Juhannus 2020

Toivottavasti kaikilla lukijoilla oli mukava juhannus! Minä vietin juhannuksen lapsuudenkodissani perheen kanssa. Oli koko porukka kasassa pikkuveljeä lukuunottamatta. Perjantaina päivällä sisko saapui Oulusta tyttärineen. Mummukin tuli syömään, mutta ei malttanut jäädä saunomaan. Iltapäivästä grillailtiin ulkona ja jälkiruuaksi syötiin tekemääni raparperi-mansikkapiirakkaa. Oli tosi hyvää ja pohjasta tuli ihanan kuohkea! Tein tällä reseptillä, mutta kananmunankorvikkeen sijaan käytin ihan vaan perunajauhoja, se tuntuu ajavan saman asian ja täytteeseen laitoin 2dl turkkilaista kaurajugua ja purkin vegaanista kermaviiliä. Ja raparperin lisäksi laitoin myös mansikoita. Tarkoitus oli paistaa myös muurinpohjalettuja, mutta oltiin unohdettu ostaa tarpeeksi vehnäjauhoja, lopulta naapurista niitä saatiin, mutta kukaan ei sitten jaksanut enää ruveta paistamaan. Saunottiin monta tuntia ulkosaunassa ja ihasteltiin maisemia. Tuohon järvimaisemaan ei kyllästy koskaan, aina se on yhtä kaunis ja aina sitä jaksaa katsella. <3 Illemmalla pelattiin sitten skipboa ja grillattiin vielä lisää. Kahdentoista aikoihin päätettiin siskon ja siskontyttöjen kanssa lähteä yökävelylle. Käveltiin pellolla ja otettiin kuvia. Oli niin nättiä ja rauhallista ja hiljaisuutta rikkoivat vain satunaiset lintujen äänet.



Seuraavana aamuna nukuttiin pitkään ja syötiin aamupala yhdessä vasta kahdentoista aikaan. Tai brunssiksi sitä varmaan pitää sitten sanoa. :D Katettiin pöytä täyteen kaikkea hyvää aamupalaruokaa. Syönnin jälkeen isä lämmitti ulkosaunan. Rakastan aamusaunaa, monesti illalla saatan olla sen verran väsynyt, etten jaksa saunoa paljoa, mutta aamulla saunominen antaa niin ihanan rennon olon loppupäiväksi ja saunoakin jaksaa paremmin. Ennen saunaan menemistä minä ja sisko kerättiin pihasta erilaisia lehtiä ja kukkia jalkakylpyä varten. Istuttiin sitten saunan vieressä ja uitettiin jalkoja. Syreeni ja ruusu antoivat ihanan tuoksun. <3 Jalkakylvyn jälkeen jalat tuntuivat ihanan pehmeiltä. Saunottiin sitten ja iltapäivästä tuli yksi kaverini vauvansa kanssa käymään. Vaihdeltiin kuulumisia ja ihastelin vauvaa. Kaverin lähdettyä ruvettiin grillaamaan ja jälkiruuaksi paistettiin lettuja. Parhaimpia asioita kesässä on muurinpohjaletut. <3 Syömisen jälkeen iski jonkin sortin ruokakooma. Siskontytön kanssa hoidettiin kynnet ja lakkattiin ne. Sen jälkeen rentouduin lukemalla kirjaa ja illalla pelattiin vielä porukalla lautapeliä. Pelaamisen jälkeen mentiin jo nukkumaan, ei jaksettu valvoa yhtä myöhään kuin edellisenä yönä. Meillä oli tarkoitus käydä veneilemässä ja uimassa tuona päivänä, mutta kukaan ei sitten illalla enää jaksanut lähteä ja ilmakin oli vähän liian vilpoinen järvessä uimiseen.

Ihanaa oli viettää juhannus perheen kanssa lapsuudenkodissa.Varsinkin kun viimeiset juhannukset ovat menneet vaan tylsästi töitä tehdessä. Onneksi nyt oli tilaisuus olla juhannuksena kotona. Täällä on niin ihanan rauhallista ja upeat maisemat! Monta tuntia menee helposti ihan vaan saunoessa ja ulkona vilvoitellessa. Eipä sitä mitään sen ihmeellisempää juhannukselta toivokaan: perhe, grillausta, ulkosauna ja lettujen paistoa. Ja yöllinen kävelylenkki oli kiva lisä siihen. <3




Kommentit