Kukkia hameessa ja glitteriä kynsissä

Toivottavasti olette ehtineet nauttia ihanasta kesästä! Nykyään mulla on vahvasti sellainen fiilis, että en haluaisi lähteä kesällä minnekään rantalomalle etelän lämpöön. Suomen kesä on niin kaunis ja lyhyt, joten pitäähän siitä ottaa kaikki ilo irti! Mielummin sitten syksyn loska-ajan iskiessä lähtisin jonnekin lämpimään. Viime aikoina olen haaveillut taas Italiaan lähdöstä. Vaikka olen siellä kaksi kertaa asunut, on siellä vielä niin paljon nähtävää! Katsotaan, toteutuuko reissu tänä vuonna. 

Tulin Iisalmeen lapsuudenkotiin juhannusviikon keskiviikkona ja olen täällä edelleen. Ensi maanantaina tai tiistaina lähden takaisin Rovaniemelle. Nautin todella paljon täällä maalla olemisesta, kesäiset maalaismaisemat ovat niin kauniit! Ja on ihanaa lukea ulkona ja samalla kuunnella hiljaisuutta. Viime kesänä ehdin olla täällä alle viikon, joten mahtavaa, että tänä kesänä on ollut enemmän aikaa. Päällimmäisenä syynä tänne tuloon oli paikallinen kesäteatteri, jossa soitan ja laulan. Toki olisin varmasti tänne muutenkin tullut, mutta nyt tällä kerralla tämä reissu ei ollut pelkästään lomareissu vaan töitäkin on ollut. Ensi-ilta oli 29.6. ja esityksiä on vielä tämän viikon perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Mukavaa on ollut, mutta on tämä tiuha esitystahti välillä tuntunut myös uuvuttavalta, melkein jokaikinen ilta viimeisen kahden viikon aikana on vierähtänyt teatterilla. Olen ihan pienestä asti ollut kesäteatteritoiminnassa mukana, välillä näyttelemässä, välillä laulamassa, välillä molempia tekemässä. Nyt ennen tätä tämän kesäistä ehti vierähtää varmaan kymmenen vuotta, etten ole ollut mukana missään kesäteatterissa. Varsinkin näyttelijänä oleminen sitouttaa niin paljon, niin en ole hakenutkaan mihinkään teatteriin tämän pitkän tauon aikana. Harjoitukset usein alkavat jo keväällä ja joissain teattereissa esityksiä on todella paljon kesän aikana. Onneksi tällä teatterilla, jossa olen soittamassa, on vain yhdeksän esitystä plus kenraali. Harjoituksissa olin muutaman kerran mukana ennen esitysten alkamista, mutta toimitin etukäteen teatterilaisille audiot biiseistä niin saivat harjoitella niiden kanssa. Biisit ovat vanhoja hittejä, esimerkiksi tangoa ja on siellä Rentun ruusut ja Paratiisitkin. Näytelmä on Maria Jotunin Miehen kylkiluu ja tämä kyseinen versio sijoittuu 60-luvulle.


Koska näyttelijöillä on 60-luvun vaatteet, pakkasin minäkin mukaan sellaista vaatetta, mikä ainakin jotenkin sopisi teemaan. Toki tämä Hell Bunnyn kukkahame pääkalloineen ei ihan vastaa 60-luvun muotia, mutta eipä minua niin paljon esityksen aikana näe, koska istun pianon takana. :D Nämä asukuvat on siis napattu alkuviikosta juuri ennen teatterille lähtöä. Meinasin laittaa kunnon rajaukset kajaalilla, mutta oli niin helle, että ne olisivat varmaan esityksen aikana valuneet poskille. Helteellä en yleensä jaksa kauheasti meikata. En muuten muista, ovatko nämä pinkit converset näkyneet täällä blogin puolella, ostin ne kirpparilta viime syksynä. Laventeleista converseistani katkesi kengännauhat, enkä ole saanut aikaiseksi hommata uusia nauhoja. Onneksi oli nämä pinkit vaihtoehtona ja sopivat tämän hameen kanssa hyvin. Haluaisin myös jonkinlaiset mustat kevyemmät kengät, sellaisia minulla ei nyt ole ollenkaan. Mustat balleriinat olisivat kivat.

Kävin muuten toukokuun lopussa laitattamassa kynnet ihan ensimmäistä kertaa ja juhannusviikolla kävin uudestaan! Ensimmäiset kynnet olivat aika mustat erilaisilla yksityiskohdilla, nyt sitten vähän repäisin ja laitatin glitteriä! Aluksi meinasin ensin, että laitettaisiin ihan vain mattavioletit, mutta sitten kynsien laittaja näytti näitä glittervärejä ja ihastuin! Näistä tuli tosi kivat kesäkynnet ja piristävät päivää todella paljon. Minulla ei koskaan pysy tavallinen lakka paria päivää pitempään, joten on ollut ihanaa, kun kynnet ovat näyttäneet hyviltä pitkään. Toki tässä pituudessa on ollut totuttelemista, näitä kynsiä kun ei voi leikata. Mulle ei siis laitettu rakennekynsiä, vaan ihan omien päälle laitettiin lakat ja jotkut rakenneaineet (?). Mulla on aina ihan lyhyet kynnet, mutta toki nämä ovat nyt parissa viikossa kasvaneet ja yleensä leikkaan kynnet heti, jos ne kasvavat pituutta yli sormen pään. Seuraavaksi haluaisin mustat kynnet, joissa on valkeat puolikuut!

Miten teillä on kesä sujunut? :)





Kommentit

  1. Ihanan kesäinen asu! Mulla kanssa kynsilakat rapistuu heti pois, ja yksi syy voisi olla se, että kaikki lakkapullot on useita vuosia vanhoja. Kannattaisi varmaan hankkia jotain, jossa parasta ennen -päiväys ei ole mennyt jo ennen pandemiaa. 😅

    VastaaPoista

Lähetä kommentti