Talviloma Lapissa

Palataanpa hetkeksi maaliskuuhun. Silloin minulla oli viikon mittainen loma (tai oikeastaan tenttiviikko, mutta ei ollut tenttejä), ja lensin Helsingistä Rovaniemelle. Lento oli vain puolitoista tuntia, eli vähemmän kuin bussimatka Turusta Helsinkiin. Pikkuveljeni perheineen asuu Rovaniemeillä, ja vanhempani tulivat myös viikoksi sinne Iisalmesta. Viikonlopun ajaksi siskonikin nuoremman tyttärensä kanssa tuli käymään, eli oli melkein koko perhe kasassa pitkästä aikaa. :)

Viikko vierähti nopeasti. Nautin Lapin kauniista luonnosta, käytiin lumikenkäilemässä ja kävelyillä. Pääosin vain vietettiin aikaa perheen kanssa. Kaupunkielämän vastapainoksi on ihanaa viettää lomaa luonnon keskellä ja rakkaiten ihmisten kanssa. Oli ihana viettää aikaa pienen veljentyttöni kanssa. Harmittaa, että välimatkaa meillä on niin paljon, olisi ihanaa nähdä useammin.



Yhtenä päivänä käytiin joulupukkia moikkaamassa ja Rovaniemen lähellä olevassa jäähotellissa, Arctic Snow Hotellissa. Olisin halunnut käydä Game of Thrones-jäähotellilla, mutta se oli niin kaukana, joten päädyimme vierailemaan lähempänä olevassa hotellissa. Sisäänpääsy oli kallis, mutta toisaalta sen ymmärtää, koska hotelli joudutaan kasaamaan joka vuosi uudestaan. Hotelli oli upea, mutta yllätyin, miten kylmä siellä sisällä oli. Ei olisi yhtään tehnyt mieli jäädä yöksi ja onneksi ei tarvinnutkaan. :D Muutenkin yö hotellissa maksoi aika huimia summia.. Pääsimme käymään jokaisessa hotellihuoneessa, ja jokainen oli eri teemainen, oli meriaihetta, hupihuonetta yms. Hotellissa oli myös jääbaari ja -ravintola sekä jääkappeli. Hotellissa oli jopa jääsauna! Sitä olisi ollut mielenkiintoista testata. Jos olet talvella matkalla Rovaniemelle, suosittelen vierailemaan jäähotellilla. Yöpymistä ehkä miettisin kahteen kertaan, en suosittele jos olet vilukissa niin kuin minä. :D Toisaalta, olisihan se ainutlaatuinen kokemus!






English translation:

Let's get back to March for a moment. Then I had a week-long holiday (or actually an exam week but I had no exams), and I flew from Helsinki to Rovaniemi. The flight was only one and a half hours, less than a bus ride from Turku to Helsinki. My little brother and his family live in Rovaniemi, and my parents also came there from Iisalmi. My sister came for the weekend with her younger daughter, so almost my whole family were there. :)

The week went fast. I enjoyed the beautiful nature of Lapland, snow shoeing and walking. Mostly just spent time with the family. It is wonderful to spend a holiday in the middle of nature and with the people I love. It was wonderful to spend time with my little niece. It is annoying that we have so much distance between us, it would be wonderful to see more often.
 
One day we went to see Santa Claus and then we visited the Arctic Snow Hotel, an ice hotel near Rovaniemi. I would have liked to visit Game of Thrones themed ice hotel, but it was so far away, so we ended up visiting a nearby hotel. The entrance was expensive, but on the other hand it is understandable because they have to build the hotel every year. The hotel was stunning, but I was surprised how cold it was inside. I'm happy I didn't have to spend the night in the hotel, too cold for me! : D The night at the hotel cost quite a lot of money also. We were able to visit every hotel room, each was decorated with a different theme. The hotel also had an ice bar and an ice chapel. The hotel even had an ice sauna! It would have been interesting to try. If you are going to visit Rovaniemi in winter, I recommend visiting the ice hotel. Maybe I would think twice about staying overnight, on the other hand, it would be a once-in-a-life-time experience.

Kommentit

  1. Onko toi sänkykin tehty jäästä? :D Hyi, kylmää jo ihan ajatuskin tuola nukkumisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on! On siinä joku porontalja päällä, mutta ei kyllä lämmitäis mua.. :D eikä kiinnostais maksaa 500e yöltä että pääsis tonne yöks palelemaan :D

      Poista

Lähetä kommentti