Parkatakki ja maiharit

Tänään luvassa viime syyslomalla otetut asukuvat. Tänä syksynä tein yllättävän teon ja ostin vihreän parkatakin Indiskalta. Tiedättekö sen tunteen, kun näette jonkin asian kaupassa ja se on vaan pakko saada vaikka et ole varma onko se edes tyyliäsi? Näin kävi minulle tämän takin kanssa. Piipahdin pitkästä aikaa Indiskassa ja pam näin tämän takin heti kun astuin sisään. Ja ihastuin täysin. Olen haaveillut vähän rennommasta takista, jossa olisi huppu ja se olisi lämmin. En vaan kyllä olisi ikinä uskonut, että olisin päätynyt vihreään väriin, sillä en omista mitään vihreää vaatetta. Tai takkiin, joka ei ole minulle 100 prosenttisesti istuva. Hihat ovat liian pitkät ja koko on aika reilu, mutta toisaalta se lisää takin rentoutta. Takki on ihanan lämmin ja rento päällä: kivaa vaihtelua villakangastakeille, joita käytän yleensä talvisin. Iso huppu on helppo vetää pään suojaksi. Aina en tykkää käyttää talvella pipoa, sillä se sähköistää ja sotkee tukan, ja silloin lämmittävä huppu on must.


Tänä syksynä olen tehnyt myös paljon kivoja kirppislöytöjä, ja tämä mekko on yksi niistä. Turun puutorin läheisyyteen avattiin uusi kirppis tänä vuonna, ja sieltä olen löytänyt kaikki kirppislöytöni. Hinnat tällä kirppiksellä ovat edulliset, tästäkin mekosta taisin maksaa vain kaksi euroa ja samalla hinnalla löysin myös ihanan mustan pitsimekon. Tykkään tästä trikoomekosta todella paljon, se on mukava päällä ja kuvio on hieno, läheltä katsottuna se näyttää ihan neulotulta. Selkäpuoli on avonainen. Juuri tällaisista mekoista tykkään nyt eniten: pituus alle polven, vyötärö tulee esiin ja helmaa löytyy. Ja punainen väri tuo vähän piristystä muuten aika tummaan vaatekaappiini.

Stalker behind the tree (my niece :D)

Ostin tänä syksynä myös uudet kengät. Halusin parkatakin kanssa ihan perusmustat maiharit ja nämä löysin Citymarketista. Sain vieläpä 30 prosenttia alennusta. Ehkä joskus raaskin ostaa Dr. Martensenit, mutta nyt mennään näillä. Minulta löytyy parit pitkävartiset maiharit kengäkaapista, mutta molemmissa on vetoketjut menneet rikki. Toiset korjautin jokunen vuosi sitten, mutta eivät ne kauaa kestäneet. Tykkään kummistakin kengistä todella paljon, mutta en tiedä raaskinko niitä enää korjauttaa, sillä molemmat kenkäparit olen ostanut edullisesti ja vetoketjujen vaihto maksaa saman verran kuin kengät maksoivat aikanaan.



Viime syysloma oli ihana ja hieman erilainen, sillä yleensä olen syyslomalla päivisin yksin vanhempien luona, sillä he ovat töissä, mutta tänä vuonna loma sattui samaan aikaan kuin oululaisilla, joten siskontyttöni Oulusta tulivat meille ja myös veljeni vauvansa ja tyttöystävänsä kanssa Rovaniemeltä. Veljelläni oli vielä viikko isyyslomaa viettämättä. Toisaalta tykkään viettää syyslomani rauhassa, mutta toistaalta oli ihana, kun lähes koko perhe oli koolla. Siskoni oli töissä, joten hän ei päässyt tulemaan, mutta kaikki muut olivat paikalla. Näen veljentyttöäni harvoin pitkän välimatkan takia, joten oli ihanaa päästä viettämään aikaa hänenkin kanssaan. Niin suloinen pikku vauveli. <3



English translation:

The pictures were taken last autumn holiday. This autumn I did a surprising thing and bought a green parka coat from Indiska. Do you know the feeling when you see something in the store and you just have to get it even if you're not sure if it's even your style? That's what happened to me with this coat. I visited Indiska after a long time and pam I saw this coat as soon as I walked in. And I really liked it. I've been dreaming of a more cozy, warm coat with a hood. I would never have thought that I would have bought a green coat because I do not own any green clothes. Or a coat that is not 100% fit for me. The sleeves are too long and the size is a bit large for me, but on the other hand it makes it even more cozy. The coat is so warm and casual: nice variety from all the wool coats I usually wear during the winter. A large hood protects my head from the cold wind. 

During this autumn, I've also done a lot of nice flea market findings, and this red dress is one of them. I only paid two euros from it and with the same price I also bought a lovely black lace dress. I like this tricot dress very much, it feels nice and the pattern is pretty. And the red color will bring a little bit of colour to my otherwise so dark wardrobe.

I also bought new shoes this autumn. With the parka coat I wanted combat boots and I found these with 30 percent discount. I have two pairs of combat boots already but their zippers are broken.  Other pair I repaired a few years ago, but it did not last long.
 
Last autumn holiday was wonderful and a little bit different, because usually I'm alone in my childhood home during the day, because my parents are at work, but this year the holiday was at the same time as my nieces had their holiday, so my nieces came to us and also my brother and his girlfriend  and their baby came from Rovaniemi. I like to spend my holidays in peace, but it was wonderful that almost the whole family was together My sister was working, so she could not come, but everyone else was there. I rarely see my niece because of a long distance, so it was wonderful to have time to spend time with her. So sweet little baby. <3

Kommentit

  1. Indiska on yksi mun iso kaupparakkaus! Siellä on vaatekaupaksi tosi rentouttavaa käydä ja niiden skandinaavinen tulkinta boheemista intialaisesta tyylistä on jotain aivan ihanaa. Aniharvoin sieltä vaatteita löydän kun niiden pitäisi olla aina mielellään mustia, mutta jokainen sieltä ostamani vaate on kyllä lunastanut sen vuodesta toiseen rakastetun lempivaatteen arvonimen. Viimeksi mukaan tarttui ihana mekko, josta ennen sovittamista mietin että ei se varmaan kuitenkaan ole mun juttu. Sovarissa se kuitenkin kolahti ihan täysillä :) https://indiska.com/fi/Muoti/Tunikat/CARMEN/p/107938816BLACK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis tuo tunika, ihanan simppeli malli :) Mä en oo aikaisemmin innostunut Indiskan vaatteista, välillä löytyy jotain kivaa, mutta en ole aikaisemmin vaatteita raaskinut ostaa. Mulle aina sisustusjutut on ollut parasta Indiskassa! Jättiteemukeja mulla löytyy jo kolme, ja viinilaseista haaveilen. <3

      Poista

Lähetä kommentti