihen vaikuttaa ja (aikuisen) lapsen pitäisi antaa rauhassa toteuttaa itseään.


"Olisit voinu hakee narua ja kulettaa sitä nenästä vetäen. Niin ku sonnia höhöh." 

Tämän minulle lausui eräs työntekijä työpaikallani. Kommentti koski työkaveriani, jolla on septum. Jotenkin kommentista tekee vielä "hauskemman" se, että minullakin on septum! Että mitä hittoa??? Olisi pitänyt vastata tyyliin, että "joo haen sit varmaan mulle kans sitä narua". Kiva, kun aikuiset ihmiset nauravat toisen ulkonäölle selän takana. Vaikka kommentti oli tarkoitettu hauskaksi, oli se kyllä kaukana hauskasta. Muutenkin on ihanaa kuulla tuollaista ulkonäköön liittyvää kommentointia keski-ikäiseltä mieheltä, ai että.


"Ne on sitten ikuisia."

Aaa okei, en mä tiennyt! Voi shit, mä luulin, että tatuoinnit lähtee pesussa pois.

 

"Sä tuut katumaan noita jonain päivänä." 

Sä tuut katumaan jonain päivänä tuota umpimielistä kommenttiasi.


"Olisin keksinyt paljon parempaa tekemistä tuohon kulutetulle rahalle."

Niin ja varmasti se olisi ollut SINULLE mielekäs hankinta. Kuitenkin MINULLE tämä oli just sitä, mitä halusinkin ja minun mielestä oikein passeli rahankulutuskohde, onhan tämä tatuointi tosiaan iholla ikuisesti toisin kuin se joka viikonloppuinen viinitonkka tai kuukauden käytön jälkeen kuluneet pikamuotivaatteet.

 

"Tuollainen pieni tatuointi on ihan ookoo, mutta et sitten hanki mitään isompaa. Ne on rumia."

Aa okei, no en sitten hanki. Totta kai näin 28-vuotiaana kuuntelen toisen mielipidettä koskien omaa ulkonäköäni. NOT.


"Hyi kamala, näyttää hirveeltä. Miksi ihmiset menevät ittensä pilaamaan noin."

Kommentti kun telkkarissa näkyi tyyppi, jolla oli käsivarret täynnä tatuointeja.



 

Kommentit

  1. En tiedä olisko pitänyt itkeä vai nauraa kun luki näitä. Ihan järkyttävää että ihmiset menee möläyttelemään tommosia 🙄

    VastaaPoista
  2. Ai kamala mitä kommentteja ja hitto vie vielä tuttuja omallakin kohdalla. Aiemmalla työpaikalla nämä keski- iän ylittäneet naiset olivat ihan kamalia suustaan, inhottava oli työskennellä rasistisia ja asiattomia kommentteja kuunnellessa. Joukon jatkona oli yksi hieman yli kolmekymppinenkin. Kaksi näistä haukkui jopa tyttäriään meille siellä, toinen niin että tytär oli vielä paikalla ja koko tiimin kuullen. Yäk, mitä käytöstä ja ei ole kyllä mitään varaa haukkua muiden valintoja tai ulkonäköä tuossa vaiheessa, jos oma sisäinen maailma on noin mätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itekki oon todennu tuon, että keski-ikäiset naiset on ne pahimmat huutelijat. Luulisi että ikä toisi myös kunnioitusta toisiaan kohtaan ja hyvät käytöstavat. Ja en ymmärrä sitä logiikkaa, että jos itse ei jostain pidä niin sitten ei muidenkaan pitäisi pitää.

      Poista

Lähetä kommentti