Paluu blogimaailmaan

Hei kaikille ihan superpitkästä aikaa! En tiedä, mihin tämäkin vuosi on vierinyt, tuntuu että vasta pääsin joululomalta ja nyt olenkin jo viettämässä kesävapaita. :D Minulla on useampaan otteeseen ollut tarkoitus elvyttää kuihtunutta blogitoimintaani, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. Mitä pidemmäksi blogitauko venähtää, sitä isommaksi kasvaa kynnys aloittaa uuden blogipostauksen luominen. Kokeillaan nyt, kun takana on neljä rennosti otettua kesälomapäivää.

Voisin aloittaa pikaisilla kuulumisten kertomisilla! Helmikuussa muutettiin ihanaan kaksikerroksiseen rivitaloon. Olen niin tyytyväinen tästä asunnosta! <3 Aiemmin asuttiin Rovaniemen keskustassa ja sieltä siirryttiin kauemmas, vähän alle neljän kilometrin päähän keskustaan. Alue on rauhallinen ja lähellä työpaikkaani. Oma takapiha on myös iso plussa varsinkin näin koiranomistajana. Hassua on se, että olin yhdeksi uuden vuoden tavoitteekseni (en siis aseta lupauksia, vaan tavoitteita tai toiveita) asettanut uuden ihanan kodin löytämisen, joko rivitalon tai omakotitalon. En olisi uskonut, että yksi tavoitteistani vuodella 2024 täyttyisi niin lähellä vuoden alkua! <3

Uuden kodin lisäksi tähän puoleen vuoteen ei ole mahtunut paljoa mitään ihmeellistä. Olen tehnyt paljon töitä ja koittanut vääntää väikkäriä töiden ohessa. Olen havahtunut siihen, miten paljon tämä nykyinen työ vie minusta virtaa, sillä aiemmin olen ollut todella menevä, mutta nykyään tuntuu, että viikonloput ja arki-illat on kivempi viettää kotona ja ladata akkuja. Sosiaalinen elämäni ei siis ole ollut niin aktiivista kuin se on ollut aiemmin. Kavereita on ihanaa nähdä, mutta pakko on myös varata reilusti aikaa ihan vaan kotona olemiseen ja rentoutumiseen. 

Töistä tulikin mieleen, että jatkan samassa työpaikassa. Tämä tuli vähän yllättäen ja viime elokuussa nämä työt aloittaessani en olisi uskonut, että olisin samassa työpaikassa yli vuoden. Mutta näin nämä tilanteet muuttuvat. :'D Toivon, että saan myös väitöskirjaa edistettyä töiden ohessa. 


Nämä postauksen asukuvat ovat viime kuulta, kun maa oli vielä ankean harmaa pitkän talven jäljiltä. Täällä Lapissa talvi on pitkä, mutta kevät tulee supernopeasti. Vielä huhtikuussa ajettiin moottorikelkoilla järven jäällä, toukokuun alussa takapiha oli täynnä lunta eikä merkkiäkään keväästä ja yhtäkkiä BOOM lumet sulaa ja luonto puhkeaa kukkaan. Nämä kuvat on otettu kaksi ja puoli viikkoa sitten ja nyt täällä on täysi kesä päällä. 

Napattiin nämä kuvat, kun oltiin menossa puolison kanssa terassille. Koko päivä oli niin ihanan lämmin ja tuntui mahtavalta laittaa kevyt takki ja mekko päälle ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Mekko on alennuksesta ostettu Alchemy Englandin mekko, taitaa olla ainoa vaalea mekko, jonka omistan. Kengät sain ilmaiseksi tutultani, joka oli tilannut ne ja kengät olivatkin osoittautuneet liian pieniksi. Hän ei ottanut yhtään rahaa näistä, kun kysyin hintaa. Kengät ovat yhtä kokoa liian isot, mutta se ei haittaa ollenkaan. Ihanat kengät ja mukavat jalassa. :)


Varmaan yksi syy, miksi bloggaaminen ei ole innostanut (työkiireiden lisäksi) on se, että en ole keksinyt sisältöä, on siis ollut jonkinlainen writer's block päällä. Ennen valokuvasin paljon ja otin asukuvia, tein DIY-juttuja ja muuta, mutta nyt tänä vuonna ovat voimat olleet aika vähissä kaikenlaisen luovan suhteen. En tiedä, miksi aina ajaudun tällaiseen noidankehään. En jaksa tehdä luovia juttuja vapaa-ajallani, vaikka ne luovat jutut olisivat juuri niitä, joista saan hyvän fiiliksen ja niiden tekeminen on minulle mielekästä. Joululoman jälkeen minulla oli hyvä rutiini: joogasin, meditoin, soitin joka päivä pianoa, suunnittelin blogipostauksia ja YouTube-videoita. Sitten jossain vaiheessa töitä kasaantui, stressi kasvoi, enkä saanut vapaa-aikaan ujutettua tarpeeksi luovia juttuja. 

Blogin kirjoittaminen ei innostanut, koska en kokenut saavani sinne mitään mielenkiintoista sisältöä. En ottanut asukuvia, en tehnyt DIY-juttuja. Koen, että olen tämän työn myötä muuttunut tylsäksi pukeutujaksi. En kehtaa pukeutua töihin kauhean näyttävästi, suurin osa vaatekaapistani jää siis käyttämättä ja kierrätän töissä samoja luottovaatteita, esim perus mustaa mekkoa, huppareita ja legginsejä jne. Koen haastavaksi yhdistää työminän ja alternative tyylin. Onko täällä muita kohtalotovereita? Toisaalta, miksi ei voisi yhdistää? Miksi ajattelen, että opettajan pitäisi näyttää tietyltä? Tuskin töissä säikähdettäisiin, jos tulisin sinne esimerkiksi pääkallomekossa? Olen ainoa kunnolla tatuoitu työntekijä, ja minut on hyväksytty sellaisena kuin olen. Perus mustassa mekossakin erotun muista työntekijöistä. Silti mietin näitä asioita. Tiedän, että mietin liikaa. Ehkä ensi syksynä koitan olla rohkeampi! No, ehkä jätän Dimmu Borgirin "Religion sickens me"-hupparin kotiin, siitä voisi tulla sanomista. :'D



Kommentit

  1. Onnea uuteen kotiin, kuulostaa aivan ihanalta! ❤️ Mukavaa, että siulla työt jatkuu, mutta ikävää et jaksaminen ei ole yhtä hyvä kuin ilmeisesti aiemmin on ollut. Itse koin samoin aiemmassa työssäni ja siirryin kolmipäiväiseen työviikkoon, että ehtii palautua tarpeeksi hyvin. Silleen, että jaksaa arkena tehdä muutakin kuin töitä.

    Persoonalliset opet ovat parhaita! Eli rohkeasti vaan oma tyyli esille, se voi rohkaista muitakin. Miulla yks ystävä, joka on ope myös, käyttää hyvin värikkäitä mansikkamekkoja, tyllejä ja jouluhöperönä käyttää joulukuussa vaikka millaisia joulupantoja - poronsarvia, kimaltavia kuusia, tonttulakkeja ja kaikkea mitä kaapista löytyy. 🥰🤗 Nuorena peruskoulussa ja amiksessa pidin todella paljon opettajista, jotka näyttivät myös persoonaansa opetuksessa ja minusta oli ihana seurata miten eräskin taiteilijasielu pukeutui liehuviin vaatteisiin. Jotenkin oikein "eli" sitä taiteilijuutta, värejä ja kaikkea.

    P.S. Hahah, arvaa kuvailinko mie just tänään tulevassa postauksessa siirtymistä talvesta suoraan kesään samalla tavalla - BOOOOM 😂 Kirjoitin tuon postauksen viikonloppuna valmiiksi, mut eihän tuota voi muulla sanalla kuvailla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Toivon, että saan joina päivänä apurahan, sitten saa itse määritellä työajat eikä tarvitsisi tehdä niin raskaita työviikkoja. Onneksi ensi syksyllä on kuitenkin tuttu työpaikka, niin ei tarvitse opetella kaikkea uutta mitä edellisenä vuonna piti.

      Joo pitäisi vaan rohkeasti mennä omalla tyylillä, en tiedä miksi otan siitä stressiä. Tuskin ne työpaikalla potkii pihalle tyylin takia. :D

      Tämä kevään ja kesän tulo on ollut niin käsittämättömän nopeaa, ensin superpitkä, ikuisuudelta tuntuva talvi ja sitten yhtäkkiä kukat kukkii, whaat. :D

      Poista
  2. Ihana lukea kuulumisiasi <3 Samaistun tuohon kun on pitkä tauko kirjoittamisesta, niin kynnys aloittaa uutta postausta kasvaa ja kasvaa. Mikä harmittaa todella oaljon, kun se kuitenkin myös tuo paljon itselle positiivista fiilistä, kun sen saa tehtyä.
    Toivottavasti myös työsi kuormittavuus kevenisi. En tiedä tekeekö myös ikä tehtävänsä kun sitä on myös itse huomannut, että ei tuu samalla tavalla enää mentyä ja oltua sosiaalinen kuin mitä ennen. Mukavuuden haluisuus on lisääntynyt, mikä taas aiheuttaa ristiriitaisia tuntemuksia kun samaan aikaan kipuilee sitä kun elämä on nykyisin vain sitä arkea. Pitäisi varmaan opetella olemaan armollinen itselleen ja todeta, että ehkä tämä on nyt tällä hetkellä vain tätä, kun on tämä ruuhkavuosi arki kolmen pienen lapsen kanssa. Sitä vaan pelkää hukkaavansa itsensä tähän myllytykseen.
    Josta päästäänkin aasinsiltana siihen että ehdottomasti kannustan sinua pukeutumaan töihin enempikin vielä omana itsenäsi. Muistan itsekkin nuorena kiinnittäneeni huomioo niihin persoonallisiin kouluavustajiin tai opettajiin jotka uskalsivat poiketa massasta. Yleensä sellaiset ihmiset olivat itselle kaikista lähestyttävimpiä persoonia ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, pitäisi olla enemmän armollinen itselleen. <3 Uskon, että elämä tapahtuu sykleissä, joihin mahtuu erilaisia ajanjaksoja ja sen lisäksi me muututaan jatkuvasti ihmisinäkin.

      Kiitos kannustavista kommenteista, pitää koittaa olla rohkeammin oma itseni töissäkin. :) <3 Ehkä siitä erilaisena olemisesta on vaan jäänyt sen verran negatiivisia muistoja ja kokemuksia, että pelkää tulevansa tuomituksi joksikin "outolinnuksi", jos liikaa erottuu massasta.

      Poista
  3. Tuttu tunne tuo writer's block täälläkin päin. En kyllä enää voisi kuvitella pitäväni samanlaista postaustahtia, kun silloin joskus blogien kulta-aikoina, mutta silloin tällöin on kiva raapustaa jotain ja kuulla teistä muistakin :D

    Ja samaa mieltä Millan kanssa tuosta tyyliasiasta - itsellekin jäivät erittäin positiivisina mieleen ne opettajat, jotka kantoivat näyttävämmän persoonansa ja tyylinsä rohkeasti! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei pitäisi ottaa blogista stressiä, vaan päivitellä silloin, kun se itsestä tuntuu sopivalta. :)

      Kiitos kannustavasta kommentista! <3 Yliopistossa mulla ei ole ikinä ollut vaikeuksia pukeutua omalla tavallani, jännä että mietin sitten työpaikalla tätä näin paljoa. Ehkä se on vaan se stereotypinen käsitys opettajasta, joka painaa takaraivossa.

      Poista

Lähetä kommentti