Knotfest 2022

Syksyn ensimmäisiä päiviä viedään, ja palaan vielä hetkeksi tämän postauksen kanssa kesään. En ole käynyt moneen kesään yhtään festareilla, joten oli niiiin ihanaa päästä kolmille festareille tänä kesänä! <3 Tässä postauksessa keskityn Turussa järjestettäviin Knotfesteihin, mutta niiden lisäksi kävin Rovaniemen Rock in the Cityssä ja Kuopion viinijuhlilla. Mihinkään noihin en koskaan aikaisemmin ollut osallistunut. Kaikki kolme olivat tosi ihania tapahtumia, vaikka Kuopion artistikattaus ei ollut ihan ominta musamakua, mutta Kuopio on ihana kesäkaupunki ja ei voi moittia tapahtumia, joissa saa Aperol Spritziä tuopista. :D Rock in the Cityssä näin paljon tiettyjä bändejä sekä artisteja ensimmäistä kertaa: Korpiklaanin, Herra Ylpön ja Huoran. Vanhoja tuttuja oli myös kuten Michael Monroe, Turmion Kätilöt ja Stamina. 

Viimeisimpänä festarina oli Knotfest, joka järjestettiin Pohjoismaissa ensimmäistä kertaa. Odotin eniten innolla Cradle of Filthin keikkaa, sillä se on ollut lempibändini yläasteelta asti, enkä ollut nähnyt bändi koskaan aikaisemmin livenä. Vihdoin se toteutui! Festarialue oli aika massiivisen kokoinen, en sen takia ihmettele, että Knotfest pidettiinkin niin kaukana keskustasta. Ymmärsin, että alun perin niiden piti olla yksipäiväiset, mutta myöhemmin venyivät kahdelle päivälle. Turkuun sattui juuri silloin myös Aurafestit, joten kaikki hotellit oli buukattu täyteen jo aikoja sitten. Onneksi minulla on kavereita Turussa, ja festaripäiviksi onneksi saatiin majoittua kaverin asunnolla Turun keskustassa. Ja kuten yleensä tuntuu käyvän Turussa festareiden aikaan (tai ainakin Ruissin) sää suosi kunnolla festarikansaa. Oli kauhea helle, ja silti oli pakko laittaa musta Filthin t-paita päälle, joka ei ollut ihan vilpoisin vaihtoehto :D Mutta en valittanut, kiva että oli hyvä sää ja festarit muutenkin sujuivat hyvin. Eka päivänä parhaimmat ja itseäni kiinnostavat keikat vetivät Arch Enemy, Lamb of God ja Nightwish. Lamb of Godin keikan aikana oli vähän liian aggressiivinen pitti omaan makuun, silloin ei ole kiva jos niitäkin tönitään, jotka eivät ole pitissä. :'D Eniten noista kolmesta bändistä kuuntelen nykyään Arch Enemyä, mutta olen vanha Nightwish-fani, joten melkein kaikki keikan biisit olivat minulle tuttuja. Täytyy kyllä hehkuttaa, miten upea laulaja Floor on, hänellä on mieletön ääni! Kuuntelin Nightwishiä todella aktiivisesti siihen asti kun Tarja potkittiin pihalle, ja tuli kyllä tippa linssiin kun bändi esitti Sleeping Sunin keikalla! <3 Kaikki biisit kuulostivat todella hyviltä livenä, sain siitä innostuksen tutustua uudempaan tuotantoon.


 

Ensimmäisen festaripäivän jälkeen mentiin nukkumaan ilman sen kummempia jatkojuhlia. Huomaa, että on tulossa vanhaksi, kun pelkkä selvinpäin festareilla pyöriminen väsyttää niin paljon, että heti festareiden jälkeen on pakko päästä nukkumaan. :D Muutenkin kumpanakin päivänä oltiin festarialueella ihan alusta loppuun saakka, eli melkein kellon ympäri. Toisena festaripäivänä käytiin ensin thairavintolassa tankkaamassa ja mentiin sitten festarialueelle. En oikeastaan odottanut siltä päivältä muuta kuin Cradle of Filthin keikkaa, mutta olihan se kiva nähdä myös Slipknot, sillä tiesin, että heillä on vauhdikas ja mahtipontinen lavashow. Knotfesteillä oli päälavan edustan kattava Golden Circle-alue, jonne pääsi vain kalliimmat liput ostaneet. Harmitti tällainen systeemi, mutta minkäs teit. Odotin Filthin keikkaa halvemman alueen eturivissä, josta näki kyllä paremmin, mutta olisihan se ollut hienoa olla ihan lavan edessä eturivissä! Keikka oli hieno ja settilista oli mielettömän hyvä! Biisejä oli poimittu useammalta levyltä, niin vanhempaa kuin uudempaa tuotantoa. Toivottavasti nään bändin uudestaan ensi kesänä. <3 Keikan jälkeen sain kuulla, että yksi rovaniemeläinen tuttu oli vain kävellyt sinne Golden Circle-alueelle, eikä häneltä oltu tarkistettu mitään spesiaalilippua tai -ranneketta, joita hänellä ei siis ollut. Että sellainen toimiva systeemi. :D Harmitti vähän, että olisi ollut mahdollisuus nähdä Filth lähempää ja varmaan kalliimman lipun ostajiakin harmittaa, että ovat ostaneet kalliimman lipun ja silti halvemman lipun ostaneet pääsivät myös alueelle. Toisaalta pääasia, että näin bändin ja siis ihan kirjaimellisesti näin, enkä vaan kuullut, mitä monesti käy kun tällainen pätkä on ihmismassassa. :D Slipknotin keikan aikana yritettiin olla ihmisjoukossa, mutta en nähnyt lavalle, joten siirryttiin sivummalle, mistä näki hyvin lavalle, vaikkakin se oli kaukana. Slipknotin, eli pääartistin, jälkeen oli vielä Huoratronin keikka pikkulavalla. Sitä olisi voinut kuunnella ja tanssia loppuun asti, mutta lähdettiin hieman aikaisemmin, jotta vältyttäisiin ruuhkalta.

Knotfest oli järjestetty todella hyvin. Alue oli riittävän suuri, jollon 45 000 ihmisen kävijämäärä ei tuntunut ahdistavalta tai ahtaalta. Ruokakojuihin sai varsinkin toisena päivänä jonottaa pitkään, mutta esimerkiksi alueelle sisälle pääsi melkein heti eikä bajamajoihinkaan tarvinnut jonottaa. Myös bussikuljetus oli järjestetty hyvin ja jäätävän pitkästä jonosta huolimatta bussin kyytiin päästi puolessa tunnissa. Vähän rahastuksen meininki tuntui olevan siinä Golden Circlessä ja Slipknot-museossa, jonne sisäänpääsy maksoi viisi euroa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin todella onnistuneet festarit, ja toivottavasti ne järjestetään ensi vuonna uudestaan Suomessa!

Oletko sinä ollut festareilla tänä vuonna? :)




Kommentit

  1. Kuulostaapa menestyksekkäältä festarikesältä! Nummi jäi tällä kertaa itselleni ainoaksi festariksi, ellei Wardrunan keikkaa Oopperajuhlilla lasketa. Ensi kesäksi säästän enemmän rahaa ja käyn kaikkialla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nummi ois kiva joskus kokea! Haha sama, haluun käyä kaikilla hyvillä festareilla ens kesänä! <3

      Poista
  2. Aika kivan kuuloinen tapahtuma niin järjestelyistä esiintyjiin asti! Cradle of Filth olis kyllä joskus hienoa nähdä livenä :)

    Mut on jo useamman vuoden pitänyt musiikkifestareilta poissa epämukavuuden pelko :D Mun ulkofestarimielikuvissa puolet tapahtumasta on jonottamista, aina on joku joka heiluu liian kännissä ja istua voi ainoastaan maassa tai anniskelualueella. Toisaalta nyt olis pikkuhiljaa kiva pitkästä aikaan kokeilla festarointia. Kokemus voi olla hyvinkin erilainen, nyt kun on älynnyt että sinne voisi laittaa jotain mukavampaa vaatetta korsetin ja platformien sijaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli niin unelmien täyttymys viimein nähdä!! <3

      Tollasta ne festarit voi pahimmillaan olla. Humalaisten ihmisten takia en viihtyny Slipknotin yleisössä vaan mentiin sitten kauemmas. Onneks noi oli silleen hyvin järkätty, että ainoostaan ruokaa ja bändipaitoja joutu jonottaa jonkin aikaa, mut vessaan ja vesipisteelle pääs heti.

      Poista
  3. Onpa upeeta, että pääsit nauttimaan festareista oikein kunnolla! Ja jos knotfestareilla oli hirveä helle ja olit ulkona koko päivän keikoilla, ei ihme jos vähän illasta väsyttää. 😅 Mä olen käynyt lähinnä yksittäisillä keikoilla ja kaupunkifestareilla, joten ei tullut tänäkään vuonna halua mennä mihinkään isoon leirintäolosuhteissa tapahtuvaan tapahtumaan. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ihanaa! <3 En mäkään haluais mennä telttailemaan festarialueelle, ehkä oon liian kermaperse, mut mä tarviin oikeen sängyn, en riitä retkipatja ja makuupussi. :D Plus oikee suihku on ihan must!

      Poista

Lähetä kommentti