Asukuvia metsän keskellä: tyllimekko ja vihreä neuletakki

Terveisiä pohjoisesta! Viime viikon torstaina lähdin Turusta pois ja tarkoituksena on viettää loppuvuosi Iisalmessa. Ennen Iisalmeen menoa piipahdin Oulussa siskon luona ja nyt olen tämän viikon Rovaniemellä veljen luona. Viime viikonloppu meni mökillä siskon kanssa, oli ihanaa! Harvoin vietetään aikaa kahdestaan, joten oli ihanaa viettää viikonloppu rauhassa saunoen ja jutellen ja luonnon rauhasta nauttien. Oli ihanaa saapua pimeästä ja lumettomasta Turusta lumen keskelle. <3 Saavuttiin siskon kanssa mökille perjantaina päivällä. Mökkitie oli aivan tukossa lumesta, mutta perille selvittiin. Mökillä lämmitettiin uuni, kokkailtiin ja saunottiin. Askarreltiin riimuja ja tulkittiin niitä riimukirjan avulla. Juteltiin myöhään yöhön ja seuraavana aamuna nukuttiin niin pitkään kuin nukutti. Molemmat ollaan aika aamuvirkkuja eli ei kauhean myöhään. :D Paistettiin aamupalaksi lettuja ja syötiin rauhassa pari tuntia. Käytiin ulkoilemassa, oli ihanaa kävellä hiljaisessa, lumisessa metsässä. Lounaan jälkeen otettiin päikkärit, jonka jälkeen tein meille ruokaa. Saunottiin ja siistittiin vähän mökkiä, sillä sunnuntaiaamuna meidän piti olla suht ajoissa lähdössä. Aamulla syötiin aamupala ja siivottiin mökki ja pakattiin auto. Suunnattiin kohti Oulua, mistä hyppäsin illalla Rovaniemen junaan. Oli ihanan rauhallinen ja rentouttava viikonloppu, tästä pitää tehdä jokavuotinen tapa. <3


Lauantaiaamuna ehdotin siskolle, että mentäisiin ottamaan minusta asukuvia mökin takana olevaan metsään. Ihanaa päästä kuvailemaan nätteihin maisemiin! Suuri kiitos siskolle kuvista. <3 Näistä tuli tosi kivoja! Hieman palelin ulkona sukkahousuilla, mutta onneksi ei ollut kova pakkanen. Aika täydellinen keli oikeastaan, sillä lumi oli kuivaa ja varvut tulivat kauniisti esiin lumihangen alta. Pukeuduin tyllimekkoon, jonka otin mukaan jouluaattoa varten, se on joskus vuosia sitten ostettu H&M:ltä ja edelleenkin on hyväkuntoinen. En halunnut laittaa kuviin takkia, vaan laitoin päälle oliivinvihreän neuletakkini, ajattelin että se sopisi metsäisiin kuviin hyvin. Neuletakki on superlämmin ja tykkään sen palmikkokuvioista. Osissa kuvista minulla on myös itsetekemäni haarukkapitsihuivi. Sen tein joskus ammattikouluaikoina ja siitä lähtien olen käyttänyt sitä joka talvi. Tarkoituksena minulla oli ottaa lomalle mukaan punaiset pitkävartiset maiharini, mutta lähtöaamuna niistä meni vetoketju rikki, joten piti sitten ottaa nämä mustat. Tykkään näistäkin todella paljon, mutta nämä eivät ole kovin lämpimät ja pinta alkaa olla jo aika kuluneen näköinen. Huuliin laitoin Jeffree Starin nestemäistä huulipunaa nimeltään Abused. Se on tummansinistä, mutta kuvissa näyttää mustalta.



Tämä viikko on mennyt ihan supernopeasti. Maanantain ja torstain olin päivät yksin veljen luona kouluhommia tehden ja tiistain ja keskiviikon olin pienen veljentytön kanssa kahdestaan. Neiti on niin vauhdikas että huhh. :D Ehdittiin lukea paljon satuja, katsottiin Muumeja, ulkoiltiin, jumpattiin Fröbelin palikoiden tahtiin ja rakennettiin legoista eläintarha. Hän on tädin pikkuinen kulta. <3 Huomenna olisi tosiaan tarkoitus lähteä loppuvuodeksi Iisalmeen vanhempien luo. Onneksi ei tarvitse julkisilla sinne mennä vaan pääsen vanhempieni kyydissä, he tulivat tänne Rovaniemelle viikonlopuksi. Veljelläni ei ole lomaa, joten hän luultavasti ei ehdi käymään Iisalmessa joulukuussa. Yllätettiin hänet sitten sillä, että vanhemmat tulivat salaa tänne torstai-iltana. Tänään vietetään yhdessä jonkinlaiset pikkujoulut, syödään hyvin ja leivotaan torttuja ja pipareita. Ajattelin kokeilla tehdä maapähkinävoi-vadelmahillotorttuja, koska maapähkinävoi on parasta. :D 


Kommentit

  1. Tuo mökkiloma kuulostaa niin täydelliseltä! Ja luntakin vielä!
    Synkän kotoisan näköinen asu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä ihana! Pitäisi useamminkin järkätä tuollainen eikä vaan kerran viidessä vuodessa. :D Kiitoksia. :)

      Poista
  2. Ihania asukuvia! :) Näytät salaperäiseltä noidalta tai shamaanilta! Myös mökkiviikonloppu kuulostaa todella mukavalta ja rentouttavalta. Toivottavasti sinulla on upea joululoma Iisalmessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Joo mökkiviikonloppu metsän keskellä oli ihana, pitäisi useamminkin järkätä tuollainen... Kiitos ihanaa joulua sinullekin! :)

      Poista
  3. Ihania kuvia ja hienot maisemat! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oon tosi tyytyväinen näihin kuviin, olisipa aina näin nätti miljöö ja oma valokuvaaja. :D

      Poista

Lähetä kommentti