Thursday, January 2, 2014

What I want and what I did

On se niin kiva ja kätevä tämä blogi, kun voi palata ajassa taaksepäin ja tarkastella, että mitäs lupauksia sitä lausuikaan viime vuodelle!

Tavoitteeni vuodelle 2013:

1. Opin puhumaan sujuvaa italiaa
  --> Ennen Italiaan muuttoani olin varma siitä, että opin puhumaan sujuvaa italiaa puolen vuoden Italiassa olon jälkeen. Nyt olen asunut täällä etelän lämmössä jo viisi kuukautta ja italian kielentaitoni on kaukana sujuvasta. :D Pitäisi vain rohkeasti irrottautua siitä tutusta ja turvallisesta englannista niin oppisin italiaa paljon nopeammin! Tavoitteeni on, että puhun sujuvaa italiaa ennen kuin muutan takaisin Suomeen, eli minulla on yli puoli vuotta vielä aikaa opetella. ;)
-->Opin kyllä puhumaan ihan sujuvaa italiaa, mutta en ihan niin sujuvaa kuin olin alunperin ajatellut, haaveissani oli, että Italian vuoteni lopulla puhuisin italiaa yhtä sujuvasti kuin puhun englantia.

2. Pääsen yliopistoon tai ammattikorkeakouluun
  --> Hain viime keväänä opiskelemaan englannin kielen kääntämistä ja vaatetusmuotoilua. Kumpaankaan en päässyt, joten tänä keväänä olisi tarkoitus yrittää uudestaan.
-->En valitettavasti päässyt yliopistoon, olin niin pettynyt kun sain tietää pääsykokeiden tulokset! Toivottavasti onni olisi myötä tänä keväänä...

3. Laihdutan ainakin viisi kiloa. Italia ei syyttä ole tunnettu hyvästä ruuastaan, ja nyt haluaisin eroon näistä kiloista, jotka olen täällä asuessani hamstrannut kroppaani..
-->Tämän toteutin ja vielä vähän enemmän! Yhteensä laihdutin kahdeksan kiloa, mutta kaksi niistä on kyllä tullut salakavalasti takaisin :D Enkä edes uskalla ajatella, paljonko on kertynyt vyötärölle tässä joululoman aikana..

4. Vähemmän koneella istumista, vähemmän television katsomista ja enemmän urheilua ja luovaa tekemistä. Italiassa ollessa luovat harrastukseni ovat jääneet aika taka-alalle. Ompelen ja neulon harvoin, piirrän sitäkin harvemmin. Kirjoitan silloin tällöin. Juoksuharrastuksesta olen sentään pitänyt kiinni.
-->No jaa.. tämä oikeastaan toteutui vasta loppuvuoden puolella, kun aloitin uuden koulun elokuun lopussa. Kouluaikana ei vaan yksinkertaisesti ole mahdollisuutta istua koneella koko aikaa, minulla ei edes ole nettiä läppärissäni. Koen tämän positiivisena asiana, jääpähän aikaa kaikkeen muuhun.

5. Edelliseen liittyen haluan aloittaa uudelleen salilla käymisen ja sen rinnalla aloittaa jonkin uuden tai vähemmän uuden urheilulajin. Olen miettinyt zumban jatkamista, sitä harrastin melkeinpä kaksi vuotta, mutta en ole vielä Padovasta löytänyt/jaksanut etsiä sopivaa paikkaa tälle harrastukselle. Sitten olen myös miettinyt spinningin aloittamista, katsotaan nyt, toteutanko tämän.
-->Salilla käymisen toteutin! Italiassa asuessa ostin kuukauden jäsenyyden erääseen saliin, sen jälkeen saliharjoitellu jäi unohduksiin, kunnes aloitin sen taas syyskuun alussa. Siitä lähtien olen käynyt säännöllisesti joka viikko, jopa nyt joululoman aikaan. Olen ihan koukussa! Salilla on niin ihanaa purkaa stressiä ja kun tulokset alkavat näkyä peilissä, se vaan motivoi harjoittelemaan lisää. :)


Tavoitteeni vuodelle 2014:

1.
Preppaan italiaa ihan tosissaan, tavoitteena pyrkiä yliopistoon kieltä opiskelemaan, joten keväällä pitäisi olla kielitaito aika paljon parempi jos halajan yliopiston kirjoille päästä! Mutta vaikka suunnitelmat jossain vaiheessa opiskelupaikan suhteen muuttuisikin, italian tasoani aijon silti korottaa. Kielten opiskelusta ei ole ikinä haittaa.2. Uusitaanpas nyt viime vuoden lupaus! Tavoitteena siis edelleen päästä yliopistoon tai korkeakouluun. Mutta että mille alalle, se selviääköön sitten keväällä. Suurin haaveeni olisi musiikki, mutta kielten opiskelu tulee hyvänä kakkosena.

3. Hankin ensimmäisen tatuointini. Olen jo pitkään miettinyt useampaakin tatuointia, ja tavoitteena on toteuttaa jokin niistä.4. Suoritan avoimessa yliopistossa kasvatustieteen perusopinnot (25op) loppuun. Ja sen aloittamani viiden opintopisteen kehityspsykologian teen myös valmiiksi!!5. Hankin itselleni töitä kesäksi.English translation:

Here are some promises for the year 2014:

1. I will upgrade my Italian level. I'm going to apply to study the language in university, so there's lots of things to be studied if I want to reach this goal! And if I change my mind about the studies, this upgrading goal is still on. There's never harm in studying languages.

2. This promise I made also last year: Get accepted to university!!! But to study where and what, that will be revealed in the spring. My number one choice would be music and second one is language studies.

3. I will get my first tattoo. I have dreamed of it for many years!

4. I will finish my education science studies in open university. And also psychology!

5. I will get a job for the summer.

No comments:

Post a Comment