Ostia Antica

Vinkki Roomaan menijöille! Käykää Ostia Anticassa, jos rauniokaupungit kiinnostaa! Syyskuun Italian reissu oli kolmas visiittini Roomaan. Rooma on suuri ja kaunis, joten joka kerralle on kyllä riittänyt katseltavaa, enkä koskaan ole kyllästynyt näkemään esimerkiksi Colosseumia tai Fontana di Treviä uudestaan. Ne ovat niin kauniita ja jotain sellaista, mitä ei Suomesta löydy. Yksi hyvä ystäväni on alunperin Roomasta kotoisin, joten kysyin häneltä, olisiko Rooman lähistöllä jotain kivoja kaupunkeja, joihin voisi tehdä päiväreissun Roomasta. Hän suositteli Ostia Anticaa, joka sijaitsee Ostian kaupungissa. Itse olen ainakin sellainen historiafriikki, että pelkästään sana rauniokaupunki saa mielenkiinnon kohoamaan. :D Päätimme sitten viimeisinä Rooman päivinämme käydä tätin kanssa tässä antiikin Rooman aikaisessa satamakaupungissa. Nykyään jäljellä on siis tosiaan vain rauniot, eikä kaikkea ole vielä kaivettu esiin.

Matka Ostiaan ei ollut niin helppo kuin olisi voinut kuvitella. :D Ihan nolotti kun kokeneena reissaajana tuli kierreltyä vaikka ja missä ennen kuin löydettiin paikka, mistä paikallisjuna/metro lähti Ostiaan. Ostettiin lippu jostain kiskalta ja kysyin siinä samalla myyjältä, että mistä juna lähtee. Hän viittoili vaan että joo kävelkää tuohon suuntaan. No mehän käveltiin, mutta ei siellä mitään junaa saatikaan raidetta ollut. Sitten kysyin joltain ohikulkijalta, ja hän sanoi että menkää pyramidille. Aa no nyt selkisi, eli Piramide-metroasemalle. Se ei ollut kaukana siitä, mistä ostimme liput, mutta myyjä antoi vähän epäselkeät ohjeet. Menimme metroasemalle ja siellä aseman toisella puolella oli raiteita, joista lähti paikallisjunia. En oikein tiedä miksi niitä pitäisi kutsua suomeksi, kai paikallisjuna on ihan hyvä termi. Ja lippuhan maksoi vaan 1,50 euroa, joten mistään kalliista reissusta ei ollut kyse. Lippuja voi ostaa kioskeilta ja asemilla olevista lippuautomaateista. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Italia, joten automaatit ei aina välttämättä toimi. :D Sen takia suosittelen ostamaan paluulipunkin samaan aikaan, se on kuitenkin voimassa vasta sitten kun sen leimaa.

Ostia Antica oli upea! Harmi, että se ei ole turistien tiedossa kuten Pompei. Toisaalta oli kiva, että saatiin rauhassa kierrellä ilman turistirysää, oli ihanaa vaihtelua Rooman ihmisvilinälle. Alue oli valtava, eikä ehditty sitä kokonaan näkemään. Saatiin kartta lipunmyynnistä, ja bongattiin sellaisia rakennuksia, mitkä meitä eniten kiinnosti. Minusta on aina aivan mahtavaa kävellä tällaisissa raunioissa ja miettiä, että joskus tämäkin on ollut vilkas kaupunki. Ja aivan mieletöntä ajatella, että jotain tällaista on rakennettu ilman modernia teknologiaa. Suosittelen paikkaa kaikille historiannälkäisille ja kyllä tämä varmaan "tavallisiakin" turisteja kiinnostaa. Jos ei muuten niin ainakin hengähdyshetkenä Rooman turistirysästä. :D Ostia Antica on hyvä esimerkki siitä, miten paljon Italiassa on kaikenlaista upeaa nähtävää tunnettujen nähtävyyksien lisäksi. Se on yksi syy, miksi tykkään Italiasta niin paljon. <3









English translation

Travel tip for Rome! Visit Ostia Antica if you are interested in ruins! The trip to Italy in last September was my third visit to Rome. Rome is big and beautiful, so every time there has been enough to see and I am never tired of seeing the Colosseum or Fontana di Trevi again. They are so beautiful and something that is not found in Finland. One of my good friends is originally from Rome, so I asked her if there were any nice towns around Rome that we could visit. She recommended Ostia Antica, located in the city of Ostia. Then, in our last days in Rome, we decided to visit this ancient Roman port city. So today there are really only ruins left and not everything has been excavated yet.

The journey to Ostia was not as easy as one could have imagined. : D It was not easy to find the local train to Ostia. I bought a ticket from a kiosk and asked the seller from where the train leaving. He was just pointing out that yeah walk in that direction. Well we were walking but there was no train there. Then I asked a passerby and he said go to the pyramid. Ah well now I get it, to the Piramide metro station. It was not far from where we had bought our tickets, but the seller gave a bit of unclear instructions. We went to the subway station and there were rails on the other side of the station which took local trains. And the ticket cost only € 1.50, so it was not an expensive trip. Tickets can be purchased at kiosks and ticket machines at the stations. 


Ostia Antica was beautiful! Too bad it is not known to tourists like Pompeii. On the other hand, it was nice to be able to walk in peace without the huge mass of turists, like it is in Rome. The area was huge and we could not see it completely. We got a map from the ticket sales, and discovered the buildings that interested us the most. I always find it wonderful to walk through such ruins and think that sometimes this has been a lively city. And it is absolutely insane to think that something like this was built without modern technology. I recommend this place to anyone who is hungry for history, and for "ordinary" tourists as well. A moment of silence is a nice change for Rome's noises. Ostia Antica is a good example of that how much to see there is in Italy besides the famous sights. That is a one reason why I like Italy so much. <3

Kommentit