Friday, July 6, 2018

Tenttejä ja matkustelua

Ciao pitkästä aikaa! On ollut kauhea kiirus pari viime kuukautta koulun kanssa. Tein viisi tenttiä ja viime viikon keskiviikkona oli viimeinen. Heti seuraavana päivänä lähdin viikon reissulle Triesteen, Sloveniaan ja Kroatiaan, siitä enemmän toisessa postauksessa!

Mutta joo, eli koulu on täällä Firenzessä mun osalta ohi, paperijuttuja lukuun ottamatta. Kuusi kurssia oli kyllä liikaa, olisi pitänyt kerrankin olla fiksu ja ottaa vain pari kurssia. En ajatellut, että joka kurssiin pitää lukea niin paljon. Yksi kurssi oli käännöskurssi, joten siinä ei ollut tenttiä, mutta käännöstyö suomesta italiaksi oli aikaa vievää. Muissa kursseissa oli suullinen tentti. Joka tenttiä varten piti lukea kaksi tai kolme kirjaa. Mielestäni luin hyvin, sillä lukumäärällä olisin varmasti saanut Suomessa hyviä arvosanoja, mutta täällä kävi toisin. :D Toukokuun ja kesäkuun luin jatkuvasti, tuntui että ei ollut muuta elämää kuin tenttikirjat.
   En ole tottunut suullisiin tentteihin, ne oli ihan kauheita tilanteita! Kirjallisessa tentissä on aikaa rauhassa miettiä, mutta suullisessa pitää vastata heti, ja jos jää miettimään, opettaja vaihtaa seuraavaan kysymykseen. Ensimmäinen suullinen tenttini meni huonoiten, se oli aihe mistä tiesin hyvin (1800- ja 1900-luvun musiikki), mutta jäädyin ihan totaalisesti tenttitilanteessa. Tilannetta ei helpottanut äkäinen opettaja ja muut opiskelijat, jotka seurasivat tenttimistäni. Muutkaan tentit eivät sujuneet sen paremmin, en vaan tottunut tenttitilanteeseen ja opettajat kysyivät aina tosi tarkkoja kysymyksiä. Minä opettelin vain tärkeimmät jutut niin kuin Suomessakin teen. Täällä tenttikirjat pitää opetella ulkoa, jos haluaa saada hyviä arvosanoja. Jos olisin italialainen, minua ei olisi päästetty läpi yhdestäkään tentistä, mutta vaihto-opiskelijana sain sääliä. :D Oletin, että opettajat olisivat olleet kannustavia tenttitilanteessa, ja antaneet enemmän aikaa miettiä. Apukysymykset olisivat olleet myös hyvä apu, sillä en tiennyt, kuinka pitkä koevastauksen pitää olla. Yleensä vastasin melkein kaikkiin kysymyksiin, mutta silti sain huonoja arvosanoja ja minulle sanottiin, että en tiennyt paljoa. Monissa tenteissä opettajat kysyivät asioista, joita olivat maininneet luennoilla. Yhdessä tentissä minulta kysyttiin vain yksi kysymys tenttikirjasta, ja muut luentojen pohjalta. Tuntui ihan turhalta lukea tuntikausia tenttikirjoja! Onneksi on urakka nyt ohi. Vielä pitäisi kirjoittaa raportti vaihdosta ja käydä toimistolla tekemässä lopulliset paperihommat. Loppuajan otan rennosti. :)


Minulle on kertynyt ihan jäätävä määrä kuvia reissuilta, olen käynyt Napolissa, Salernossa, Amalfilla, Positanossa, Bolognassa, Sienassa, Saturnuksen kuumilla lähteillä... Onpahan nyt aikaa bloggailla reissujuttuja tänne. :) Olen käynyt myös monessa museossa, esimerkiksi Galleria dell'Accademiassa, josta löytyy Michelangelon David. Ja Uffizissa, jossa suosikkini oli Botticellin Venuksen syntymä, se on niin kaunis! Ajattelin, että en tänne kauheasti laita museojuttuja enempää, kaikkia ei varmaan museot kiinnosta. Ja Uffizista en saanut hyviä kuvia, sillä kamerani objektiivi meni rikki Napolin reissulla. Tilasin uuden, mutta se saapui vasta myöhemmin.

Jos teillä on jotain postausehdotuksia, saa ehdottaa! Ajattelin vähän kirjoittaa Italian ja Suomen kulttuurieroista ja ehkä jotain muutakin Italiaan liittyvää. Ja tietty kertoilla reissuista. Ja nyt on aikaa lukea blogeja, olen ollut ihan ulkona blogielämästä nämä viimeiset kaksi kuukautta. :D


Enää alle kuukausi Firenze-elämää edessä, sitten paluu Suomeen elokuun ensimmäinen päivä. Vähän on kaihoisa olo, mutta koti-ikävä vieläkin suurempi! Kaipaan Suomen luontoa ja rauhallisuutta ja tietysti kavereita ja perhettä. Kaipaan sitä, että kaikki toimii ja ihmiset tulevat ajoissa paikalle. (Yhteen tenttiin opettaja tuli kaksi tuntia myöhässä.. :D) Kaipaan Suomen koulujärjestelmää! Ja kaipaan Suomen säätä, tämä helle alkaa tympäisemään, ikävä juoksulenkkejä. Tulen kyllä kaipaamaan kaunista Italiaa, mutta en usko, että voisin ikinä asua täällä pysyvästi. Mutta ehkä voisin tulla tänne taas vaihtoon, maisterivaiheessa. :)English translation:

Ciao! I've been so busy with the school the past two months, but now I'm free! I did five exams and my last exam was on last week's Wednesday and on Thursday I left travelling for one week, I visited Trieste, Slovenia and Croatia.

So I have finished school here in Florence. Six courses was too much, I should have taken only three or four. One course was a translation course, so there was no exam but the translating was time consuming. Other courses had oral exams and for every exam I had to read two or three books. I think I studied well, but I'm not used to oral exams. In Finland we have only written exams. In written exams you have time to think for the answer, but in oral no. This was a problem to me. I got only bad grades tough I read a lot, I think I had hardly any free time on May or June, if I don't count the trips. During my first oral exam I froze complitely, it was awful. The teacher was angry and other class mates were watching my exam, the worse situation of my life. :D In the exams the questions were always very precise and I only studied the most important stuff. And many times most of the questions were about the lectures not about the exam books. I think I spent hours and hours studying for nothing. I'm glad it is over and now I have time to relax. I still have to write a report and do final paperworks but otherwise I can just travel and enjoy. :)

I have travelled a lot and I have so many pics. I have visited Napoli, Salerno, Positano, Amalfi, Bologna, Siena.. I have visited many museums, here you can see a pic from Galleria dell'Accademia with Michelangelo's David and a pic from Uffizi & Botticelli's the Birth of Venus. It is my favourite painting! :)

I will be here in Florence less than a month and then I will return back to Finland. I feel a bit sad but also homesick. I miss the calmness and the nature of Finland and of course my friends and family. I miss that everything works and everybody comes on time (here once a teacher arrived to an exam two hours late..:D) I miss the Finland's school system. And I miss Finland's weather, I don't like the heat, I can't even go running because it is too hot. I know I will miss beautiful Italy, but I know I couldn't live here forever. I could do another Erasmus here though. :)

4 comments:

 1. Tentit onneksi mittaavat lähinnä vaan miten hyvin osaat ennustaa, mitä opettaja haluaa sinun vastaavan, kuin sitä, mitä oikeasti osaat. :) Suulliset tentit olis ihan hirveitä! Häpeäisin varmaan silmät päästäni jos joutuisin selittämään asioita ääneen eikä saisi palata myöhemmin korjaamaan niitä kun on saanut ajatuksensa kasaan. Mä nimittäin aina plärään koepaperit läpi ja vastaan helpompiin ensin ja palaan niihin vaikeisiin vasta kun niitä on hetken sulatellut.

  Mulla menis myös hermo, jos joku tulis kaks tuntia myöhässä. Jokin niin perisuomalainen luonteenpiirre, että kaikki pitää sujua niinkun on sovittu. Mielellään minuutilleen. :'D

  Venuksen syntymä on kyllä nätti työ! Ja onneksi Italiaan voi mennä vaikka lomailemaan kun kyllästyy taas tähän pohjolaan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En jostain syystä saa ilmoituksia uusista kommenteista, joku vika bloggerissa varmaan taas.. :O

   Joo mulla sama, yleensä tentin alussa ei tuu paljoo mitään mieleen ja vastaan vaan helpoimpiin. Kyllä ne vastaukset sitten pikkuhiljaa palautuu mieleen. :) Suullisessa tentissä olin vaa sille "öööööh noooo…" :D

   Mua ärsyttää ihan sikana myöhässä oleminen ja toisen odottaminen. Täällä tyypit saattaa tulla tapaamiseen 40 minuuttia myöhässä eivätkä edes pyydä anteeksi tai ilmoita, että tulevat myöhässä. Mulle tulee huono omatunto jos oon ees viis minuuttia myöhässä :D

   Mä toivon että voisin tehdä työmatkoja Italiaan sitten joskus kun valmistun. :D Vielä on niin paljon nähtävää täällä :)

   Delete
  2. Kokeile poistaa se sähköposti sieltä bloggerin viestiasetuksista, tallenna ja laita uudelleen. :) Saattaa auttaa.

   Delete