Kesämekko lumen keskellä & asuhaaste

Ei tullutkaan kevät vielä, vaikka varmasti sitä osa kovasti toivoikin! Minua ei haittaa nauttia talvesta vielä jonkin aikaa. Turussa alkoi olla se inhottava vaihe, jolloin lumet sulavat ja tiet on täynnä jäätä. Karkasin sitten viikoksi veljen luokse Rovaniemelle nauttimaan vielä hetkeksi kunnon talvikeleistä. Täällä on ollut tämän viikon ihana pirteä pakkassää! Pohdin kyllä pitkään, että onko järkeä lähteä reissuun tällaisena aikana, mutta junaliput oli ostettu jo aikapäivää sitten ja Turussa olin lähinnä vaan kotona neljän seinän sisällä. Olen nyt syksystä asti tilannut ruokaostoksetkin kotiinkuljetuksella, joten en mene edes ruokakauppaan. Stressasin kyllä junamatkaa, sillä aina kaikilla ei ole maskeja päässä, mutta nyt oli kyllä koko vaunuosastolla maskit, hyvä! Turussa tuntuu, että ihmiset ovat unohtaneet koronan, sillä paikallisbusseissa maskit usein loistavat poissaolollaan ja viikonloppuisin keskustan baarit täyttyvät kännisistä asiakkaista. Jospa tämä sulkuaika nyt rauhottaisi tilannetta, olisi niin ihanaa saada normaali kesä!

Aina pohjoisessa ollessani minultakin melkein unohtuu, että elämme poikkeusaikoja. Ihmisiä täällä on niin vähän, tietenkin eri juttu jos menisi jonnekin turistien suosimaan laskettelukeskukseen, siellä varmaan riittää näin talvilomien aikaan porukkaa. Rovaniemellä ja Iisalmessa näkee harvoin mitään isoa ihmismassaa (paitsi tietty joulupukin luona), joten täällä ei tunnukaan poikkeusololta. Turussa ja Helsingissä kuitenkin yleensä on paljon ihmisiä, joten poikkeusaikana kaupungin tyhjät kadut tuntuvat jotenkin henkivän jonkinlaista epätoivoista maailmanlopun meininkiä. Toivottavasti lisääntynyt valo ja lähestyvä kevät piristävät kaikkien fiilistä, kyllä me tästä selvitään!


Yleensä pohjoisen reissua varten pakkaan varsinkin näin talvisin enimmäkseen ulkoilu- ja urheiluvaatteita, sillä yleensä täälläpäin harrastetaan perheen kanssa lähinnä urheiluaktiviteetteja. Nytkin ollaan ulkoiltu joka päivä, täällä on tosi ihanat lenkkeilyreitit, sillä luonto on kaikkialla lähellä. <3 Ja rauhassa on saanut ulkoilla, vähän ihmisiä on näkynyt missään. Pakkaskelien takia pakkasin mukaan toppavaatteet ja talvijuoksukengät ja muutamat urheilutrikoot juoksulenkkejä varten. Pakkaan yleensä reissuja varten tosi minimalistisesti, sillä liikun julkisilla, joten silloin less is more, sillä suuren matkalaukun raahaaminen junasta junaan ei ole kivaa. Lainaan usein sitten paikan päältä vaatteita, nytkin olen tätä kirjoittamassa veljen huppari päällä. Eihän tämä ihan minun tyyliäni ole, mutta menee hyvin näin lomalla, missä olen suurimmaksi osaksi joko ulkona tai veljen kotona. Näistä asuista en kyllä ota mitään asukuvia, menisi maine. :D Halusin kuitenkin tällä viikolla hyödyntää siskon valokuvaustaitoja ja otattaa jotain asukuvia. Keksin sitten eräänlaisen asuhaasteen! Tarkoituksena oli koostaa omaan tyyliin sopiva asu toisen vaatekaapista. Minä valitsin asuni veljen puolison vaatekaapista. Tämä oli aika helppo, sillä valitsin mekon. Haasteellisempi olisi ollut koota omaan tyyliin sopiva asu erillisistä ylä- ja alaosasta. Ihastuin kuitenkin tähän mekkoon, joka on hankittu kirpparilta. Tätä voisin pitää itsekin, olisi aivan ihana mekko kesäfestareille. <3 Mekko on joustava, joten se on mukava päällä, ja pitkät hihat tuntuvat kevyiltä ja paljastavat kivasti käsien tatuoinnit.

Haluaisin haastaa kaikki kanssabloggaajat ja blogini lukijatkin tähän asuhaasteeseen! Pitäkää vaikka kaverin kanssa jonkinlainen asujen vaihtoilta! Tai löytyiskö puolison vaatekaapista jotain kivaa? Ideana minulla tässä on korostaa sitä, että kivoja asuja voi löytyä ilman, että ostaa mitään ja vaatteita vaihtamalla tai lainaamaalla saa jotain uutta päälle pantavaa ilman, että tarvitsee kuluttaa rahaa ja luontoa. Toisen vaatekaappia penkoessa tulee sellainen fiilis, kuin olisi vaateliikkeessä sovittelemassa uusia vaatteita, tosi hauskaa, vaikka samalla voi olla myös haastavaa. Riippuu sopiiko oma tyyli kaverin tyylin kanssa vai ei. Kyllä yleensä aina jotain löytyy, sen olen itse huomannut kun käytän niin veljen, siskon kuin siskontyttöjekin vaatteita sukuloidessani. :D


Nämä asut otettiin keskiviikkoaamuna. Kiitos siskolle valokuvaajana olemisesta. <3 Minulla oli visiona saada jonkinlaisia kesäfiiliksiä kuviin talvesta huolimatta. Sen takia halusin kävellä lumessa avojaloin. Se kuulosti kivemmalta idealta kuin oikeasti oli. :D En tiedä näkyykö ilmeistä, mutta ainakin tuntui siltä, että jalkoihin meinasi iskeä kuolio, vaikka vain hetken ehdin talsia lumihangessa. Pakkasta oli aika reippaasti ja hanki tuntui ihan superkylmältä. Otettiin muutamat kuvat ja sitten oli pakko laittaa kengät jalkaan. Lähikuvat otettiin sitten kengät jalassa, mutta rajattiin kengät pois kuvista. Välillä mietin tällaisia asukuvia ottaessa, että kaikkea sitä tekee tämän blogin takia ja vieläpä ilmaiseksi. :D Tykkään kyllä suunnitella kuvaussessioita ja asuja, ja valokuvattavana oleminen on kivaa, mutta kylmässä hangessa värjöttely avojaloin ei ole herkkua. :D Onneksi saatiin jonkin verran onnistuneita kuvia tällaisella pikavalokuvaussessiolla. Pelkäsin, että kaikki kuvat olisi epäonnistuneet, sillä irvistelisin kylmän takia kaikissa valokuvissa ja valokin oli tuona aamuna tosi kirkas. Onneksi pidin pokan ainakin osassa kuvista! Ja onneksi oli mukana toppatakki ja -housut, niin sain ne heti vedettyä päälle kun saatiin kuvat otettua. Veli ja sisko kävivät vielä valokuvaamisen jälkeen avannossa, minulle riitti tuo paljain jaloin kävely. :D Ehkä minä rohkaistun ja käyn huomenna avannossa, olisihan se varmaan ihan virkistävä kokemus. Toisaalta kävin kyllä järvessä viime lokakuussa ja meinasin hyperventiloida sen aikana ja jälkeen, joten tiedä sitten onko tuo avantokaan sen rentouttavampi kokemus...

Oletko sinä käynyt avannossa vai suositko lämpimämpiä aktiviteetteja? Ihanaa loppuviikkoa kaikille! :)


Kommentit

 1. Onpa hauskoja kuvia, vaikka vähän kylmä tulikin katsellessa :D Mekko sopii sulle kyllä todella hyvin! Aikanaan vaihtelin jonkin verran kavereiden kanssa vaatteita, nykyisin harvemmin, varsinkin nyt kun ei oikein käydä missään. Sitä kannattaa kyllä tehdä, jos vaan kaikilla intoa riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Tää on kyllä ihana mekko, pitää ottaa lainaan kesällä! Mä lainaan tosi harvoin kavereilta, välillä olen heidän kirppikselle menevistä vaatteista ottanut jotain omaan käyttööni. Varmaan johtuu siitä, että mun ja suurin osan mun kavereista tyyli on niin erilainen. Sukuloidessa mulla on aina jotain vaatteita lainassa, ne nyt ei aina ees ole omaan tyyliin sopivia mutta eipä se haittaa, jos ei tarvitse minnekään mennä. :D

   Poista
 2. Upeita asukuvia! Tuosta paljain jaloin lumihangessa kulkemisesta kukkamekossa tulee jotenkin mieleen keijut. :D Ja mahtava idea tämä asuhaaste, vaikkakaan en varmaankaan nyt Helsingin koronatilanteessa lähde fyysisesti kaverin luokse vaatteita lainaamaan. Mutta Leijonan vaatekomerosta löytyy varmasti jotain, josta voin yhdistää itselleni hyvän asun. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo puolison kaapista voi löytyä kaikenlaista kivaa päälle laitettavaa! Joskus yliopistolla järjestettiin vaatteidenvaihtoiltoja, toki ei nyt, mutta jospa sitten joskus taas kun elämä normalisoituu.

   Poista
 3. Onneksi muutama kuva onnistui! Tuo ensimmäinen on yhä minun suosikki :) Minä täällä opiskelen suljinaikoja, aukkoja ja ISOja, jotta oppisin kuvaamaan järkkärillä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti