Monday, July 16, 2018

Siena

Kesäkuussa kävin päiväreissulla Sienassa. Aivan ihana kaupunki! Siena on Toscanassa, ja sen historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupunki on tunnettu Paliosta, eli kaksi kertaa vuodessa järjestettävästä laukkakilpailusta, joka pidetään historiallisessa keskustassa, kauniilla aukealla nimeltä Piazza del Campo. Sienassa voi nähdä kaikkialla patsaita naarassudesta sekä Romuluksesta ja Remuksesta, jotka legendan mukaan perustivat Rooman. Ihmettelin mitä tekemistä veljeksillä on Sienan kanssa, ja sain selville, että toisen legendan mukaan Romuluksen pojat perustivat Sienan.

Siena on alle kahden tunnin junamatkan päästä Firenzestä. Historiallinen keskusta sijaitsee kukkulalla, jonne kannattaa mennä rullaportaita pitkin. Rullaportaat oli kätevästi piilotettu juna-aseman vieressä olevan ostoskeskuksen syövereihin, eikä missään ollut opasteita. Hortoiltiin sitten jonkin aikaa, kunnes kävellen löydettiin keskusta, meni varmaan yli 20 minuuttia ja reitti kulki tylsän uuden kaupungin halki. Takaisin päin tultaessa löydettiin rullaportaat, niitten kautta juna-asemalle pääsi nopsaan ja maisemat olivat nätimmät.

Turisteja ei Sienassa ollut läheskään niin paljon kuin Firenzessä, mutta silti turisteilta pyydetään jäätelöstä ja kahvista ihan törkeitä hintoja. Löydettiin gelateria (jäätelöpuoti), jossa irtojäätelö maksoi kymmenen euroa! Eikä ollut edes käsintehtyä. Vinkki siis Italiaan tulijoille: jos haluatte hyvää jäätelöä, katsokaa, että jäätelöpuodissa lukee "artigianale", se tarkoittaa, että jäätelö on käsintehty eli on aitoa tavaraa. Kolme euroa kolmesta mausta on ihan ookoo hinta, Firenzessä ei ainakaan halvemmalla saa. Italiassa kannattaakin etsiä hyviä ruoka- ja kahvipaikkoja syrjäkujilta, siellä on edullisempaa ja autenttisempaa. Suositumpien nähtävyyksien läheisyydessä hinnat nousevat huimasti, ja eroa on myös sillä, tilaako esimerkiksi kahvin pöytään vai juoko sen seisaaltaan. Kahvi pöytään tarjoiltuna voi olla ihan järkyttävän hintaista! Me löydettiin Sienasta kivoja katuravintoloita ja -kahviloita, joista ostettiin pizzapaloja eurolla ja juotiin halpaa espressoa. :)Siena's cathedral


Piazza del Campo
English translation:

I did a day trip to Siena on June, it was so beautiful city! Siena's historical centre is part of Unesco's World Heritage Site. The city is famous of the Palio, horse race which is held twice a year. According to the legend, Siena was founded by two sons of Remulus (the other founder of Rome, again, according to the legend).

Siena is about two hours away from Florence by train. There are not so many turists like in Florence, but still the prices were very high in some places. I found a gelateria where an ice cream was 10 euros! And it wasn't even hand made. I recommend try to find restaurants and coffee shops from small streets. Everything near the famous sights in Italy is expensive.

No comments:

Post a Comment