Pimeiden iltojen fiilistelyä

Otin nämä kuvat jo viime kuussa, mutta postauksen tekeminen vähän viivästyi... Tämän viikon olen kirjoittanut gradua aikomuksena saada suurin osa siitä kasaan tällä viikolla. Kun kirjoittaa monta tuntia päivässä, tuntuu ettei päässä ole enää tilaa blogin kirjoittamiselle. Jospa saan nyt jotain tähän räpellettyä. :D Yhtenä iltana kotona sytyttelin kynttilöitä ja ledivaloja ympäri olohuonetta, ja pakko oli yrittää taltioida sitä tunnelmaa. Vaikka syksyn ja talven pimeys voi välillä kovastikin vaikuttaa negatiivisesti mielialaan, on tämä pimeä aika vuodesta myös ihanaa erilaisilla valoilla tunnelmoinnin aikaa. Kynttilät luovat jonkinlaista maagista ja rentouttavaa tunnelmaa, tekisi mieli lukea tarotkortteja tai riimuja. Mökillä siskon kanssa luettiin riimuja kynttilän valossa, se oli todella kiehtovaa! Tällaisina tunnelmallisina iltoina kynttilät sytytettyäni tykkään lukea kynttilän valossa tai joogata. Hämärä kynttilänvalo on täydellinen joogaamiseen ja meditaatioon, suosittelen! Pimeät illat kynttilän valossa inspiroivat minua myös tekemään kaikkea luovaa: kirjoittamaan, soittamaan enemmän pianoa (mun pianossa oli ennen lampetit kynttilöille, vähänkö olisi siistiä soittaa pianoa kun pianon kynttilät olisi sytytetty, niin ihana goottiromanttista!) suunnittelemaan tulevia käsityöprojekteja ja tekemään keskeneräisiä. Jännää, että pimeinä aikoina luovuus tuntuu olevan parhaimmillaan, ehkä sitten vuoden valoisina aikoina haluaa enemmän nauttia valosta ja olla ulkona. Aion nyt joulukuussa ottaa kaiken ilon irti kynttilöistä ja lyhdystä. Jospa pakastuisi niin saisin tehtyä jäälyhtyjä!


Pimeiden iltojen taustamusiikiksi suosittelen laittamaan vähän synkempää klassista musiikkia. Kuuntelen lähes aina klassista tehdessäni kouluhommia tai esimerkiksi blogijuttuja tai lukiessani, en voi kirjoittaessa tai lukiessa kuunnella mitään missä on sanoja, sillä rupean aina laulamaan niitä joko ääneen tai päässäni ja sitten keskityn vaan kappaleen sanoihin enkä siihen mitä olin tekemässä. Kaikki klassinen ei ole iloista pimputusta vaan paljon löytyy synkkiä säveliä, jotka varmasti miellyttävät metallimusiikin ystävänkin korvia. Spotifystä löytyy valmiina lista nimeltä "Classical dark", suosittelen perehtymään. Listasin tähän myös omia synkkiä suosikkejani:

-Shostakovich: Symphony no. 11

-Schubert: Symphony no. 8 

-Saariaho: Du Cristal

-Beethoven: Piano sonata no. 8 & no. 14 (Kuutamosonaatti)

-Chopin: Prelude op. 28 no. 4  & Nocturne op. 48 no. 1

-Helvi Leiviskä: Violin sonata G-minor (op. 21)

-Brahms: Ballade op. 10 no. 1 

-Sibelius: The Swan of Tuonela & Barcarola (op. 24 no. 10)

-Hector Berlioz: Symphonie Fantastique (varsinkin viides eli viimeinen osa!)

-Górecki: Symphony no. 3 (Surullisten laulujen sinfonia)

 

Kuunteletko sinä koskaan klassista musiikkia? Löytyikö listasta jotain omaa korvaa miellyttävää? :)




Kommentit

  1. Ihania kynttiläkuvia! Minulla kanssa ei voi oll amitään lyriikoita sisältävää taustamusaa, jos kirjoitan. Tai edes jos luen. Se on välillä vähän rasittavaa. 😅 Kuuntelen liian vähän klassista, joten tämä synkeiden biisien listasi päätyy heti kuuneltavaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Ainoo mitä voin kuunnella opiskellessa ja lukiessa on semmonen kunnon örinämättömetalli kun siitä ei saa mitään selvää. :D

      Poista

Lähetä kommentti