The Mindful Witch: mindfulnessia ja noituutta

Sain joululahjaksi pari lahjakorttia Adlibrikseltä, ja tilasin pari viikkoa sitten kaikenlaista kivaa sieltä. Beethovenin pianosonaattien lisäksi tilasin The Mindful Witch-kirjan ja tarotkorttipakan. Kortit ajattelin esitellä toisessa postauksessa, jahka opettelen niitä vähän käyttämään. Tässä postauksessa ajattelin esitellä tuota tilaamaani The Mindful Witch-kirjaa, jos joku vaikka innostuu tuon tilaamaan tai haluaa tietää, mitä kirja pitää sisällään. :) Minä innostuin noituudesta, muinaisuskonnoista ja kaikenlaisesta mystiikasta viime vuonna siskon innoittamana. Kai sitä halusi koronakriisin keskellä jotain mystistä elämäänsä. :D En koe itseäni noitana tai että harjoittaisin noituutta, vaan olen ottanut pikkuhiljaa noituudesta ja muusta elementtejä osaksi elämääni. Uppouduin skandinaaviseen mytologiaan ja ryhdyin tulkitsemaan riimuja. Minua kiehtoo se, että riimut eivät kerro jotain "totuutta" tulevaisuudesta vaan saa pohtimaan omaa elämää ja valintojaan. Ryhdyin myös seuraamaan kuunkiertoa ja miettimään sen vaikutusta elämääni ja elämään yleensä. Noitajutuista olen saanut elämääni tavan harjoittaa mindfulnessia: sen avulla voin pohtia, mitä elämältäni haluan ja miten mahdollisesti voisin saavuttaa omat tavoitteeni, pohtia omia tuntemuksiani ja vahvistamaan käsitystä itsestäni. The Mindful Witch-kirjan ensimmäisillä sivuilla lukee "Living mindfully brings a new level of peace and self-acceptance to anyone trying to stay true to who they are and live their most magickal life."


The Mindful Witch-kirja on tarkoitettu eräänlaiseksi "noitapäiväkirjaksi". Sen avulla olisi tarkoitus tuoda omaan (noita)elämäänsä enemmän mindfulnessia. Kirja toimii eräänlaisena oppaana läpi vuoden auttaen sanoittamaan omia ajatuksia ilman tuomitsemista, selkeyttämään omia tavoitteita, syventämään omia (noita)taitojaan ja käsitystä itsestä, ja samalla kiittämään luontoa ja omia inspiraationlähteitä. Kirja on tosiaan jaettu vuodenaikojen mukaan ja se esittelee noidan kalenterin esitellen kaikki kahdeksan juhlaa tai sapattia, ja kaikkea mitä eri kuukausiin kuuluu. Aluksi kirjassa pohditaan omaa noituuden harjoittamista esimerkiksi pohtimalla omia heikkouksia ja vahvuuksia ja rituaalejaan. Oman alttarin pystyttämistä käsitellään myös, ja muun muassa kuunvaiheita sekä viikonpäiviä. Joka kuukausi pohditaan omia fiiliksiä ja ajatuksia ja asioita, mistä on kiitollinen. Jokaisen uudenkuun aikaan asetetaan aikomuksia tai toiveita. Kirja myös kertoo, mitä minäkin kuuna kannattaa tehdä, esimerkiksi helmikuussa kehotetaan menemään ulos luontoon, ja myös luottamaan tulevaan, sillä uusi elämä puskee pikkuhiljaa lumikinosten alta. Helmikuun sivuilla myös pohditaan, mitä voisi elämässä päästää irti, jotta tilaa tulisi sille, mitä oikeasti haluaa. Helmikuussa uusikuu on vesimiehessä, ja vesimies rohkaisee ajattelemaan niin sanotusti boksin ulkopuolelta. Helmikuussa juhlitaan Imbolcia ja on aika ravistella talven energiat pois kevään kasvun tieltä. Helmikuussa kannattaakin tehdä kunnon kevätsiivous ja suojella omaa energiaansa kieltäytymällä asioista, jotka tuovat sinulle negatiivisuutta. Kiinnostavia juttuja siis kirjasta löytyy! Muutaman sivun olenkin jo täyttänyt, kiva päästä täyttämään lisää!






Kommentit

  1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta päiväkirjalta/vuosikalenterilta! Alkoi heti kiinnostamaan, vaikka mulla ei olekaan ollut paperista kalenteria sen jälkeen kun ensimmäinen älypuhelin astui elämääni. ^_^* Tollaisen täytteleminen itsessään varmasti lisää rauhoittumista ja keskittymistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no tää on enemmän päiväkirja kuin kalenteri siinä mielessä ettei ole mitään päivämääriä mutta ajatuksia laitetaan ylös joka kuukauden kohdalla. :) Juu tän kirjan avulla saa rauhassa pohtia asioita, yleensä ei muuten tule kyllä arjessa pohdittua tällaisia juttuja esim omia fiiliksiä tai toiveita tälle kuulle tms. Ja plus tuo kirjan kuvitus on tosi nätti! <3

      Poista

Lähetä kommentti