Amsterdam, kanaalien kaupunki

Eilen palattiin kaverini kanssa kotiin reililtä, olipahan reissu! Kuukausi meni tosi nopeasti. Ihana oli reissata, mutta yhtä ihanaa oli tulla takaisin omaan kämppään ja nukkua omassa sängyssä. <3 Viimeisen viikon aikana alkoi hieman reppureissailu kyllästyttämään, joten voisin sanoa, että tuo kuukauden mittainen matka oli just sopiva, pitempään ei varmaan olisi jaksanut. Ei nimittäin ollut ihan rentouttavin reissu aina, sillä oltiin lähes koko ajan liikkeessä, käveltiin aina koko päivä ja paljon meni aikaa matkustamiseen yhdestä kaupungista toiseen. Kaikkialla ei saanut aina hyvin nukuttua, esimerkiksi hostelleissa, sillä huoneessa oli monta tyyppiä eikä täyttä rauhaa ja hiljaisuutta ollut. Monet yöt meni myös bussissa istuen, eikä sielläkään uni tullut helposti. Silti kommelluksista ja väsymyksestä huolimatta oli aivan mahtava reissu, nyt on yksi kohta bucket lististä ruksattu yli. :)

Ensimmäinen kohteemme oli Amsterdam. Lennettiin sinne maanantaina 20.5., tai oikeastaan oltiin jo seuraavan päivän puolella, sillä koneemme oli myöhässä. Tarkoituksena oli kävellä hostellille, mutta oli jo niin myöhä, joten päädyttiin menemään sinne taksilla. Saavuttiin hostellille kahden aikoihin yöllä. Oli kiva hipsiä huoneeseen kännykän valossa, ei kehdattu laittaa valoja, koska kaikki muut huoneessa nukkui jo. Ei nukuttu kauhean hyvin, joten noustiin aikaisin ja lähdettiin etsimään aamupalaa. Lähimarketista löytyi vaikka mitä, edullisia smoothieita ja vegaanisia "liha"pasteijoita, nam! Aamupalan jälkeen kierreltiin iltapäivään asti kaupunkia aika päämäärättömästi, sillä molemmat tykätään vaan suunnittelemattomasti kävellä ja tutustua kaupunkiin. Nälän iskiessä suunnistettiin kohti Vegan Junk Food Baria, joka on nimensä mukaisesti vegaanista mättöruokaa tarjoava paikka. Olin saanut suosituksia paikasta, joten pitihän sitä testata ja oli ihan mielettömän hyvät burgerit! Ja liikaa vaihtoehtoja, yleensä olen tottunut että ravintolasta löytyy pari kolme vegaanista vaihtoehtoa ja niitten kanssakin valinta on vaikeaa, nyt oli koko menu täynnä kaikkea hyvää. :D Syömisen jälkeen kierreltiin vielä jonkin aikaa. Oli niin kylmä ilma eikä kumpikaan ollut pakannut mukaan mitään lämpimää kevyttä takkia lukuunottamatta, joten mentiin Primarkiin, josta ostin halvan hupparin. Laatu oli jotain ihan jäätävää, huppari oli ihan nukkainen jo muutaman päivän päästä. Mentiin hostellille aikaisin, sillä oltiin väsyneitä koko päivän kävelemisen ja lyhyiden yöunien takia.





Seuraavana päivänä käveltiin ensin katsomaan Anne Frankin taloa, eli taloa missä Anne Frank piileskeli natseilta. Ei päästy sisälle, sillä ei tiedetty että liput olisi pitänyt varata jo etukäteen, harmi. Sen jälkeen käveltiin katsomaan Red Light Districtiä. En tiennyt, että paikka oli niinkin iso, se on kuin kaupungin osa, joka on täynnä ikkunoita, joissa on "esillä" vähäpukeisia naisia ja erilaisia erotiikkaliikkeitä. Jännä, että siellä on kirkkokin ja kirkkoa vastapäätä näitä näyteikkunoita. :D Nälän iskiessä ostettiin marketista evästä ja syötiin kanaalin vieressä. Iltapäivällä mentiin Vondelparkiin istuskelemaan, se on kaunis puisto lähellä keskustaa. Illalla painuttiin hostelliin nukkumaan, tai niin ainakin ajateltiin. :D Keskellä yötä heräsin kun joku uusi matkalainen tuli huoneeseemme. Samaan aikaan kaverini alapediltä kuiskasi, että häntä oli juuri purrut lude. Hänen sängystään löytyi kaksi ludetta. Ei helvetti. Ällötti niin kamalasti, pakattin kamat ja mentiin respaan kertomaan asiasta. Istuttiin aulassa aamuun asti ja odotettiin että marketit ja pesulat aukeaisivat. Kello kahdeksalta riennettiin lähimarkettiin ja ostettiin pesuaineita ja minigrip-pusseja. Sitten etsittiin lähin itsepalvelupesula, ja pestiin ihan KAIKKI, eli vaatteet, laukut, rinkat ja kengät pesukoneessa 60 asteessa ja kuivattiin vielä kuivausrummussa. Se pitäisi tappaa kaikki mahdolliset luteet. Ei meidän rinkoissa ja vaatteissa pakosti ollut luteita, mutta ei haluttu ottaa mitään riskiä. Oli sekin operaatio, huh. :D Pakattiin kaikki sitten minigrip-pusseihin ennen rinkkaan pakkaamista, ihan siltä varalta ettei jossain muussa hostellissa ole luteita. Ihan väsyneinä jo kikateltiin tätä huonoa tuuria, mutta onneksi sen verran oli onnea matkassa, että löydettiin pesula, missä ei ollut henkilökuntaa paikalla. En nimittäin usko, että rinkkoja olisi saanut pestä pesukoneessa.. :D Ja jos ei oltaisi pystytty pesemään rinkkoja, en olisi uskaltanut couchsurfata tai mennä kaverin luokse yöksi seuraavissa kohteissamme, sillä en halunnut mitään riskiä siitä, että kantaisin luteita mukanani. Mutta, loppu hyvin kaikki hyvin, pesuoperaation jälkeen vietettiin vielä yksi päivä Amsterdamissa. Koko päivän oltiin tosi väsyneitä ja jouduttiin kantamaan rinkkoja (hostelliin olisi voinut jättää säilytettäväksi, mutta ei oikein innostanut tuossa kohtaa..). Silloin oli vähän semmonen haluunkotiinäkkiäväsyttää-fiilis. :D Illalla lähti Flixbus kohti Munichia, luvassa oli 12 tunnin bussimatka.

Ihastuin Amsterdamiin täysin, lukuisat kanaalit ja hauskat pitkulatalot tekevät kaupungista uniikin. Pilvi haisee joka kadulla ja erilaisia space cakeseja saa ostettua vähän kaikkialta. :D Kaupungissa on hyvät pyörätiet kaikkialla, joten pyörällä liikkuminen ympäriinsä on helppoa. Keskusta ei kuitenkaan ole kauhean suuri, joten joka paikkaan pääsee kävellenkin, ja sillä tavoin näkee kaupunkia mielestäni parhaiten. Ihana Amsterdam, tulen vielä takaisin. <3






English translation:

Yesterday I came back home from the interrail trip. The month went past really fast. It was wonderful to travel, but it was also lovely to come back home and sleep in my bed. <3 During the last week, I got a bit tired of backpack life, so I could say that that month-long trip was a good length for the trip. It wasn't always the most relaxing trip since we were walking all days and spent a lot of time travelling from one city to another. Not everywhere was always easy to sleep, for example in hostels, because there were other people in the room and not always peace and quiet. Many nights we also spent in the bus, and there sleeping was not easy. Still, despite the mishaps and fatigue, it was a great trip, now I can cross over one thing from my bucket list. :)

Our first destination was Amsterdam. We flew there on Monday, May 20th, or it was actually on the next day because our plane was late. We wanted to walk to the hostel, but it was so late so we decided to go there by taxi. We arrived at the hostel at two o'clock at night. We didn't sleep very well, so we got up early and went to buy some breakfast. After breakfast, we admired the city until the afternoon,  we both like to without specific plans and just explore the city. When we got hungry we went to Vegan Junk Food Bar. I had received recommendations from the place, so I wanted to test it and it was just so good! After eating we explored the city once again. There was so cold weather, and neither of us had packed anything warm except a light jacket, so I went to Primark, where I bought a cheap hoodie. The quality was awful, but I needed something warm. We went to the hostel early, we were tired of walking all day and having a short night's sleep.

The next day we first walked to see Anne Frank's house, the house where Anne Frank hid from the Nazis. Couldn't get inside, because we didn't know that tickets should have been booked in advance, too bad. Then we went to see Red Light District. I didn't know that the place was so big, it's like a part of the city full of windows with prostitutes. In the afternoon we went to Vondelpark to relax, it is a beautiful park near the center. 


I fell in love with Amsterdam completely, it has numerous canals and cute houses making the city unique. Feels that everyone is smoking a joint and different space cakes can be bought everywhere. : D The city has good bike paths everywhere, making it easy to ride bicycle around. However, the center is not terribly large, so every place can be reached by foot, and this is the best way to see the city. Wonderful Amsterdam, I'll be back. <3

Kommentit

  1. Ai kamala tuota lude-episodia! :O Onneksi saitte pestyä kaikki ja pakattua minigrip- pusseihin, ihan kamala juttu ja ne leviää kyllä älytöntä vauhtia kaikkialle muuallekin. :( Muuten vaikuttaa kyllä ihan jees reissulta, mutta itsellä jäisi varmaan pahiten mieleen tuo keissi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei ollu tuuria mukana. :D Ja kyllä aina hostelleihin mennessä oli vähän semmonen yök-fiilis, että onkohon täälläkin luteita.. Osaapahan nyt aina reissun päällä tarkistaa, onko luteiden jälkiä yöpaikassa, aikaisemmin en ole koskaan törmännyt luteisiin, enkä aiemmin ole tarkastanut sänkyä tms luteiden varalta.

      Poista

Lähetä kommentti