Mitä aion tehdä kesällä: bucket list

Tämä postaus oli unohtunut luonnoksiin, tarkoitus oli julkaista tämä kesäkuun alussa, mutta jostain syystä se unohtui. Osan olen jo listalta tehnyt, mutta laitan listan tänne kuitenkin kokonaisuudessaan. Aika monet asiat toistuvat joka kesä, mutta silti tykkään tehdä tällaisia bucket listejä eri vuodenajoille.


Talviturkin heittäminen 

Tämän tein jo kesäkuun ensimmäisenä maanantaina ja vieläpä hyytävän kylmässä meressä! Järvessä uiminen on vielä kokematta tältä kesältä, ja toivon, että pääsen uimaan kesän aikana monta kertaa. Nyt minulla on tuore tatuointi paranemassa, joten uimiset siirtyy kesäkuun lopulle.

Raparperipiirakan leipominen

Omatekoinen raparperipiirakka on ihan must kesällä! Siihen kylkeen vielä vaniljajäätelöä niin ai että. Myös mustikkapiirakkaa pitää leipoa, se on toinen ihana kesäherkku, mitä aina talvisin ikävöin. Eihän se talvi estä leipomasta, mutta jotenkin mustikkapiirakka on niin kesän juttu. Siihen kuuluu marjojen poimiminen metsästä ja heti poiminnan jälkeen piirakan teko.

Auringonottopäivä

Yhden auringonottopäivän olen pitänyt Turun Ruissalossa, mutta näitähän voi olla lisää! En varsinaisesti ole mikään auringonpalvoja siinä mielessä, että en välitä ruskettumisesta, mutta tykkään köllötellä lämmössä ja esimerkiksi lukea kirjaa. Kiva kesäinen tapa rentoutua ja nauttia lämmöstä. Suomessa ei ole niin paahtavan kuuma kuten jossain etelän maissa, ja koska en tykkää yli 30 asteen helteistä, on Suomen kesäsää minulle täydellinen auringossa oleiluun.

Kävelylenkki keskellä yötä maalaismaisemissa

Yöllisissä maalaismaisemissa on kesällä jotain taianomaista. Kirkas taivas, kaunis maisema ja hiljaisuus. Peltojen poikki kulkeminen ja kukkien nuuhkiminen. Taivaanrannan värien ihasteleminen. <3

Kasvien ja marjojen kerääminen

Haluan poimia kaikenlaisia yrttejä ja kasveja, etenkin nokkosta. Osan varastoisin ja osasta valmistaisin esimerkiksi rentouttavan jalkakylvyn. Nokkonen on todella monikäyttöinen kasvi, käytän sitä pinaatin tapaan ja lisään kuivattua nokkosta myös teehen.

Riippumatto ja hyvä kirja

En ole vieläkään ehtinyt uppoutua hyvän kirjan pariin ja testata samalla uutta riippumattoa. Tämä olisi kiva tauko gradun työstämisestä. Lainasin kirjastosta ison pinon Terry Pratchettin Kiekkomaailma-kirjoja. <3

Palapelin kokoaminen

Yhden 1000 palan palapelin sain valmiiksi eilen. Palapelien tekeminen on ihanan rentouttavaa, tykkään samalla kuunnella musiikkia tai äänikirjaa. Jään aina kokoamiseen niin pahasti koukkuun, että minun on aina pakko koota palapeli melkeinpä yhdeltä istumalta. Tuohon viimeisimpään meni kaksi päivää, mutta jos ei olisi ollut muuta ohjelmaa, olisin varmaan koonnut sen yhdessä päivässä.

Sadepäiville: leffamaratoni

Olen jo pitkään halunnut katsoa Hobiitti-trilogian. Sään ollessa hyvä en kuitenkaan jaksa jumittaa sisällä sohvalla, mutta heti sadepäivänä pidän varmasti maratonin ja katson nuo kaikki kolme leffaa!


Mitä sinä aiot tehdä tänä kesänä? :)



Kommentit