10 asiaa, joita ilman en voi elää

Tämä lista on tehty huumorilla ja tarkoituksella jätin pois kaikki itsestäänselvät jutut kuten perhe ja muut läheiset. Mitä asioita ilman sinä et voi elää? Minä en voi elää ilman:

1. True crime-podcasteja

Olen niin koukussa true crime podcasteihin, että en varmaan osaisi mennä enää lenkille ilman niitä!  Se on jännä, miksi kiinnostaa tällainen ihmiskunnan pimeä puoli, luulisi että olisi kivempi vapaa-ajalla kuunnella vaikka yksisarvisista. :D

2. Laadukasta aamukahvia kauramaidolla

Ilman kahvia ei lähde päivä käyntiin. Minun on AINA pakko saada aamulla kahvia, muuten iskee päänsärky ja tulen kiukkuiseksi. Kahvi ei minua mitenkään piristä, joten sen takia en sitä juo. Olen elämäni aikana vetänyt niin paljon espressoa, kiitos Italian hostperheen espressokoneen, että pitäisi juoda aika iso ämpäri kahvia jos haluaisin siitä piristyä. :D Italiassa asuessa opin myös nauttimaan laadukkaasta kahvista, enkä edelleenkään omista kahvinkeitintä, vaan teen aamukahvini aina pressopannulla. Mutteripannu pitäisi hankkia myös! Kahvin kruunaa hyvä kauramaito, mielestäni parhaimmat ovat Oatlyn iKaffe ja Valion OddlyGood Barista.

3. Koiria

Koirat on maailman paras asia! Ne on niin omistajaansa luottavaisia, rakastavia ja palvovia. Huono päivä tai hetki muuttuu heti paremmaksi, kun näen koiran. Koirat on yleensä niin ihanan iloisia ja sellaisia sanattomia terapeutteja. Ne ei tuomitse tai ole ilkeitä. Ne piristää pelkästään olemalla lähellä. Lapsuudenkodissa meidän koirat ovat aina olleet ihan superinnoissaan aamuisin, kun ihmiset kömpii aamulla yläkerrasta alakertaan yöunilta. Tai jos on hetkenkin poissa niin into on suuri kun tulee takaisin. Koirat vaan on ihan supermahtavia otuksia, aivan parhaita. <3 Olen vuosikausia haaveillut omasta koirasta, mutta päätin odottaa valmistumiseen, jotta minulla varmasti on aikaa omalle koiralle. Ehkäpä minulla on jo keväällä oma hauveli. <3

4. Maapähkinävoita 

Olen täällä blogin puolella varmasti aiemminkin maininnut maapähkinävoiaddiktiostani. Keittiöni kaapista pitää löytyä aina maapähkinävoita. Yleensä löytyy muutama purkki, tällä hetkellä viisi. :D Ettei vaan pääsee loppumaan... Maapähkinävoi sopii melkein mihin vaan ruokaan, yleensä laitan sitä puuroon ja smoothieeseen, mutta olen myös tehnyt esimerkiksi tofua maapähkinävoikastikkeessa ja laittanut kasvissosekeittoonkin. Paras maapähkinävoi on ehdottomasti Pirkan, se on edullista ja niin hyvää! Jännä, miten eri valmistajien välillä voi olla niin iso makuero, yleensä maapähkinävoissa ei ole kuin maapähkinöitä ja vähän suolaa, joten ihmeellistä, että maku voi olla jossain tuotteessa tosi hyvä ja jossain aika mitäänsanomaton. Nämä kuvassa olevat on ihan jees, mutta eivät yllä silti Pirkan tasolle.

5. Salitreeniä

Salitreeni on minulle tosi hyvä keino poistaa stressiä ja on arvokasta omaa aikaa hektisessä arjessa. Salitreenin jälkeen on aina aivan mahtava fiilis, enkä koskaan ole katunut salille menoa. En treenaa siksi, että radikaalisti haluaisin muokata kehoani, toki kiva plussa jos keho kiinteytyisi, mutta ennemminkin treenaan siksi, että siitä tulee hyvä fiilis ja tykkään treenaamisesta.

6. Hennahiusväriä

Oma hiusvärini on mielestäni vähän tylsä, ja lopetettuani vuosia jatkuneen kestoväri- ja shokkivärirumban, olin niin tyytyväinen kun löysin hennan! Sillä saa kivan punertavan sävyn hiuksiin ja ei tapa tukkaa samalla tavalla kuin kemialliset värit. Plus se on luonnontuote eikä juurikasvu näytä niin pahalta, vaan hennan voi kasvattaa aika kivuttomasti pois. Minulla on joskus parhaimmillaan ollut värjäysväli puoli vuotta, eikä se niin pahan näköinen ollut. Ainoa miinus hennassa on se, että ekokampaajalla käynti maksaa ja itse jos värjää, saa varautua kauheaan sotkuun ja hajuun. Sen lisäksi värjäysprosessi on aika pitkä, sillä värjäämisen jälkeen väri on päässä aika kauan, itse pidän vähintään sen kaksi tuntia. Jännää hennalla värjäämisessä on se, ettei koskaan voi täysin tietää, millainen lopputuloksesta tulee ja väri elää, sillä värjäyksen jälkeen se muuttuu pesujen myötä.

7. RuPaul's Drag Racea

Siis oikeasti kaikki, jotka ei ole tätä ohjelmaa nähneet niin nyt asap katsomaan! Parasta viihdettä! Viime koronakevään vietin harjoittamalla eskapismia drag queenien maailmassa. Ihanan paljon kaikkea pöljää draamailuja, upeita pukuja ja meikkejä sekä ihania ja raivostuttavia persoonia! Samalla ohjelma kuitenkin on koskettava ja alansa tiennäyttäjä, sillä onhan tämä ohjelma nostanut LGBTQ+-yhteisön jäsenien surullisia tarinoita ja drag queenien maailmaa suuren yleisön tietoisuuteen. Tämä sarja on vaan niin paras, pitää varmaan ruveta katsomaan alusta ja onneksi riittää katsottavaa, sillä ainakin Netflixistä löytyy 12 kautta! Ensimmäinen kausi ei pakosti vielä innosta, mutta ainakin kolmoskaudesta eteenpäin homma muuttuu kiinnostavaksi ja koukuttavaksi!

8. Ihanaa pianoani <3

Löysin mustan ihanan pianoni vuosia sitten Torista. Piano on 1800-luvun lopulta ja on minulle aivan korvaamaton. Uuden pianot ovat mielestäni epämukavia soitettavia, tällaisessa vanhassa on ihana tuntuma koskettimissa. <3 Soitan pianoa päivittäin, joten se on ihan must have ja paljon kun soittaa on väliä, että millaisella soittimella soittaa. Plus onhan se aivan mielettömän upea sisustuselementti olohuoneessa!

9. Kauniita kenkiä

Eihän elämä olisi mitään ilman kauniita kenkiä, ne tuovat niin paljon iloa elämääni! Olohuoneessani on kirjahylly täynnä kauniita korkkareita, harvoin niitä tulee käytettyä, mutta ovat ne nättejä katsella. :D Korollisia saappaita käytän aika usein, mutta korkkareita en ole edelleenkään oppinut käyttämään säännöllisesti. Uusien kenkien ostaminen tuo myös paljon iloa, vaikka olen yrittänyt hillitä ostohimojani. Haaveilen sellaisesta ihanasta kenkähuoneesta, joka Carriella oli Sinkkuelämää-leffassa, aivan upea! Kauniit kengät kuuluisi olla esillä eikä pölyttymässä jossain kaapin pohjalla.

10. Italialaista ruokaa

Italialainen ruoka vaan on niin best. Yleensä se on hyvin simppeliä, mutta laadukkaista aineksista tehty. Tai sitten se on tuntien tai jopa päivien kestävä kokkausprosessi, joka kuitenkin loppujen lopuksi tuntuu sen arvoiselta, kun ruokaa pääsee vihdoin syömään. Suomessa saa harvassa paikassa ihan autenttista italialaista ruokaa, vaikka monet ravintolat mainostavat italialaisuuttaan. Onneksi täältä kuitenkin löytyy esimerkiksi italialaisten pitämiä ravintoloita, joissa ruoka on autenttisempaa ja parempaa. Esimerkiksi Turun kauppahallista löytyy pizzeria, josta saa tosi hyvää italialaista pizzaa! Harvoin tilaan pasta-annoksia ravintoloissa, mutta kotona tulee tehtyä erilaisia reseptejä, ihan perus pasta al pomodoro eli tomaattipasta on todella hyvää! Rakastan myös gnoccheja ja vegelasagnea, niin hyvää. <3

Kommentit

  1. Tuo piano on upea! <3 Olisi kiva nähdä joksus kuva kenkäkokoelmastasi. Mulla on kanssa useita korkkareita, joita oikeasti käytän todella harvoin, koska niillä ei kävellä pitkiä matkoja, ei edesä muutamaa sataa metriä ratikkapysäkille. Ne on enemmän sellaisia sisätilojen tasaisilla lattioilla käytettäviä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Blogissa löytyy kenkäkuvia, ainakin viime vuoden postauksista, pitää tehdä jossain vaiheessa päivitys. :)

      Poista

Lähetä kommentti