Juhannusasu: Vaalea kukkamekko ja itsetehty seppele

Juhannus sujui rauhallisissa merkeissä. Olen veljeni luona koiravahtina viikon ajan, kun veljen perhe on Kroatiassa lomamatkalla. Siskoni tuli viettämään juhannusta kanssani torstaista sunnuntaihin. Meillä oli tosi mukavaa yhdessä, niin kuin aina. <3 Harvoin päästään viettämään aikaa kahdestaan. Meillä menee tuntikausia pelkästään jutellessa ja meillä on myös paljon samanlaisia kiinnostuksen kohteita. Esimerkiksi riimut ja tarot-kortit kiinnostaa, ja tehtiinkin molemmilla tulkinnat toisillemme. Tulkinnasta heräsi paljon ajatuksia, ehkä avaan niitä täällä bloginkin puolella.

Perjantai aloitettiin rennosti hitaalla aamupalalla. Iltapäivällä mentiin käymään meidän kotona moikkaamassa koiraa ja puolisoa. Samalla kerättiin luonnonkukkia seppeleitä varten ja napattiin puoliso mukaan juhannusaaton viettoon. Käytiin kaupassa ja palattiin veljen luo. Tehtiin ruokaa yhdessä ja päätettiin jättää sauna välistä, sillä kello oli jo aika paljon. Meidän oli tarkoitus mennä istumaan iltaa kaverin luokse. Puolisoni lähti aiemmin sinne ja minä ja siskoni jäätiin laittautumaan ja tekemään kukkaseppeleitä. En ole koskaan tehnyt sellaista, ja ensimmäisestä versiosta tulikin ihan kamalan näköinen. :D Purin sen ja rupesin asettelemaan lehtiä ja kukkia tiheämmin ja lopulta seppeleestä tuli nätti. Seppeleen teossa ja laittautumisessa vierähtikin kolmisen tuntia, joten oltiin kaverin luona vasta yhdeltätoista. :'D Napattiin Kami-hauva meiltä mukaan, niin hän sai temmeltää aidatulla pihalla ja tutustua kaverin koiraan. Ennen nukkumaanmenoa käytiin vielä siskon kanssa Ounasvaaran huipulla ottamassa kuvia. Seuranamme oli miljoona itikkaa ja moni hyvä kuva oli pakko hyljätä, koska naama oli niissä täynnä itikoita. :'D



Juhannuksen mekkovalinta oli yllätys minulle. En yleensä pukeudu vaaleisiin väreihin, mutta nyt juhannusaattona oli sellainen fiilis, että olisi kiva kokeilla jotain vaaleaa, vähän sellaista luonnonlapsimeininkiä. Sisko toi mukanaan kaksi uutta ostamaansa mekkoa ja toinen niistä oli tämä valkoinen. Onneksi sisko päätyi itse toiseen mekkoon, niin minä sain lainata tätä vaaleaa mekkoa. Olin tuonut kotoa itselleni tumman kukkamekon juhannusta varten, mutta tämä vaalea mekko oli kivaa vaihtelua! Asusta tuli enemmän omatyyliseni, kun laitoin päälle myös tekonahkatakin ja mustat tennarit.

Olin laittanut järkkäriin varmaan jonkun väärän asetuksen, koska osasta kuvista tuli rakeisia. Harmi, etten huomannut sitä kuvaushetkellä.

Lauantaina käytiin aamupalan jälkeen uimassa. Heitin talviturkin viimein, mutta kauaa en kestänyt vedessä olla, sillä jokivesi oli vielä superkylmää. Uimisen jälkeen saunottiin ja tehtiin jalkakylpy seppeleen teosta jääneistä kukista ja lehdistä. Syötiin ja käytiin vielä illalla Saksalaisten sotilaiden hautausmaalla. Suosittelen käymään, jos käytte Rovaniemellä, se on todella vaikuttava paikka, mutta se ei ole auki talviaikaan. Illalla tehtiin sitten köyhiä ritareita ja katsottiin Bridgertonia. Ihanan rento juhannus. <3




Kommentit