Yksi Turun nähtävyyksistä: Luostarinmäen käsityöläismuseo

Tässäpä kesävinkki Turkuun matkustaville! Ja miksipäs ei ihan Turussa asuvillekin, harvemminhan sitä tutustuu oman asuinpaikkansa nähtävyyksiin tai ainakin niin käy usein omalla kohdallani. Olen asunut Turussa jo yli viisi vuotta, mutta monta nähtävyyttä on vielä näkemättä. Käsityöläismuseossa kävin viime vuonna alkusyksystä, mutta postaus jäi tekemättä. Ajattelin, että näin kesän aikana tämä postaus tulisi ihan hyvään väliin, koska harva varmaan matkustaa rajojen ulkopuolelle ja sen sijaan tutustuu kotimaan matkailutarjontaan. Turku on tosi kiva kesäkaupunki terasseineen, jokilaivoineen ja upeine jokirantoineen. Käsityöläismuseo ei ole talvisin auki, joten kesällä Turussa olevat kannattavat suunnata museoon ihastelemaan vanhoja rakennuksia ja huoneiden sisustusta. Käsityöläismuseo on kuin pieni kaunis kylä täynnä kauniita vanhoja, puisia rakennuksia, joissa käsityöläiset ovat asuneet. Käsityöläisten asuntoja pääsee katsomaan, ja joissakin asunnoissa on museon työntekijöitä pukeutuneena ajan vaatteisiin. En tiennytkään, että niin paljon erilaisia käsityöläisammatteja on ollut, varmaan nykyään suurinta osaa ei enää ole olemassa. Mielenkiintoista ammateissa oli se, miten spesifejä ne olivat, esimerkiksi kattilanpaikkaajan ammatti. Kai niitä kattiloita on sitten ollut paljon paikattavana, kun siitä on ammatinkin saanut. :D Harmi, että nykyajan teollisuuden ja massatuotannon maailmassa monet kädentaidot ovat jääneet unholaan.

Museo on auki kesäkaudella joka päivä klo 10-18, ja aikuisille lippu maksaa 8 euroa. Piipahtakaahan ihmeessä paikalla, jos Turussa olette kesällä! :) Museon rauhallinen miljöö tarjoaa kivan hengähdystauon kaupungin vilinästä.







Kommentit

  1. Voi miten ihanan tunnelmallinen miljöö! Minulla on kesän aikana tarkoitus tehdä reissu Turkuun ja tuo käsityöläismuseo olisi yksi kohde, jossa ehdottomasti haluan päästä käymään. Olen käynyt tuolla muistaakseni joskus lapsena, mutta muistikuvat rajoittuvat vain noihin 2. kuvassa näkyviin katuihin ja kujiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä niin nätti paikka! Olen myös kuullut, että Turun Apteekkimuseo on kans tosi nätti ja tunnelmallinen, on ihan siinä jokirannassa. Siellä oli kahvila kans, mutta en tiiä onko nyt auki. Sekin olisi varmasti kiva vierailukohde. :)

      Poista

Lähetä kommentti