10 kysymystä omituisten otusten joulusta

Tämä haaste onkin jo useammassa blogissa näkynyt, ja vihdoin ehdin nyt tehdä tämän itsekin! Kiitos Marulle kivoista kysymyksistä! :) Nämä nyt eivät olleet ihan synkiövastauksia nämä minun vastaukseni, mutta näillä mennään. :D

 

1. Milloin halloween saa väistyä joulun tieltä?

Pitää kyllä tunnustaa, etten ikinä sisusta kotiani vuodenaikojen tai juhlapyhien mukaan, samalla sisustuksella mennään ympäri vuoden. Sisustukseni on kyllä synkähköllä ilmeellään Halloweeniin oikein passeli!

2. Mitkä asiat ovat suosikkejasi jouluun liittyvästä mytologiasta?

Esimerkiksi Antiikin Roomassa juhlittu Saturnalia on kiehtova, koska usein ajatellaan joulunperinteiden tulleen kristinuskon myötä, vaikka moni perinne juontaa juurensa paljon kauempaa. Minua kiehtoo myös vanha germaaninen talvijuhla Yule, josta meidänkin joulu-sanamme on peräisin. Suosikkejani jouluun liitettävistä asioista ovat kynttilät ja joulukuusi, joiden voidaan katsoa symbolisoivan elämää. Minusta on kyllä haaskausta kaataa niin monta puuta joka ikinen joulu ja sitten heittää puu menemään kun joulu on ohi, mutta symbolina kuusi on silti kaunis.

3. Minkä värinen joulukuusen pitää olla?

Musta joulukuusi on kyllä hienon näköinen, mutta on se aito vihreä kuusi se tunnelmallisin. <3 Pari vuotta sitten meillä oli vähän modernimpi kuusi, isä nimittäin kyhäsi vanhoista heinäseipäistä kuusen muotoisen kehikon, joka sitten koristeltiin kuusenkoristeilla. Se oli myös todella kaunis ja tunnelmallinen kuusi! Heinäseipään väri sopii vanhaan taloon todella hyvin. Ja tämä heinäseiväskuusi on myös hyvin ekologinen. Kuusi on tällä hetkellä puutarhassa jouluvalojen peitossa.

Heinäseiväskuusemme

4. Perinteiset vai synkät joulukoristeet?

Jos koristelisin omaa asuntoani jouluisaksi, valitsisin joulukoristeita, joissa olisi jokin pieni synkkä twisti. Vietän kuitenkin joulua aina perheen kanssa lapsuudenkodissa maalla, ja tähän vanhaan suureen puutaloon sopii niin hyvin kauniit, perinteiset joulukoristeet. Ei mitään muovikrääsää, vaan kauniit, tunnelmalliset koristeet.

5. Kynttilät vai jouluvalot?

Kynttilät! Ne tuovat tunnelmaa. Jouluvalotkin ovat kauniit, mutta kynttilöissä on jotain niin rentouttavaa ja kaunista. Talvinen pihamaakin on niin kaunis lyhtyineen ja ulkokynttilöineen. <3

6. Millainen musiikki jouluun kuuluu?

Minun ehdottomat lempparit ovat vanhat Frank Sinatran, Bing Crosbyn, Nat King Colen ja Louis Armstrongin laulamat joululaulut. <3 Niissä on sellaista vanhan ajan tunnelmaa, joka sopii joulun hyvin. Välillä kuuntelen myös Jarkko Aholan joululevyjä, hänellä on upea ääni.

Kuva Amazonista

7. Mistä jouluisesta elokuvasta pidät eniten?

Rakkautta vain! En yleensä perusta romanttisista elokuvista, mutta Rakkautta vain on mielestäni hyvin tehty ja siinä on paljon hyviä näyttelijöitä. Se on hyvän mielen elokuva, joka katsotaan meidän perheessä joka joulu. Elokuvassa on monta tarinaa yhdessä, jotka jollain tavoin kaikki nivoutuvat yhteen. Nightmare Before Christmas on ikisuosikkini, mutta sen yleensä katson Halloweenin aikoihin.

8. Minkä muotoisia piparkakkuja tekisit?

Bongasin netistä tällaiset söpöt lepakkomuotit, nuo pitää hommata ensi jouluksi! Vanhempien luona on iso kasa todella perinteisiä muotteja, joten niillä on tehty pipareita vuosikausia. Suosikkini on ei niin perinteinen Muumipeikko ja Pikku Myy, niistä tulee hauskoja pipareita.

9. Mikä on synkiöin joululahja, jonka olet saanut?

Hmm tätä piti miettiä. Varmaan jokin musta pitsimekko. Yleensä lahjat eivät ole kauhen synkkiä, viimekin jouluna sain Ihaa Aasi-yöpaidan. :D Toisaalta eikö Ihaa ole aika synkiö itsekin.

10. Millaisen jouluneuleen valitsisit?

Neuloisin itse viininpunaisen palmikkovillapaidan, jonka somistaisin satiininauhoin. Toistaalta minulta löytyy kirjahyllystä Synkät kuteet-neulekirja, joka on täynnä ihania ohjeita synkkiin neuletöihin, sieltä olisi kiva toteuttaa jokin malli!

Kuva otettu ulkosaunan vierestä joskus pari vuotta sitten


Kommentit

  1. Olipa kivaa lukea sinun vastaukset! 😊 Ja mulla alkoi heti soida päässä Armstrongin musiikki, kun näin ton kuvan. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Haha mulla rupee heti soimaan päässä 'Zat You, Santa Claus? kun nään ton levyn kannen. :D

      Poista

Lähetä kommentti