Kiireinen syksy

Taas kerran venähti tämä blogin päivittäminen... Voisinpa sanoa syyksi sen, että olen ahkerasti kirjoittanut gradua koko syksyn, mutta totuus on, etten ole tehnyt koulujuttuja oikeastaan ollenkaan. :D Luentoja minulla on todella vähän, joten suurin osa opiskelusta pitäisi tehdä itsenäisesti, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkä johtuu siitä, että tapasin yhden ihanan tyypin, joten syksy on sitten mennyt muissa aatoksissa. :) Jännä, miten sitä silti on päivät täynnä kaikenlaista, eikä koulujutut ei ehdi tekemään...

Syyskuussa sain vihdoin kauan odotetut kandin paperit postissa! Valmistuin kesällä, mutta tutkintopapereita sai odottaa näin kauan. Jatkoin nyt syksyllä suoraan maisterivaiheeseen, yleensä humanistisissa aineissa ei kauheasti kandin papereilla tee mitään, ainakaan kieliaineissa. Virallisesti kandidaatin tutkintoni pääaine on italia, mutta kirjoitin kandin myös musiikkitieteestä, joten siitäkin minulla on pätevyys. Tutkinnon valmistuttua vaihdoin pääaineen musiikkitieteeseen ja aloitin (tai siis tarkoitus on aloittaa...) gradun työstämisen. Olen tahkonnut kursseja näiden kolmen yliopistovuoden aikana niin paljon, että minulta ei puutu enää maisterintutkinnosta kuin muutama hassu kurssi ja gradu. Italiasta teen syventävät loppuun, ja siitä pitäisi jonkinlainen sivuainetutkielmakin tehdä. Syventävät tarvitaan yhdestä kielestä, jos haluaa saada lukio-opettajan pätevyyden. En halua opettajaksi, mutta ajattelin, että pedagogiset opinnot on hyvä lisä tutkintoon, ja voin sitten tarvittaessa tehdä vaikka opettajan sijaisuuksia, jos ei muita töitä ole valmistumisen jälkeen tarjolla.



Mitäs muuta syksyyn on kuulunut? Ahkerasti olen salilla käynyt, jännä että siihen liikenee aikaa, mutta ei gradun kirjoittamiseen. :D Pitää varmaan mennä kirjastoon opiskelemaan, että saan jotain aikaiseksi.

Syyskuussa kävin minilomalla Italiassa, koska ystävälläni oli häät siellä. Houkuttelin tätini reissukaveriksi, olisi ollut vähän ankeaa reissata yksinään. Vietettiin muutama päivä Roomassa turistivilinässä ja sitten loput lomasta Formiassa, missä ystäväni asuu. Katolilaiset häät olivat aika erilaiset verrattuna suomalaisiin häihin, häistä tulossa oma postauksensa! Ehkä teen myös jonkun postauksen muusta reissusta, katsotaan, reissupostauksia on niin kauheasti jonossa. :D En ole vielä kaikkia reilimaitakaan tänne päivittänyt, mutta pikkuhiljaa. Kävin myös pari viikkoa sitten Teijon kansallispuistossa telttailemassa, oli upeat maisemat! Siitäkin voisi oman postauksensa tehdä.

Kävin pitkästä aikaa myös keikalla, Saaristobaarissa soittivat Humavoid ja Brymir. Kumpikaan ei ollut kauhean tuttu minulle etukäteen, mutta Brymiriin tykästyin kovasti! Harmi, että Turussa ei ole kauheasti hyviä keikkapaikkoja, tuo Saaristobaari ei ollut kovin kummoinen keikan pitämiseen. Joulukuussa Turkuun tulisi Amorphis ja Moonspell, jospa pääsisin niitä katsomaan!

Mitäs teille kuuluu? :)



English translation:

Once again, I've not been able to update the blog ... I wish I could say that it is because I have written a master's thesis and it has consumed my time throughout the fall, but the truth is, I have not done any school stuff at all. :D I have very few lectures, so most of my study should be done independently, but I haven't done anything. Maybe it's because I met one lovely person, so autumn has gone so fast. :)

In September I finally got the long awaited bachelor's degree in the mail! I graduated in the summer but had to wait so long for my degree papers. Now, in the fall, I continued straight to the studies for the Master's degree. In my field you don't do much with Bachelor's degree. Officially, my bachelor's degree's major subjet is Italian, but I also wrote a bachelor's degree in musicology, so I am qualified also with that. After graduation I switched my major to musicology and started (or are about to start ...) working on my thesis. I have done so many courses during my three-year time in uni so for the Master degree I lack only couple of courses and the thesis.  


What else? I have gone to the gym regularly, funny how I have time for that but not for writing thesis...

In September I went on a mini vacation to Italy because my friend had a wedding there. My aunt came with me, which is nice so I didn't have to travel alone. We spent a few days in Rome and then the rest of the vacation in Formia, where my friend lives. Catholic weddings were quite different compared to Finnish weddings (usually people are Lutherians here), I will write more about the wedding later. 


After a long time I also went to see some gigs, Humavoid and Brymir played in Turku. Neither of them was very familiar to me, but I really liked Brymir! Too bad that Turku doesn't have good places for gigs, at least that bar was not a good one for gigs. In December Amorphis and Moonspell will come to Turku, I hope I will see them!


Kommentit

  1. Olipa kiva lukea sun kuulumisia! :) Mun mielestä myös tämä syksy on mennyt hurjan nopeasti, ihan käsittämätöntä että kohta on Halloween ja sitten pitääkin jo alkaa ihan tosissaan miettiä joululahjoja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Jep, ihan liian nopeesti menee aika, onneks alotin joululahjasukkien neulomisen jo elokuussa ettei tuu kiire. :D

      Poista

Lähetä kommentti