Parhaat podcastit

Olen tänä vuonna hurahtanut totaallisesti podcasteihin. Kuuntelen kyllä myös musiikkia, mutta välillä on kiva kuunnella podcastia esim kotitöitä tehdessä tai bussimatkoilla. Ajattelin nyt listata omia suosikkejani, näitä on kiva vaikka joululomalla kuunnella rentoutuessa. :)


POKS

Sita Salmisen ja Veronica Verhon oma podcast, jossa he puhuvat asioista laidasta laitaan. Joka jaksolla on jokin teema, jonka mukaan Sita ja Veronica kertovat asioita elämästään. Mielestäni todella hauska ja viihdyttävä podcast, tykkään siitä, miten Sita ja Veronica puhuvat hyvin avoimesti ja tunteita säästämättä, aivan kuin juttelisivat asiosta kahdestaan kavereiden kesken. Suosittelen, jos kaipaat jotain kevyttä ja hauskaa kuunneltavaa.



Himocast

Himocast on podcast seksistä ja seksuaalisuudesta. Näitä teemoja käsitellään hyvin avoimesti ja rehellisesti, tykkään siitä. Edelleen moni asia yhteiskunnassamme tuntuu olevan jonkin sortin tabu tai jokin stereotypia on edelleen vahvasti kaikilla mielessä. Podcast on hyvä keino avartaa omaa mieltään ja oppia uutta ja myös ihan vaan kuulla muiden kokemuksia asiasta. Ja se on myös hyvin hauska!



Kaverin puolesta kyselen

Tässä podcastissa puhujat kertovat hauskoja tarinoita, joita on sattunut "kaverille". Todella viihdyttävä podcast, tästä saa aina päivän naurut! Jaksot kestävät aina vähän yli 10 minuuttia, joten tämä on hyvä valinta, jos haluaa kokeilla jotain lyhyttä podcastia.



Auta Antti

En tiedä, saako tämä podcast enää jatkoa, toivottavasti! Podcastissa Antti Holma vastailee kuulijoiden kysymyksiin. Kysymykset voivat olla ihan mitä vaan taivaan ja maan väliltä, ja Antti yrittää auttaa parhaansa mukaan. Todella hauska ohjelma, ja Antti vaan on niin symppis!



Secular Buddhism

Tämä on vähän vakavampi podi, eikä sovi ihan jokaiseen päivän hetkeen, sillä vaatii enemmän keskittymistä. Podcastissa puhutaan buddhalaisuudesta, ja joka jaksolla on jokin teema, mitä sitten avataan. Esimerkiksi kakkosjakso The Nature of Human Suffering oli itselle todella mieltä avaava, sai todellakin pohtimaan omaa ajattelutapaa ja surun tai kivun käsittelyä. Suosittelen, jos haluaa kuunnella jotain vakavampaa, kehittää omaa ajattelutapaansa ja jos buddhalaisuuden opetukset kiinnostavat. En ole itse mitenkään uskonnollinen henkilö, mutta tykkään buddhalaisuuden sanomasta ja ajatuksista.



Radio Sonoma

Antti Holmaa taas! Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava helvetissä. Jokainen jakso koostuu erilaisista "radio-ohjelmista" esimerkiksi uutistista, kulttuurijutuista ja lastenohjelmasta (Risto-tädin lastenlaiva on paras :D). Suosittelen, jos vähän rajumpi huumori ja musta huumori on oma juttu.


Kotimaiset murhapodcastit

Kuuntelen todella paljon murha/rikospodcasteja, enkä osannut valita yhtä lempparia niistä. Näitä en suosittele kuuntelemaan ennen nukkumaanmenoa, jos olet herkkä. Välillä on käynyt itsellekin, että jää joku karmiva juttu mietityttämään, eikä saa sitten unta. :D Tykkään katsoa rikossarjoja ja elokuvia, mutta murhapodcasteista karmivamman tekee se, että rikokset on oikeasti tapahtunut. Olen kuunnellut lähes pelkästään suomalaisia murhapodcasteja, joten listaan tähän ne mitä kuuntelen:

-Huorapuutarha (loppunut, mutta jaksoja löytyy Soundcloudista ja uudemmat Spotifystä)
-Murhapäiväkirjat
-Jäljillä
-I Don't Like Mondays
-Kylmiä Väreitä


Kuunteletteko te podcasteja? Kiinnostuitteko joistain näistä listaamistani ohjelmista?


Kommentit